URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2014, 00:16

România - Ungaria: 1-1 în preliminariile Euro 2016

România - Ungaria: 1-1 în preliminariile Euro 2016 foto: Mediafax
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Naţionala României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016.

Legat de meciul de sâmbătă seară, cei care au deschis scorul au fost românii, în minutul 44, iar egalarea a venit în minutul 82, prin Dzsudzsak, însă atât Ungaria, în prima repriză, cât şi România, în cea de-a doua, au avut câte un gol anulat, de fiecare dată pentru ofsaid.

Pentru 1-0, Sânmărtean a trimis o pasă de 25 de metri spre Raţ peste fundaşul József Varga, fundaşul român a preluat, după care a centrat pe jos, Chipciu aflat la prima bară a lăsat mingea să treacă, iar Rusescu, venit din linia a doua, a reluat din direct de la zece metri în poarta lui Gabor Kiraly. Aceasta a fost prima reuşită pentru Raul Rusescu în tricoul echipei naţionale, el aflându-se la cea de-a şasea prezenţă pentru prima reprezentativă, scrie Mediafax.

Golul egalării a fost dat de Dzsudzsak, care a transformat o lovitură liberă de la 24 de metri în stânga lui Tătăruşanu.

O victorie în meciul cu Ungaria ar fi contat mult în economia clasamentului grupei. Obţinând un singur punct, jucătorii naţionalei trebuie să se motiveze şi să încerce câştige partida cu Finlanda, ce se va desfăşura marţi.

După reuşita lui Rusescu din prima repriză, partida a fost reluată cu o întârziere de câteva secunde din cauza zecilor de petarde aruncate de fanii de la Peluza Sud, mai arată sursa citată. În repriza a doua, fanii de la Peluza Nord a afişat bannerul "Din ecuaţia FRF nu poate lipsi bişniţa cu bilete".

De altfel, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, partida a început cu incidente. Sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren înainte de începerea meciului, iar suporterii ungari au încercat să intre peste cei români de la Tribuna I, jandarmii fiind nevoiţi să folosească gazele lacrimogene.

Suporterii unguri au intrat în stadion înainte cu aproximativ 3 ore înainte de meci, iar în aşteptarea evenimentului, unii fani dormeau pe teren, în vreme ce alţii jucau fotbal, agăţând chiar steagul Ungariei la una dintre porţi. Vizita ungurilor s-a lăsat cu incidente peste tot în ţară, în gările din Curtici şi Arad au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre "Ungaria! Ungaria". Forţele de ordine nu au aplicat, totuşi, sancţiuni, a notat sursa citată.

La meci au asistat aproximativ 48.000 de spectatori, între care şi circa 2.000 de suporteri unguri.


România: Tătăruşanu - Chiricheş, Goian (Gardoş '5), D. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Maxim (Stancu '84), Chipciu, Sânmărtean (Tănase '66) - Rusescu. Antrenor: Victor Piţurcă

Ungaria: Kiraly - J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar - A. Elek, Stieber - Lovrencsics (Simon '63), Gera (Tozser '77), Dzsudzsak - Szalai. Andtenor: Pal Dardai.

Cartonaşe galbene: Hoban '18, Gardoş '32, Grigore '80, Chipciu '90, Raţ '90+2 / Gera '26, Varga '51, Juhasz '69, Kiraly '86, Korcsmar '90+1, Tozser '90+2

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Scoţia avându-l la centru pe William Collum, ajutat la cele două linii de William Conquer şi Graham Chambers. Asistenţi suplimentari au fost John Beaton şi Brian Colvin, în timp ce rezervă a fost Francis Connor.

Observatorii partidei au fost Manuel Lopez Fernandez (Spania) şi Barry Bright (Anglia).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON