URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2020, 07:32

S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO)

S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO) foto: www.cluj24.ro
S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO) foto Facebook / Gheorghe Constantin Boca
S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO) foto Facebook / Gheorghe Constantin Boca
S-a prăbușit podul de legătură dintre DN1 și Valea Drăganului (FOTO) foto Facebook / Gheorghe Constantin Boca
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Podul rutier peste Crişul Repede ce leagă Valea Drăganului de DN1 s-a prăbuşit, luni după amiază, chiar în timpul unor lucrări de consolidare. Din câte se pare, un pilon de susţinere a cedat, după ce muncitorii au săpat prea mult în jurul lui, astfel că podul s-a rupt.

Potrivit primarului localităţii Poieni, Gheorghe Constantin Boca, totul s-a produs în timpul unor lucrări la DJ 764B - DN1- Baraj Drăgan. Drumul este impracticabil, a scris edilul pe Facebook, precizând că "rutele alternative sunt: fostul drum forestier Drăgan - Poieni sau DC131 Traniş - Bologa până în 7,5t sau Baraj Drăgan - Remeţi - Munteni - Bulz pentru maşini de mare tonaj".

Într-o declaraţie pentru ziardecluj.ro, edilul a susţinut că "încă de la ultimele inundaţii acesta risca să se prăbuşească, fiind foarte deteriorat". "Din păcate acesta a cedat tocmai cand se încerca o supra betonare a structurii. În acest moment circulaţia pe pod este oprită, iar legătura între cele două localităţi, Valea Draganului şi Poieni, este posibilă pe o rută alternativă, care din păcate însă se face pe o singură bandă, aceasta fiind prevăzută cu refugii. Am luat legătura cu RADP Cluj şi aceştia au propus construirea unui pod provizoriu din tuburi, care va putea fi folosit până în momentul în care podul va fi reabilitat", a declarat Boca.

Lucrările în zonă sunt executate în cadrul proiectului Drumul Apusenilor (DN1 - Valea Drăganului - Tranișu - Lunca Vișagului - Baraj Drăgan), desfăşurat de Consiliul Judeţean Cluj.

"Proiectul are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj și Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T. Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitatie, Antreprizei de Reparatii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestuia fiind de 103,09 milioane de lei (fara TVA), 122.677.100 (TVA inclus), aproximativ 27 milioane EURO. Lucrările au demarat în forţă la începutul lunii aprilie şi au termen de execuţie de maximum 24 de luni, calculat de la data începerii efective. Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor judetene 764B (DN1 - Valea Drăganului - Tranişu - Lunca Vişagului - Baraj Drăgan - DJ 108K) de la km 0+000 la km 22+164,5 si DJ 108K (limita cu judeţul Bihor - Baraj de acumulare Drăgan) de la km 26+455 la km 29+495", nota primarul într-o altă postare pe Facebook.

Rămâne ca autoritățile să lămurească din ce cauză s-a produs accidentul și cine se face răspunzător de pagube...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
CrisDumi
Dragnea te-a prostit că e cel mai bun. Și tu ai pus botul :::)))
Postat 05 Mai 2020, 21:05 de Sandu2100
Copy paste
" Lucrari date catre firmele prietenare, angajati tot felul de derbedei fosti gropari de la cimitirele din judet, ingineri corigenti in facultate care lipsesc cu desavarsire de pe santiere, lucrari nesurpervizate si lasate sa le faca muncitori necalificati cu 2 clase la activ, coruptie, nesimtire, hotie, ticalosie, nestiinta, bataie de joc a banului public, lipsa totala de profesionalism, incapabili. In timp ce toata populatia imbecilizata sta in casa cu mastile pe mufe si aplauda de la balcoane marea cacialma, aplauda pierderea totala a drepturilor fundamentale ale libertatii pentru care unii si nu putini au murit in razboaie pentru dobandirea acesteia. O tara de imbecili, cea mai imbecila din toata Europa si printre primele din lume. Daca nu va organiza Iliescu lovitura de stat si acuma l-ati fi aplaudat pe Ceausescu…(...) de retardati, o meritati(am) cu varf si indesat. "
Postat 05 Mai 2020, 14:39 de scortosul
Se vede "pila"
Da!~ Multe minciuni. Ce sa supra betonezi cand tu nu ai inceput chiuretarea straturilor de peste betonul vechi? Se vede clar din poze ca s-au facut sapaturi in jurul stalpului central(pila) pentru a face ceva lucrari si lucrul fiind facut fara minte a cedat terenul de sprijin si pila o lua la vale. Acu despre “pila” se poate spune ca prestatorul de servicii(asa zisul constructor) are una mare ca ii acopera neputinta, nepriceperea, mizeria ca no, o mana spala pe alta si o plateste pe cealata! Nu?
Postat 05 Mai 2020, 14:36 de scortosul
Dragnea e de vină ...
... că a reformat clasa muncitoare simpatizantă PSD și să boicoteze lucrările neo-liberalismului românesc !?!
Postat 05 Mai 2020, 09:39 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON