Podul rutier peste Crişul Repede ce leagă Valea Drăganului de DN1 s-a prăbuşit, luni după amiază, chiar în timpul unor lucrări de consolidare. Din câte se pare, un pilon de susţinere a cedat, după ce muncitorii au săpat prea mult în jurul lui, astfel că podul s-a rupt.
Potrivit primarului localităţii Poieni, Gheorghe Constantin Boca, totul s-a produs în timpul unor lucrări la DJ 764B - DN1- Baraj Drăgan. Drumul este impracticabil, a scris edilul pe Facebook, precizând că "rutele alternative sunt: fostul drum forestier Drăgan - Poieni sau DC131 Traniş - Bologa până în 7,5t sau Baraj Drăgan - Remeţi - Munteni - Bulz pentru maşini de mare tonaj".
Într-o declaraţie pentru ziardecluj.ro, edilul a susţinut că "încă de la ultimele inundaţii acesta risca să se prăbuşească, fiind foarte deteriorat". "Din păcate acesta a cedat tocmai cand se încerca o supra betonare a structurii. În acest moment circulaţia pe pod este oprită, iar legătura între cele două localităţi, Valea Draganului şi Poieni, este posibilă pe o rută alternativă, care din păcate însă se face pe o singură bandă, aceasta fiind prevăzută cu refugii. Am luat legătura cu RADP Cluj şi aceştia au propus construirea unui pod provizoriu din tuburi, care va putea fi folosit până în momentul în care podul va fi reabilitat", a declarat Boca.
Lucrările în zonă sunt executate în cadrul proiectului Drumul Apusenilor (DN1 - Valea Drăganului - Tranișu - Lunca Vișagului - Baraj Drăgan), desfăşurat de Consiliul Judeţean Cluj.
"Proiectul are drept scop conectarea localităţilor din judeţele Cluj și Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T. Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitatie, Antreprizei de Reparatii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestuia fiind de 103,09 milioane de lei (fara TVA), 122.677.100 (TVA inclus), aproximativ 27 milioane EURO. Lucrările au demarat în forţă la începutul lunii aprilie şi au termen de execuţie de maximum 24 de luni, calculat de la data începerii efective. Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor judetene 764B (DN1 - Valea Drăganului - Tranişu - Lunca Vişagului - Baraj Drăgan - DJ 108K) de la km 0+000 la km 22+164,5 si DJ 108K (limita cu judeţul Bihor - Baraj de acumulare Drăgan) de la km 26+455 la km 29+495", nota primarul într-o altă postare pe Facebook.
Rămâne ca autoritățile să lămurească din ce cauză s-a produs accidentul și cine se face răspunzător de pagube...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.