URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 August 2017, 13:27

România iese de sub codul roşu de caniculă, dar urmează o nouă săptămână de foc. Alerte de furtuni în toată țara!

România iese de sub codul roşu de caniculă, dar urmează o nouă săptămână de foc. Alerte de furtuni în toată țara! foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România scapă, duminică seară, de codul roşu de caniculă, însă nu scăpăm de temperaturile ridicate, meteorologii avertizând că urmează o nouă săptămână de foc. Mai mult, începând din această seară şi până marţi cel puţin, aproape toată ţara va fi cuprinsă de un cod galben de furtuni, inclusiv pentru judeţul Bihor.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, începând de duminică, ora 18, până marţi, la ora 6, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice şi zonele de munte.

"Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) şi până în dimineaţa zilei de luni (7 august), la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei", se arată pe site-ul ANM.

Pe parcursul zilei de luni şi în cursul nopţii de luni spre marţi, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

"În regiunile nord-vestice, nordice şi la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul şi sud-estul ţării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marţi (7/8 august)", arată meteorologii.

În acelaşi timp, luni, persistă codul portocaliu de căldură în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Luni, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi îndeosebi în zona joasă a judeţului Mehedinţi, precum şi în municipiul Bucureşti, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82 - 84 de unităţi.

O avertizare de cod galben este valabilă pentru nordul Olteniei, Munteniei şi al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 şi 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

"În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat şi, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35 - 37 de grade", mai artă meteorologii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON