URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Ianuarie 2018, 16:30

S-a lansat aplicaţia Bus Bihor: Călătorii pot monitoriza autobuzele din judeţ şi pot scrie recenzii despre transportatori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De joi, călătorii bihoreni pot urmări online cursele intrajudeţene operate de cei 42 de transportatori în tot judeţul, aflând care sunt traseele şi orarele acestora, precum şi – dacă acestea sunt în desfăşurare – unde exact se află autobuzul şi la ce oră va ajunge în fiecare staţie, prin aplicaţia de mobil Bus Bihor, lansată de Consiliul Judeţean.

Prin aceeaşi aplicaţie, bihorenii pot lăsa recenzii despre călătorii şi transportatori, această opţiune fiind creată pentru a-i îndemna pe operatori să-şi îmbunătăţească serviciile.

Aplicaţia a fost prezentată, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în sala mare a instituţiei de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, alături de Vlad Gaje, şeful Autorităţii Judeţene de Transport Public de Persoane, inspectorul principal Sorin Indrieş din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Bihor, şi Ionel Teşan, reprezentant al transportatorilor judeţeni.

Aplicaţia Bus Bihor a fost lansată ca urmare a dotării de către CJ a tuturor autobuzelor care circulă între localităţile din judeţul Bihor - peste 250 - cu aparatură GPS, astfel încât traseele să poată fi atent monitorizate şi respectate.

Autoritatea Judeţeană de Transport Public de Persoane din subordinea Consiliului Judeţean Bihor a convins toţi cei 42 de operatori judeţeni să participe în program.

Noul sistem, care s-a concretizat prin lansarea unei platforme online (bihortransport.ro) şi a unei aplicaţii gratuite de mobil care poate fi utilizată în sistemele Android şi IOs, este menit să crească atractivitatea transportului judeţean, mai ales că, potrivit lui Vlad Gaje, la ora actuală acesta este "la limita sustenabilităţii".

În Bihor, între 25.000 şi 30.000 de persoane folosesc zilnic transportul judeţean, mult mai puţini decât în trecut, a avertizat şeful Autorităţii de Transport Public. "Potrivit estimărilor noastre, sunt şi circa 5.000 de persoane care folosesc transportul ilegal, piraţii. Oamenii trebuie să înţeleagă că dacă nu vor folosi transportul în comun nu vor mai avea curse pe anumite trasee, căci acestea nu se vor susţine", a spus Gaje.

Acesta a admis că o parte din călători iau aşa numiţii piraţi şi fiindcă, pe anumite trasee, transportatorii licenţiaţi nu respectă întocmai orarele de transport, dar crede că noua aplicaţie va schimba situaţia. "Şi transportatorii îşi urmăresc mai atent cursele", a spus Gaje.

Preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, a spus că a considerat oportun ca instituţia pe care o coordonează să suporte costurile implementării unui astfel de sistem întrucât acesta este în folosul călătorilor bihoreni.

CJ Bihor a închiriat pe o perioadă de doi ani aparatura GPS instalată pe cele 250 de autobuze, împreună cu mentenanţa acesteia, la preţul de 200.000 lei, şi a mai investit peste 52.000 lei în crearea site-ului bihortransport.ro şi a aplicaţiei mobile Bus Bihor, care prezintă toate detaliile despre cursele interjudeţene în timp real.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
WinDos-ul garii
E clar ca in cap ai numa BETON fara fier. Se pare ca tu joci fotbal in panta.
Postat 20 Ianuarie 2018, 00:09 de Sandu1201
Re: sandu1201-1=0
Prostia e legala dar greu de suportat ... mai ales la unul ca tine, care esti paralel cu atributiile unei administratii publice !?! Lasa-te de scris, ca ai luat-o razna ... !?!
Postat 19 Ianuarie 2018, 10:09 de WinDos
Cu asta trebuie sa se ocupe o administratie publica ...
... nu cu cresterea impozitelor, ca raspuns la cresterea pretului la betoane !?! Cum transportul public local, judetean ori intrajudetean, este dupa lege un serviciu public reglementat prin hotarari locale, judetene ori de guvern dupa caz, initiativa Bihorului este chiar laudabila ... cu conditia ca aplicatia sa fie cu adevarat functionala !?!
Postat 19 Ianuarie 2018, 10:06 de WinDos
Da nu am inteles
(Aplicaţia Bus Bihor a fost lansată ca urmare a dotării de către CJ a tuturor autobuzelor care circulă între localităţile din judeţul Bihor - peste 250 - cu aparatură GPS, astfel încât traseele să poată fi atent monitorizate şi respectate.) . Da de ce , CJ trebuie sa plateasca pt aparatură si soft??? Patronii de firme de transport ce fac??? Se putea da o lege la nivel județean si patronii sa plateasca . Asta e inca un teren de fotbal in panta unde oaspetii joaca doar la poarta din deal.
Postat 18 Ianuarie 2018, 22:58 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON