URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Mai 2021, 11:01

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finală. Cine merge mai departe (VIDEO)

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finală. Cine merge mai departe (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - TVR1)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Roxen, cântăreața din Cluj care a reprezentat România la Eurovision 2021 marţi seara, în semifinale, nu a reuşit să se califice în finala concursului. Este pentru a treia oară consecutiv când România nu reuşeşte să treacă de prima fază a competiţiei.

Fără calificare

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marţi seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală, care s-a desfăşurat într-un format restrâns, cu 3.500 de spectatori.

În această semifinală au participat 16 state: Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croaţia, Belgia, Israel, Azerbaijan, Ucraina, Malta şi România. Din cele 16, 10 au intrat în finală, artiştii finalişti fiind aleşi de votul publicului prin SMS sau prin aplicaţia Eurovisionului, dar şi de votul juraţilor specialişti din fiecare ţară participantă.

Piesa României "Amnesia", interpretată de Roxen, a intrat în concurs cu numărul 13 și nu a reuşit să se califice.

Potrivit Digi24.ro, eşecul României este pus pe seama lipsei de experienţă a tinerei interprete, care are 21 de ani.  

Vezi momentul lui Roxen: 

După semifinala de marţi de la Rotterdam, finaliştii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia şi Ucraina. O a doua semifinală are loc joi seara, la San Marino, unde vor interpreta pe scenă reprezentanţi ai ţărilor: Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elvetia şi Danemarca, iar finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Ghinion de trei ori

Este pentru a treia oară consecutiv când România ratează calificarea în finala Eurovision.

În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finală, deşi piesa "Goodbye" a trupei The Humans a fost bine cotată. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, cântăreața Ester Peony, a ratat şi ea calificarea.

În 2020, concursul Eurovision a fost anulat, din cauza pandemiei.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel și Sistem - Kiev, 2005, Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

La ultima ediţie când România a reuşit să ajungă în finală, în 2017, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte, fiind cel mai mare punctaj obţinut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON