URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2021, 14:15

România, cotă uriașă în meciul cu Germania de astăzi pe MozzartBet.ro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România are cotă uriașă în meciul cu Germania de astăzi pe www.MozzartBet.ro. Nu ai cont la Mozzart Bet? Îți poți deschide în doar doi pași și poți profita de Happy Monday Bonus în fiecare luni în contul tău și de multe alte bonusuri atractive. Vezi cotele la Romania – Germania aici!

Naționala României a început cu dreptul, dar nu fără emoții, campania de calificare. Fotbalul ofensiv practicat de echipa lui Mirel Rădoi le-a lăsat fanilor o impresie plăcută, însă lacunele din apărarea tricolorilor sporesc îngrijorarea înaintea partidei cu Germania. Probabil că tactica și așezarea nu vor fi aceleași ca-n meciul contra Macedoniei, având în vedere capacitatea ofensivă mult mai mare a panzerelor. Echipa oaspete pornește din postura de favorită, dar România își va juca șansa și, cu siguranță, poate înscrie cel puțin un gol.  

Echipa Kazahstanului e cunoscută pentru duritatea cu care joacă acasă, dar acest lucru n-o va ajuta în meciul cu Franța, care a început cu stângul campania de calificări după egalul cu Ucraina.

Albania și Anglia au trei puncte după prima etapă, dar meciurile cu San Marino și Andorra nu prea contează. Formația gazdă e ambițioasă și joacă cu dăruire, însă englezii sunt mult mai valoroși.

Cel mai bună jucător al Armeniei, Mkhitaryan, e accidentat la gambă, așa că nu va juca. Islanda a primit o corecție severă în Germania și acum speră să obțină cel puțin un punct.

Danemarca și-a demonstrat valoarea prin victoria de la Tel Aviv (2:0), iar cu Moldova, suntem siguri, nu va avea deloc de furcă.

Aceeași situație și în meciul Georgia - Spania, în care șansele echipei gazdă de a obține măcar un punct sunt extrem de reduse. „Furia roja” e cunoscută pentru modul în care domină grupele de calificare.

Nici Austria nu va avea emoții cu inimoșii amatori din Insulele Feroe, a căror potențial se reduce, așa cum a fost și-n prima etapă, să mai smulgă câte un punct naționalelor de calibrul Moldovei.

Naționala Bulgariei a scăzut mult valoric în ultimii ani, ceea ce se vede în rezultatele pe care (nu) le obține. Italia practică un fotbal economicos, suficient însă să plece cu puncte de pe stadionul ”Levsky”.

Elveția a câștigat fără nici o emoție pe terenul Bulgariei, așa că Lituania nu se poate erija într-un adversar periculos pentru naționala țării cantoanelor.

Israel - Scoția este un meci echilibrat, între două formații apropiate valoric, a căror ambiție de a prinde locul doi în grupă s-ar putea spulbera în cazul unui eșec în acest meci. Poate un mic avantaj în contul băieților antrenați de Steve Clarke.

Kosovo, o ”națională” cu probleme, nerecunoscută de toate țările europene, a reușit până în prezent câteva surprize, dar nu credem că poate emite pretenții în fața Suediei. Cea mai buna cota garantata pentru victoria Suediei este la Mozzart Bet.

Macedonia a pierdut meciul de la București, însă n-a lăsat o impresie tocmai proastă, la un moment dat reușind să egaleze după 0:2. Cu Liechtenstein nu se pune problema celor trei puncte puse în joc.

Idem în cazul meciului Polonia-Andorra, în care se pune doar problema scorului.

San Marino joacă fotbal mai mult de plăcere și de dragul turismului (afectat și el în această perioadă), așa că Ungaria va avea parte de-o excursie frumoasă în nordul Italiei.

Ucraina s-a întors cu un punct nesperat de la Paris, în timp ce Finlanda a făcut 2:2 pe propriul teren cu Bosnia și Herțegovina. Ascendenutul moral și, credem noi, valoarea, sunt de partea gazdelor.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Macar arbitrajul sa fie corect
Nu ca si aseara, in meciul nationalei de tineret de la budapest, meci dominat la toate capitolele de Romania, si castigat cu 2-1, insa, un meci disputat nu doar impotriva jocului foarte dur al ungurilor (21 de faulturi au facut ungurii, in timp ce romanii au faultat doar de 10 ori), cat si impotriva brigazii de arbitri care nu au acordat un 11 metri clar, tricolorilor, iar golul maghiarilor a venit ca urmare a unui fault neacordat romanilor. Hai Romania!
Postat 28 Martie 2021, 21:07 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON