URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2021, 20:47

Sandu Lungu, la protestul din Piaţa Unirii: “Mi-e ruşine că sunt orădean. Abia aştept să vină primul să-mi spună ceva de mască” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luptătorul Alexandru Lungu a revenit în mijlocul protestatarilor anti-Covid-19 din Piaţa Unirii, după ce, serile trecute, a anunţat că se retrage de la manifestări, deranjat că unii oameni au mers în centrul oraşului cu însemnele AUR.

Sâmbătă seară, la cel de-al şaselea protest consecutiv din centrul Oradiei, la care nu s-au strâns decât 100 de participanţi, Lungu a stat umăr la umăr cu deputatul independent, ex-AUR, Mihai Lasca, şi a avut un mesaj dur faţă de concitadinii săi, spunând că îi este ruşine că este orădean. 

"De un an Covidul fuge de mine"

"Am venit pentru libertatea mea şi a copiilor mei, în loc să stau acasă şi să mănânc sarmale, ca alţii. Îmi pare rău, îmi e ruşine în momentul ăsta că sunt orădean, îmi pare rău că suntem aşa puţini, dar nu contează, contează că suntem unii care credem în libertate şi în drepturile noastre. Se vor trezi şi restul, probabil va fi un pic târziu pentru ei. Venim aici în fiecare zi şi luptăm pentru ce este al nostru", a spus luptătorul la microfon, aplaudat de oameni.

„Muntele Bihorului” a spus apoi că el nu crede în boala Covid-19, motiv pentru care s-a şi certat cu unii prieteni. "De un an de zile acest Covid fuge de mine. Nu cred că-i plac luptătorii şi oamenii curajoşi care nu cred în el. Din păcate mi-am pierdut câţiva prieteni de când este acest Covid, nu că au murit, Doamne fereşte, ci efectiv avem alte păreri. Abia aştept să vină primul să-mi zică ceva de mască, o să vadă ce-o să se întâmple", a mai zis Lungu.

În timpul discursului său, oamenii au fluturat steagul României şi au mai strigat "Libertate!", iar unii l-au aprobat intens, semn că, la rândul lor, contestă însăşi existenţa virusului care a provocat o pandemie globală. 

"Din păcate, mulţi cred, sunt foarte dezamăgit, oameni cu şcoli, facultăţi, cu conturi în bănci, oameni despre care n-aş fi crezut, care gândesc, şi chiar au cultură generală, nu sunt oameni proşti. Totuşi, sunt manipulaţi. Îmi pare rău", a spus el.

"La dans" cu Mihai Lasca

În mare măsură, participanţii la protest sunt aceiaşi ca în serile trecute. Cu precădere, ei sunt tineri nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi, în contextul pandemiei de Covid-19, dar şi personaje exotice sau teribilişti care nu doresc decât să se evidenţieze.

În jurul orei 20.45, după o horă încinsă la invitaţia "la dans" a deputatului Lasca, în jurul statuii Regelui Ferdinand, cei circa 100 de protestatari au pornit în marş prin oraş, luând-o spre stada Tudor Vladimirescu. Din coloană lipseşte însă sportivul Alexandru Lungu, care s-a retras discret de la protest, împreună cu însoţitorii săi. Luptătorul a precizat, anterior, că el sărbătoreşte Paştile catolice.

UPDATE, ora 21.15: "Nu mai staţi la balcoane, că o să muriţi de foame"

Protestatarii au continuat marşul pe bulevardul Decebal şi acum se îndreaptă spre Bulevardul Dacia. Ei ocupă o bandă din şosea şi sunt însoţiţi de jandarmi şi poliţişti. Pe podul Decebal, manifestanţii au fost depăşiţi de o Ambulanţă, care circula cu sirene şi girofar.

"Jos Arafat!", "Jos masca!", "Libertate" sunt sloganuri pe care le strigă cel mai des. Totodată, grupul a mai avut mesaje şi pentru orădenii care îi privesc de la geam: "Nu mai staţi la balcoane, că o să muriţi de foame", "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă".

Manifestanţilor care au pornit din Piaţa Unirii li s-au mai alăturat şi alţi orădeni, astfel că în marş sunt în jur de 130 de nemulţumiţi, majoritatea fără măşti pe faţă. De altfel, deputatul Lasca i-a îndemnat pe toţi, încă din centrul Oradiei, să-şi dea jos masca.

UPDATE, ora 21.25: S-au oprit ca să se certe şi au fost atacaţi cu un ou!

Pentru câteva minute, protestatarii s-au oprit, la intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal, certându-se din pricina traseului.

În timp ce deputatul Lasca chema mulţimea spre Parcul Petofi, un manifestant ar fi vrut să meargă în altă direcţie, ceea ce a provocat tensiuni. El şi Lasca s-au certat, urlând unul la altul. În final, parlamentarul a spus că cei care vor să protesteze să-l urmeze, iar ceilalţi să meargă acasă. Mulţimea a rămas, însă, compactă.

Până la urmă, coloana a repornit în marş, pe direcţia dictată de Lasca.

Imediat după, s-a consemnat un alt incident, ignorat sau neobservat de manifestanţi: dintr-un bloc, cineva a aruncat cu un ou în direcţia lor. Oul a atins doar caldarâmul...

Marşul de protest a continuat pe str. Republicii, pe lângă magazinul Crişul şi pe Bulevardul Magheru.

UPDATE, ora 22.10: Lasca i-a rugat pe jandarmi şi poliţişti să nu dea amenzi

La câteva minute după ora 22, protestatarii au ajuns în Piaţa Unirii, unde marşul lor s-a încheiat. Alte incidente nu au fost consemnate pe traseu. 

La microfon, deputatul Lasca i-a rugat pe poliţişti şi pe jandarmi să nu-i amendeze pe manifestanţi, dat fiind că se îndreaptă spre case la o oră la care circulaţia este interzisă. "Jandarmeria, jos pălăria!", a strigat, de unul singur, un protestatar, iar mulţimea a început să se risipească.

Oamenii au de gând să se întâlnească şi duminică, tot pentru a protesta împotriva restricţiilor anti-Covid. Ei au decis că se vor întâlni de la ora 18, în Piaţa Unirii, şi vor stabili de comun acord un traseu, astfel încât să nu mai apară tensiuni precum cele din această seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
originals = se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc,
Bai, mincinosule, te-ai vrea si manipulator si cenzor. Lasa-l pe F. Ciucas. Asta faci mereu. Pornesti scandalul, dupa care plangi sa-ti sara moderatorul sau alti "fartatzi", de soiul tau, in ajutor. Moderatorului ii ceri sa blocheze conturile celor care te demasca cu minciunile. Esti un individ pervers. S-au saturat, insa si moderatorii de apucaturile tale de mincinos, si cenzor pe deasupra. 1. Discutia cu cu F. Ciucas a fost alta. Am intrebat cum e posibil ca profesoara de matematica, foarte buna in domeniul ei, sa ponegreasca sistemul de invatamant ? Ea si altii ca ea, destui, foarte buni la diferite materii, unde au invatat ? Au invatat la Oxford ? La Harvard ? Ori poate la Stanford University ? Nu! Nici vorba, a invatat in sistemul de invatamant din Romania. La fel ca si multi elevi romani medaliati la Olimpiadele internationale (nah, ca acum, cand auzi de perfomantele internationale ale elevilor romani, ti se urca iar tot sangele la cap). Daca vrei performanta, daca vrei sa inveti, nu iti ajung doar orele de la scoala. Trebuie sa studiezi singur acasa, sau iei meditatii, etc. 2. Am mai scris ca nu e frumos ca doamna profesoara, in loc sa vorbeasca despre proiectul ei, despre ce are ea de gand sa faca, si cum sa o faca, sa-si barfeasca public fostii colegi, directori, etc. Asta nu e etic, nu e civilizat. Poate la un moment dat, chiar va colabora iar cu ei, intr-o forma sau alta. A vorbit, insa, si ea putin pe langa ceea ce trebuia. Ok, F. Ciucas a clarificat ca interpretarile si derapajul cu barfa le apartine. Intentia profesoarei nu era sa discute public asa ceva. F. Ciucas, a clarificat, iar eu i-am urat doamnei profesoare succes deplin! Concurenta progresiva genereaza progres. Daca vrei iti dau cateva exemple de medalii de aur castigate recent de elevii romani la Olimpiadele internationale, numai sa ai pastilele aproape, ca faci infarct de ciuda. Asta e mare ta durere. Faptul ca lucrurile merg intr-o directie pozitiva atat in Oradea cat si in tara, ca nu mor caii cand vor cainii. Mai, mincinosule, tu esti ala care incerci sa te ascunzi, facandu-ti mereu alte conturi, ca sa poti sa o iei de la capat cu minciunile, cu incercarile de manipulare, si cu cenzura, daca ai putea. La fel faci si cu cei care scriu articole sau comenteaza in ceea ce priveste matrapazlacurile udmeristilor, in special.
Postat 06 Aprilie 2021, 08:34 de B90
stop
Hey, hey baieti! Stricati toata discutia. Acum de cativa ani a mai fost un tip care tot facea scandal. Am si renuntat sa mai intru ani de zile ca nu aveam chef de polimici - mai ales pentru lucruri inutile ce nu afectau direct/indirect societatea. Cauta nod in papura la toata lumea. Nu era consecvent. Pe toti ne enerveaza ceva. Pe mine incultura stiintifica (singura chestie la care si sar). Dar sa te enerveze chiar tot???? Sa te legi de chestii inutile? Ma rog... Mai bine ati iesi la o bere dupa pandemie :)
Postat 06 Aprilie 2021, 07:53 de sasi
“controlează-ți limbajul, căci nu ești pe maidan, nu mai jigni alți comentatori!“
B90, ține și vrăjeala până la dovezi. Toate conturile ți-au fost blocate pentru jigniri. Cum nu citești ce-ți place, cum o iei razna. Frustrarea te doboară, lasă aerele, fi mai pozitiv, respiră, zâmbește. Hai pa.
Postat 06 Aprilie 2021, 06:00 de User anonimizat
“lupul moralist” sau “de meserie hater”
B90, serios? Ia vezi ce zicea Florin Ciucaș despre tine: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/profa-de-acasa-dezamagita-de-scoala-romaneasca-o-profesoara-de-top-din-bihor-a-demisionat-si-a-devenit-freelancer-162435.html Singurul mincinos, manipulator, ești tu.
Postat 06 Aprilie 2021, 05:47 de User anonimizat
originals = se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc,
Ce o sa faci acum, mincinosule ? O sa-ti faci un alt cont pt ca si pe asta ti l-ai compromis. Haha. Mie mi-a blocat contul pt ca m-ai injurat, iar eu te-am injurat inapoi, moment in care ai inceput sa plangi dupa maderator, cerand sa-mi blocheze contul. Asta ti-a fost tactica perversule. Cand le-am spus sa nu te scarpine intre coarne, pt ca-i vei ataca si pe ei (minciuni si manipulari), cand nu vor scrie ce vrei tu, nu m-au crezut. Ulterior au vazut ca exact asta faci, mincinosule. S-au saturat si ei de minciunile si incercarire tale de manipulare. Tot iti faci conturi noi incercand sa te ascuzi, sa-ti ascunzi urma. N-ai nici o sansa! Te voi deconspira de fiecare data, parsiv mincinos. Haha
Postat 05 Aprilie 2021, 20:49 de B90
Păcălici.
B90, respiră ușurat, nu te bate nimeni...la conturi blocate, urmează și asta.
Postat 05 Aprilie 2021, 20:34 de User anonimizat
originals = se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc,
Mai, mincinosule, nu iti ajung 100 de conturi ca sa intri cu minciunile si incercarile de manipulare. Si la exemplu de mai jos faci ceea ce faci tot timpul. Minnti, nenorocitule! Eu am spus, spun si voi spune ca lumea trebuie sa asculte de specialisti, nu de nenorociti habarnisti ca si tine.
Postat 05 Aprilie 2021, 20:22 de B90
Păcălici.
B90, măcar nu mă sucesc ca tine după cum bate vântu, ipocritule. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/protest-anti-masti-cu-mesaje-controversate-in-oradea-covid-e-o-inselatorie-ma-ofer-sa-stau-48-de-ore-intr-un-salon-cu-bolnavi-159296.html
Postat 05 Aprilie 2021, 19:18 de User anonimizat
originals = se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc,
Nici tu nu mai stii, mincinosule, cate conturi ai si dupa care incerci sa minti si sa manipulezi, muduro.
Postat 05 Aprilie 2021, 18:43 de B90
se numeste capitalism
Te comporti frumos? Ai clienti. La stat? Cei care se comporta corect, cei care lucreaza pe bune, sunt cei care nu sunt acceptati de colectiv. Sunt prea ciudati pentru majoritatea. Sistemul medical.. hm... nici la privat nu se comporta mai frumos cu tine... macar cei de la stat par sa aiba expertiza...
Postat 05 Aprilie 2021, 11:37 de sasi
Daca ar fi sa se faca o comparatie
Personalul din salile de fitness este mai dedicat muncii pe care o presteaza decat personalul din spitalele de stat(de fapt decat angajatii de la orice institutie de stat de la noi). Am circulat in cateva sali si peste tot lumea a fost politicoasa si cu bun-simt iar zambetele sunt ceva normal.
Postat 05 Aprilie 2021, 10:47 de Neutryno
Serios?
B90, nu fă pe eruditul, se știe cine ești. Zic să o lăsăm așa, nu te avantajează. Nu e pagina ta, învață să dialoghezi.
Postat 05 Aprilie 2021, 09:14 de User anonimizat
Așa este...
B90, ai dreptate, s-au strecurat niște greșeli. Mulțam de observație, deși nu cred că deranjul de acolo provine.
Postat 05 Aprilie 2021, 08:22 de User anonimizat
sasi
Stai linisit. Individul e un ratat, ciudos frustrat. Asa face tot timpul. Un bagator de seama (se baga singur in seama, ca prostul). Umbla dupa scandal. Stii vorba ai: "De unde nu-i nici D-zeu nu cere". Lasa-l in amaru' lui. :))
Postat 05 Aprilie 2021, 08:19 de B90
sala de fitness
Nimeni nu a comentat de personalul angajat :) Salile de fitness sunt necesare in orase, activitatile sportive fiind limitate. Multi merg si pentru socializare. Adica stau trei ore la un antrenament de o ora... recunosc, ceva ce nu prea puteam sa inteleg - eficienta mica. Hai sa presupunem ca iti poti cumpara echipament pentru acasa (in realitate nu sunt scumpe), daca stai la bloc nu vei avea spatiu, iar pentru anumite tipuri de antrenamente in mod obligatoriu ai nevoie de ajutor. Fortati de pandemie si de inchiderea salilor, plus de restrictiile stupide de circulatie, perioada de iarna... noi am cumparat o banda de alergat pliabila. Pliabila, pliabila... dar tot ocupa spatiu. In esenta lumea merge la sala in perioada rece. Tot raman la parerea mea personala, ca inchiderea salilor de fitness se cumuleaza cu alte mijloace de restrictii stupide ca inchiderea scolilor, restaurantelor, cafenelelor si limitarea circulatiei la ore stupide si completare de formulare si mai stupide. Insa nu ma voi alatura (nici ideologic) protestatarilor, fiindca virusul e real, e periculos, poti omori persoane dragi - iar masca chiar ajuta in oprirea transmiterii comunitare... Un protest adevarat asa ar arata: respectam tot (masca si distantarea) dar lasati-ne sa ne traim viata (cu limitari simple). Insa ar trebui sa respectam 100%. Disciplina ne lipseste. Atat. Voi credeti ca in toamna scapam de pandemie? Mai bine ne-am acomoda, ne-am obisnui cu ideea ca masca va ramane cu noi...
Postat 05 Aprilie 2021, 08:12 de sasi
Toata fauna "experta" la protest
Cica, un "expert": "majoritatea au personal ce se pricepe". Nah, cu limba romana e mai greu. Restul e seceta. Sau cum ar zice un cunoscut: Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul. "Chestii de fine pt cunoscatori".
Postat 05 Aprilie 2021, 08:06 de B90
Experții și generalizarea.
E bine și cu datu la sapă, chemarea pământului, fandatul cu sacoșa, supremația nevestii, dar...când e nevoie să definești o grupă de mușchi, să adaugi masă musculară, chestii de fine pentru cunoscători, sunt bune sălile. Majoritatea au personal ce se pricepe, oameni onești, pasionați, mai mult decât încântați să ajute.
Postat 05 Aprilie 2021, 07:50 de User anonimizat
@B90
Munca in gradina e superba. Ma bucur. Sanatos! Numai sa ai gradina :) @@@@ Cat despre cursanti. In esenta tine de psihologia omului. (1) Este ca si plicul dat medicului. Apare o credinta falsa: "daca platesc, sigur va functiona medicatia". Au fost si cazuri grave de covid19 cu intrebarea "doctore, cat sa-ti dau sa ma vindeci?". Evident, n-au inteles ca nu este o chestiune de bani. (2) .... la care se mai adauga lipsa de vointa... de sute de ori am vazut, cum urca clienta (de regula sunt fete) pe banda si se plimba lent... apoi apare antrenorul si mareste viteza... @@@@ Iti dau dreptate, ca este si vina celor care dau. Insa tine se de caracterul tau daca accepti. Acum de cativa ani, cand mai umblam la "sala", unul dintre antrenorii de 100euro m-a intrebat daca nu vreau sa mai trimita clienti si la mine ca este full (nu-mi este in domeniu, insa am o infatisare masiva+atletica cu rezistenta mare la antrenamente cardio - iar aparentele se vand bine). Evident, l-am refuzat, chiar daca aveam timp pe langa jobul normal. Mai usor ajut cu sfaturi... pe gratis. @@@@ Bafta! si multa sanatate!
Postat 04 Aprilie 2021, 20:57 de sasi
sasi
Mai e o vorba: "Nu e prost cine cere, e prost cine da". Cursantii respectivi nu au habar ca pot sa-si intretina sanatatea si singuri (flotari, genoflexiuni, alergat, mers pe bicicleta), fara nu stiu ce "experti", carora sa le dea bani. Poti sa faci miscare singur , acasa, in aer liber, sau cu membrii de familie, etc fara cheltuiala. Mai poti sa prestezi si o munca utila, in acelasi timp facand si fitness, asa cum am scris mai jos. De exemplu eu imi sap singur gradina plus restul lucrarilor specifice intretinerii gradinii. Pt mine e o modalitate placuta si utila de a face miscare in aer liber. Daca vreau mai mult pot sa alerg, sa merg cu bicicleta, sa fac flotari, tractiuni, genoflexiuni, abdomene, diferite alte exercitii care sa implice doar greutatea corporala. In multe feluri pot oamenii sa economiseasca bani, dar sa stea in acelasi timp si intr-o in forma fizica foarte buna.
Postat 04 Aprilie 2021, 19:22 de B90
Rusine oradenilor?
Rusine tie Sandule ca te pui umar la umar cu infractorul ala, mare parlamentar. Multi au avut alta parere despre tine. Luni au fost multi la protest pentru ca asa au simtit...oameni simpli, tineri. Dupa aceea, numarul a tot scazut pentru ca ati venit voi cu politicul. Si din asta vreti sa va faceti imagine. Faceti-va imagine cu realizarile voastre. Cat despre Lasca...ce mai e de zis...mi-e scarba si de cei care au stat alaturi de el. Du-te Lasca si lasa-ne...politician infractor...ce vrei? Pe cine reprezinti tu, infractorule?
Postat 04 Aprilie 2021, 11:20 de DanD
@B90 (afacerea sali fitness)
Salile de fitness reprezinta o afacere buna pt escroci. Antrenamente si diete "personalizate" vandute pentru bani grei. Evident, cu zero munca. Sunt antrenori care cer 100euro pt 16 sedinte intr-o luna (abonamentul la sala se plateste separat)! Si inca n-am vorbit de cei care ar fi scumpi. Calculeaza la 12-20 clienti, evident fara factura. Chemi 4-5 clienti sa vina impreuna, stai cu ei/ele o ora. Pui sa faca ceva tipuri de programe, ce poti gasi gratis cu Google (de unde l-ai luat si tu ca antrenor). Mai faci o dieta "personalizata" - tot ceva pompos de pe internet. Cu cat ai mai multe seminte de chia, cu cat mai multe ori apare termenul bio si/sau organic, cu atat vei fi mai credibil. Nu conteaza ca dupa o luna sau doua, clientul ajunge inapoi la greutatea initiala - se reintoarce din nou ca client... @@@@ lasa ca nici zidarii necalificati nu lucreaza pt mai putin de 50-60ron/ora...
Postat 04 Aprilie 2021, 11:05 de sasi
apropo de rusine
si noua ne este rusine ca esti oradean, Alexandru Lungu....
Postat 04 Aprilie 2021, 10:25 de TanarSiNelinistit
Alta e mare lor spaima
Spaima ca pana la urma vor trebui sa se apuce de munca. E perioada din an a curateniei de primavara, a sapatului gradinilor, prasitului, si dupa aceea stransul recoltei. Cu 150 RON pe zi, nu gasesti mana de lucru. Daca faci un calcul simplu, in 20 de zile castigi 3.000 de lei. Nu sunt bani putini. Poti sa traiesti din ei, facand o munca cinstita si utila. Unde mai pui ca faci si miscare, fitness in acelasi timp. Nu va mai plangeti de bani. Bani sunt, insa, trebuie muncit. Unii s-au invatat ca tot felul de sponsorizari, si alte smecherii. Bani multi cu efort minim, intr-un timp cat mai scurt. Eh, iata ca nu mai tine figura.
Postat 04 Aprilie 2021, 08:34 de B90
Dumnezeu, Sandu Lungu și covidul
Și eu aș avea motive să nu cred că "Șoani" e sportiv, ori că meciurile sale de judoka, arte marțiale mixte sau kickboxer nu au fost "regizate". Cu toate astea, nu aș vrea să fac cunoștință cu pumnul său teribil.
Postat 04 Aprilie 2021, 06:44 de User anonimizat
Vorbe...
Rămân la părerea că dacă erau socialiștii la putere și luau aceleași măsuri, făceau aceleași greșeli, se umplea piața. Toată media era furibundă, propaganda era oligofrenă. Dacă masca are noimă în spații închise și adunări în spații restrânse, noile măsuri de restricție nu au nici o noimă. Nu fac altceva decât să aglomereze. Cât despre ratele de incidență din vecini, aceiași vecini au rată de două-trei ori mai mare de vaccinare. Vaccinul rusesc și chinez, contrar principiilor europene, a fost cumpărat și de Austria. Dacă treaba e așa groasă cum spun majoritatea medicilor, trebuia să intrăm în stare de urgență, carantină totală, dar politic nu are nimeni curajul să o facă. Așa o lălăim, vedem ce iese...
Postat 04 Aprilie 2021, 06:24 de User anonimizat
protest anti-covid?
Eu nu inteleg pentru ce anume protesteaza lumea. Initial am crezut ca oamenii ies in strada pentru ca s-a impus limitarea circulatiei dupa ora 20 in weekend si 22 in timpul saptamanii. Aparent m-am inselat. Dupa un an de pandemie inca mai exista oameni care NU CRED ca exista virusul? Dar totusi cred in Dumnezeu si in Inviere (ca tot am auzit pe-acolo ca se striga Hristos a Inviat). Deci crezi in basme, dar nu crezi intr-un virus care face ravagii pe intreaga planeta. Fascinant. In lume sunt 130 de milioane de cazuri si aproape 3 milioane de morti. Si totusi oamenii "nu cred". Am inteles (desi absurd) la inceputul pandemiei ca unii erau sceptici, tot auzeam dintr-o gramada de guri "da tu stii pe cineva cu covid?" Ei bine, acum e putin probabil spre imposibil sa nu stii pe cineva cu covid. Si din pacate suntem multi care au cunostinte sau poate chiar rude decedate din cauza acestui virus. Dar mana de oameni care nu sunt mandri ca sunt Oradeni nu cred in Covid. Bravo, sunteti de o inteligenta rara. Poate ar trebui sa faceti o vizita pe la ATI, sa vedeti cum oamenii aia pe aparate se prefac ca sunt bolnavi, defapt ei sunt platiti de Soros si Gates. Si din pacate unii se prefac atat de bine incat marea majoritate a celor intubati si mor. Sincer nu cred ca intereseaza pe nimeni (cu atat mai putin pe virus) ca voi credeti in el sau nu, ca virusul nu e vreun zeu sau satana sa nu infecteze daca voi nu credeti in el. Doar ca prin lipsa voastra de "credinta" ne faceti rau noua, celor care "cred", prin faptul ca ajutati acest virus imaginar sa infecteze mult mai multi dintre noi, cei credinciosi.
Postat 04 Aprilie 2021, 02:13 de marius_ro
Ei
Lasa ca si noua ne e rusine ca stai langa un interlop. Stii proverbul cu cine seamana se-aduna. Nu o sa vaina nimeni langa voi decat alti interlopi sau copii naivi. cine vrea sa protesteze impotriva restrictiilor nu are nici o treaba cu cei de foaita voastra.
Postat 04 Aprilie 2021, 00:56 de nihil
B90
No OFFENSE EMBER, CrisDumi e favorită, tu ești departe. Ideile tale mai schimbătoare ca vremea lui BUSU, ne țin departe, dar poți să-ți dai silința.
Postat 04 Aprilie 2021, 00:52 de Sandu2100
Știe cineva ceva despre CrisDumi ??
De o luna nu a mai dat pe aici, și mă plictisesc cu voi!?! Întreb pt un vecin " dacă era BOLOJAN LIDER " câți erau în stradă ???????? :::::)))))
Postat 04 Aprilie 2021, 00:48 de Sandu2100
nu va inteleg
Nici dusmanul comun (pandemia) nu va uneste? Nu aveti pareri diferite. Nu negati. Dar tot va atacati. Recunosc, la negationsiti, deja si eu sar, mai mult sau mai putin cinic. Dar acolo vorbim de analfabeti fucntionali, care ne tin pe loc de un an de zile. @@@@ cat despre Sanyi... nu l-a ocolit virusul. Numai sa compare lista celor care au murit anul trecut cu lista celor cu care s-a intalnit si nu a respectat masurile recomandate. Va putea identifica puncte comune... mama unui prieten, tata unei prietene, bunica unui ucenic... Am un fost coleg, are 160kg; cei din jurul lui, toti, chiar toti, au avut covid19; unii au trecut usor, altii mai greu, unii au murit... el a avut o diaree si ceva dureri la articulatii...
Postat 03 Aprilie 2021, 23:31 de sasi
Sclavii la panda
Referitor la solicitarea de a nu amenda protestatarii, aparent imediat după încheiere, sclavii s-au pus deja pe poziții pentru a amenda, a verifica declaratii, a face abuzuri. Aparent nu mai ai niciun drept, la nimic. Multă “sănătate” va dorim.
Postat 03 Aprilie 2021, 23:26 de bambambam2
Szandu1200
Mai incearca totusi sa-ti gasesti o prietena, desi intre noi fie vorba - cu parere de rau - in cazul tau e imposibil sa-ti gasesti vreuna. Una mai lovita ca si tine nu gasesti, pana-i hau. Te-ai mai fi echilibrat si tu cumva psihic. No offense. Nu o lua in nume de rau, dar esti irecuperabil. :))
Postat 03 Aprilie 2021, 22:56 de B90
B90
Ce faci prietene , cum e tratamentul
Postat 03 Aprilie 2021, 22:42 de Sandu2100
Topul infectarilor-la suta de miii de locuitori- din zona tarii noastre
1. Ungaria (1196,9) 2. Serbia (999.5) 3. Bulgaria (722.1). Asadar, ascultati de parerile specialistilor, nu de cele ale habarnistilor. Cat despre "deputatul" Lasca, acum ca a fost dat afara din AUR, si la viitoarele alegeri va trebui sa dea el piept cu alegatorii, nu sa stea ascuns pe o lista de partid, el isi joaca ultima carte, aceea de "aparator al libertatii'. Aratati-i o masina cu numere de Germania, si acolo va lasa pe toti, cu manifestatia voastra cu tot. El se duce ca are treaba... Cat despre S. Lungu, el nu mai are nici o carte de jucat. S. Lungu zice ca de un an de zile, nu s-a luat covidul de el. Ai rabdare. Nu striga hop pana cand n-ai sarit santul.
Postat 03 Aprilie 2021, 22:33 de B90
......
Nu înțeleg cine l-a întrebat pe acest bătăuș de doi bani care este opinia lui și cât de „mândru” se simte. Nu a adus niciun folos comunității și, în afară de „meseria” de bătăuș, fie pe cont propriu, fie prin diverse firme de pază și protecție, nu reprezintă nimic pentru societatea locală, darămite pentru alte niveluri de reprezentare. Așa că, să își vadă de bătaie și să lase gânditul pentru oamenii care au și cu ce.
Postat 03 Aprilie 2021, 22:19 de fincunoscator
sandule
Sandule, pumnii tai minte nu are! Stai cuminte in zona ta sa nu te faci de rasu lumii reale si sa nu ajungi sef doar la borfasi.
Postat 03 Aprilie 2021, 22:05 de scortosul
Tupeu de borfas
... trebuie sa ai, ca sa sustii ca masurile anticovid luate la noi sunt anormale. I-as pune sa incerce sa mearga intr-una din tarile vestice acum. Sa se suie in masina Lungu si cu parlamentarul, sa declare la Bors ca au treaba maine in Viena si Budapesta si sa ne trimita maine niste selfie-uri facute prin centru capitalelor, fara masca. Sa vedem si noi cum merge treaba cu libertatea acolo si cum se comporta localnicii. Au curajul?
Postat 03 Aprilie 2021, 21:33 de Doru2019
Sa va fie rusine pt ca sunteti Romani
Romania pe care o vor Romanii , e o Romanie ca in vest, voi ne duceti spre KAZAKHSTAN, NORT KOREA. Anii '90 au trecut, si Romania e o tara libera, LIBERTATEA INSEAMNA " FAC CE VREAU, ATAT TIMP CAT NU DERANJEZ PE ALTII " , dar trecutul vostru nu spune asta.
Postat 03 Aprilie 2021, 21:10 de Sandu2100
C. elegans
.... sau pur si simplu au mai multi neuroni ca tine ;) nu e greu ;) Daca sunt cca 100 si ceva de protestatari, cred ca toti la un loc au neuroni cat are si un C. elegans... Ne e rusine ca voi va considerati Oradeni!
Postat 03 Aprilie 2021, 20:54 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON