URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2021, 11:01

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finală. Cine merge mai departe (VIDEO)

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finală. Cine merge mai departe (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - TVR1)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Roxen, cântăreața din Cluj care a reprezentat România la Eurovision 2021 marţi seara, în semifinale, nu a reuşit să se califice în finala concursului. Este pentru a treia oară consecutiv când România nu reuşeşte să treacă de prima fază a competiţiei.

Fără calificare

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marţi seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală, care s-a desfăşurat într-un format restrâns, cu 3.500 de spectatori.

În această semifinală au participat 16 state: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croaţia, Belgia, Israel, Azerbaijan, Ucraina, Malta şi România. Din cele 16, 10 au intrat în finală, artiştii finalişti fiind aleşi de votul publicului prin SMS sau prin aplicaţia Eurovisionului, dar şi de votul juraţilor specialişti din fiecare ţară participantă.

Piesa României "Amnesia", interpretată de Roxen, a intrat în concurs cu numărul 13 și nu a reuşit să se califice.

Potrivit Digi24.ro, eşecul României este pus pe seama lipsei de experienţă a tinerei interprete, care are 21 de ani.  

Vezi momentul lui Roxen: 

După semifinala de marţi de la Rotterdam, finaliştii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia şi Ucraina. O a doua semifinală are loc joi seara, la San Marino, unde vor interpreta pe scenă reprezentanţi ai ţărilor: Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elvetia şi Danemarca, iar finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Ghinion de trei ori

Este pentru a treia oară consecutiv când România ratează calificarea în finala Eurovision.

În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finală, deşi piesa "Goodbye" a trupei The Humans a fost bine cotată. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, cântăreața Ester Peony, a ratat şi ea calificarea.

În 2020, concursul Eurovision a fost anulat, din cauza pandemiei.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel și Sistem - Kiev, 2005, Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

La ultima ediţie când România a reuşit să ajungă în finală, în 2017, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obţinut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON