URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2022, 13:25

Sântandrei și Sânmartin, în topul incidențelor Covid-19 din Bihor. Câte cazuri au fost confirmate în județ în ultima zi

Sântandrei și Sânmartin, în topul incidențelor Covid-19 din Bihor. Câte cazuri au fost confirmate în județ în ultima zi sursa foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele 24 de ore, în județul Bihor au fost confirmate 450 de noi îmbolnăviri cu Covid-19, după ce aproape tot al doilea test făcut a avut un rezultat pozitiv. Potrivit surselor BIHOREANULUI, 41 din noile cazuri sunt reinfectări.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Prefectură și Direcția de Sănătate Publică, în ultima zi au fost făcute 1.027 de teste, ceea ce înseamnă că rata de pozitivare este de 43%. Numărul total al cazurilor active din Bihor a urcat la 5.339.

5 decese, 263 de vindecări

Bilanțul mai arată că, de la precedenta raportare, cinci persoane bolnave și de Covid-19 au decedat, potrivit surselor BIHOREANULUI fiind vorba despre pacienți cu vârste între 70 și 78 de ani, nevaccinați și cu diferite comorbidități. Numărul total al deceselor asociate virusului Sars-Cov-2 de la debutul pandemiei a ajuns, în Bihor, la 2.641.

În spitalele Covid-19 sunt internați 239 de bolnavi, din care 35 pe secțiile ATI.

În ultima zi, 263 de bihoreni s-au vindecat de Covid-19, ceea ce ridică numărul total al vindecărilor la 50.956. În total, de la debutul pandemiei, în Bihor s-au înregistrat 58.936 de îmbolnăviri.

Pe locul 6 în țară

Incidența îmbolnăvirilor în Bihor a ajuns la 9,12 cazuri la mia de locuitori. În clasamentul național, județul nostru este depășit doar de Brașov (9,24), București (9,5), Ilfov (10,4), Timiș (12,31) și Cluj (14,19).

În județ, cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor este înregistrată în comuna Sântandrei, 18,39 cazuri la mia de locuitori. În total, în această comună sunt active 155 de îmbolnăviri de Covid-19. A doua cea mai mare rată de îmbolnăviri este în comuna Viișoara (17,87, cu 23 de cazuri), iar apoi în Sânmartin (17,33, cu 225 de persoane infectate).

În Oradea, numărul cazurilor active a urcat luni la 3.332, iar incidența la 14,83.

241 de persoane vaccinate

Pe de altă parte, autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au vaccinat în Bihro 241 de persoane, din care 197 cu a treia doză (booster).

Numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă în Bihor este de 211.665.

Dacă se menține ritmul din ultimele 7 zile, cu o medie de 114 persoane vaccinate pe zi, data la care Bihorul va atinge procentul de 70% vaccinați cu schema completă, raportat la populația totală, va fi 26 mai 2026.

Incidența îmbolnăvirilor Covid-19 în fiecare UAT din Bihor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Fostul meu medic de familie s-a vaccinat a doua oară cu Janssen.
Soția la fel. Fiica și ginere sunt încă în perioada de valabilitate a dozei inițiale, unice și tari de la J&J. Medicul acuză acum gripă rebelă tot la două săptămâni și nu reușește să scape de o tuse seacă e se manifestă permanent. Soția a fost identificată săptămâna trecută cu miocardită și are dureri cardiace nocturne. Fiica e în regulă până acum dar e depresivă și veșnic cu capsa pusă, pentru că pe bărbatu-său la lovit zona-zoster la scurt timp de la vaccinare. Așadar, au fost până anul trecut 4 oameni sănătoși și vitaminizați constant, veseli și optimiști. Astăzi, din patru doar fata a rămas sănătoasă fizic, aparent, dar cu efectele stării mentale de care nu pare că va mai scăpa. Așadar 4 oameni normali care, în decurs de un an, după vaccinare ... sunt de nerecunoscut, bolnavi și triști. Acesta e rezultatul campaniei de "imunizare" cerute de către guvernanți și efectul propagandei agresive din partea mass mediei vândute presiunilor și intereselor bănești. Lumea se duce dreacului iar presa scrisă, cu televiziunile la un loc, sunt pe post de complice la ceea ce va urma de acum înainte ... pierderea propriei libertăți de exprimare și de conștiință.
Postat 25 Ianuarie 2022, 10:55 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON