URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2017, 16:41

Să se vândă! Ioan Mang crede că fosta Policlinică ar trebui să devină "hotel de 5 stele"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, susţine soluţia propusă de preşedintele Pásztor Sandor privind vânzarea clădirii fostei Policlinici Mari, trecută definitiv în proprietatea judeţului după o luptă juridică de peste 10 ani.

Mai bine hotel de lux

Răspunzând întrebării BIHOREANULUI pe această temă, Mang a afirmat luni că ar fi "o mare greşeală" ca imobilul din Republicii nr. 35 să devină sediu al Consiliului Judeţean şi entităţilor subordonate.

"Este o clădire în centrul oraşului, o clădire monumentală. În primă fază am militat pentru mutarea Consiliului Judeţean acolo. Între timp mi-am dat seama că ar fi o mare greşeală pentru că am bloca centrul oraşului cu toţi cei care vin la Consiliul Judeţean şi la instituţiile din subordine", a argumentat vicepreşedintele.

Situaţia, însă, nu este cu nimic diferită acum, sediul CJ din Parcul Traian fiind situat tot într-o zonă centrală, cu parcări puţine. Pe de altă parte, la mică distanţă de fosta Policlinică Mare a fost deschisă prima parcare supraetajată din Oradea, cu sute de locuri, iar o alta, în vecinătatea magazinului Crişul, este în proiect.

Mang a spus că, oricum, în palatul fostei Policlinici s-ar preta un alt gen de activitate. "Cred că acolo s-ar potrivi mult mai bine un hotel de 5 stele, spre exemplu, sau un spaţiu comercial de un alt nivel, care să aducă turişti în Oradea, şi nu unul care să blocheze centrul cu probleme administrative", a spus acesta.

Declaraţii contradictorii

Vicepreşedintele a spus că a fost identificat un teren pentru noul sediu al instituţiei. "Avem un teren de 4.000 mp în zona în care se află astăzi Biblioteca Judeţeană, ITM şi AJPIS, pe care s-ar putea construi un sediu al CJ de exemplu pe trei nivele, cu câte 1.000 mp şi ceva pe nivel", a afirmat Mang.

Şeful PSD a lansat, însă, cu totul alte date decât cele prezentate, săptămâna trecută, de Pásztor. Astfel, Ioan Mang a spus că viitorul sediu ar avea "3.000-4.000 mp", pe când preşedintele spunea că spaţiul necesar ar fi doar de circa 2.000 mp, folosindu-se şi de aceste cifre pentru a argumenta decizia de a vinde clădirea fostei Policlinici, care are peste 5.000 mp, deci ar fi prea mare pentru nevoile CJ.

Mang l-a contrazis pe Pásztor şi pe tema banilor care ar fi necesari pentru reabilitarea clădirii. În timp ce preşedintele instituţiei susţinea că aceasta ar costa de două ori mai mult decât construcţia unui imobil nou, Mang a spus că diferenţa ar fi, de fapt, de un milion de euro.

"Această construcţie (noul sediu – n.r.) de 3000-4000 mp, cum avem şi terenul, nu ar depăşi, la un grad de finisare extraordinar de bună, 4 milioane euro. Reabilitarea clădirii din centru, după experienţa avută cu Muzeul, ne-ar costa 5 milioane euro. Mă rog, asta-i minim. Şi am bloca centrul oraşului. Nici pentru oraş n-ar fi avantajos", a argumentat acesta.

Citeşte şi: 

Soluţia preşedintelui CJ Bihor, Pásztor Sandor, pentru clădirea fostei Policlinici: "O vindem!"

Palat pe moarte: Şefii Consiliului Judeţean Bihor n-au niciun plan pentru clădirea Policlinicii Mari (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON