URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2018, 13:05

Românii, "zgârciţi" la gunoaie: În UE, suntem ţara cu cele mai puţine deşeuri aruncate

Românii, 'zgârciţi' la gunoaie: În UE, suntem ţara cu cele mai puţine deşeuri aruncate sursa foto: euobserver.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu 261 kilograme de deşeuri pe cap de locuitor, în 2016 România a fost ţara din Uniunea Europeană cu cantitatea cea mai mică de deşeuri generate, conform unei analize recente a Eurostat, instituţia europeană de statistică.

La polul opus se află Danemarca, cu 777 kilograme de deşeuri pe cap de locuitor, Malta (647 kilograme), Cipru (640), Germania (626) şi Luxemburg (614).

În 2016 media Uniunii Europene a fost de 480 kilograme pe cap de locuitor, în scădere cu 9% comparativ cu vârful de 527 kilograme pe cap de locuitor înregistrat în 2002, şi comparabilă cu nivelul de 483 kilograme din 2015. Gunoaie puţine au aruncat şi polonezii (307 kg/cap de locuitor), cehii (339 kg/locuitor) şi slovacii (348 kg/locuitor).

Printre ţările care au aruncat cele mai multe gunoaie se găsesc şi campioane la reciclare. De pildă, în Germania 66% din deşeuri au fost reciclate sau compostate, în Austria 59%, în Belgia 54%, iar în Olanda 53%.

Media europeană de reciclare este de 47%, însă studiul dat publicităţii nu prezintă date privind nivelul de reciclare din România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mahomed
Ai dreptate. Stau desteptii pe mal , pod arunca flacoane in rau merg la iarba verde asculta manele lasa mizeria acolo. Acu 15-20 de ani in zona podului asta care se construiește acu , era in rau o sobă o masina de spălat ALBALUX 2 cauciucuri de dacie si unul de tractor. Eu zic ca e prostie nu lipsa de educație.
Postat 28 Ianuarie 2018, 13:39 de Sandu1201
Vax populi
Sigur. Aşa este. Da.Da. La noi, ţiganii şi oamenii de toată p***, te transportă cu căruţele sau remorcile şi le aruncă direct pe terenurile arabile, şanturi, văi, ,,garduri" de spini de porumbar,terasamente de cale ferată, râuri etc. Educaţie, nu glumă!
Postat 28 Ianuarie 2018, 13:13 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON