URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2018, 17:49

România se goleşte: Din 2007 până în 2017 au plecat din ţară 3,4 milioane de români

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Estimările legate de numărul românilor care au plecat din ţară sunt de aproximativ 3,4 milioane de oameni din 2007 până în 2017, cifră care plasează România pe locul doi în lume, după Siria, în ceea ce priveşte emigraţia, conform ONU, a afirmat Luciana Lăzărescu, de la Centrul de cercetare şi documentare în domeniul integrării imigranţilor (CDCDI), citată de Mediafax.

Nouă români părăsesc în fiecare oră ţara, România pierzând anual echivalentul unui oraş de nivel mediu, este concluzia unui reportaj Digi24, pe baza ultimelor studii referitoare la migraţia românească.

Nici nu poate fi adusă în discuţie ideea compensării emigrării prin imigrare, deoarece la data de 31.12.2017 în România erau stabiliţi numai 117.000 străini, din care 3.900 de persoane cu protecţie internaţională, refugiaţi sau alte feluri de protecţie.

De altfel, România are printre cele mai mici procente de rezidenţi din afara Uniunii Europene, 0,3%. Din totalul străinilor care imigrează aici, doar 9% vin pe baza unui contract de muncă, principalele motive fiind reîntregirea familiei (43%) şi pentru studii (23%).

Numărul străinilor din afara uniunii Europene care aleg România este unul mic deoarece aceştia întâmpină mai multe dificultăţi: bariere de limbă, limita salariului mediu pentru lucrătorii migranţi, înregistrarea deficitară a străinilor în statisticile instituţiilor cu atribuţii în domeniul muncii.

„România nu are o evaluare serioasă a deficitului de pe piaţa forţei de muncă pe sectoare şi ocupaţii şi este departe de a avea o abordare sistematică a imigraţiei ca forţă de muncă şi tampon pentru îmbătrânirea populaţiei”, a mai spus Lăzărescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ăștia de au plecat e sorosisti.
Nu doar 200 de euro vor acuma să-ți impună ei când să-ți cumperi mașina de la cine și doar o dată la 2 ani in condițiile in care eu mai am de recuperat taxa auto plătită în 2010 cu hotărârea definitivă da ghinion nu sunt bani așa că mai așteptăm poate până în 2025 o să-i primesc înapoi.Nu sau mai întors ai rămas doar tu cu tat-tu.
Postat 28 Februarie 2018, 10:15 de sss
Aritmetica
Un motiv suficient si "intemeiat" pentru a aplica populatiei ramase in tara cele mai "bune" preturi din UE la combustibili,energie, gaze, peleti ...in scopul nobil de a sustine reformele salariale bugetare. Asteptam cu nerabdare noua taxa de 200€ per vehicul, pentru a se putea mari pretul biletelor si abonamentelor...
Postat 28 Februarie 2018, 08:34 de excalibur
!!!
Din păcate unii s-au întors...
Postat 27 Februarie 2018, 22:36 de TDS
"Studiu" propaganda
Cam asa se procedeaza, fortandu-se impunerea migratiei ilegale, extracomunitare (din Asia si Africa), in tarile Europei. Exista astfel de "studii", in toate tarile UE.
Postat 27 Februarie 2018, 20:52 de Control_Room
Până și orădenii au ajuns să plece
Din păcate tendință se accentuează chiar și în Oradea/Bihor, lucru mai puțin obișnuit în urmă cu ceva ani. Oare de ce? Cel puțin jumătate din foștii mei colegi de liceu sau facultate sunt plecați în afara țării pentru un trai mai bun. Bine că avem tot felul de topuri și de statistici care ne ridica orașul "până la cer" in toate privințele dar nimeni nu vede că OMUL, care ar trebui sa "sfințească locul" nu mai are nici o valoare în ochii autorităților în afara de a fi vaca de muls bani (taxe și utilități) și mașinărie de vot o data la 3-4 ani..
Postat 27 Februarie 2018, 20:32 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON