URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Aprilie 2018, 13:25

Rezultatul controalelor sanitar-veterinare de Paști în Bihor: o zecime din firme au fost sancţionate pentru mizerie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a anunţat marţi, printr-un comunicat remis presei, rezultatele activităţilor de supraveghere şi control desfăşurate atât de Paştele catolicilor, cât şi al ortodocşilor.

Potrivit acestuia, inspectorii DSVSA au vizat în special sectorul industriei alimentare, adică producătorii şi procesatorii de carne şi de lapte, brutării şi laboratoare de cofetărie, dar şi unităţile de comercializare a cărnii şi altor produse alimentare de origine animală, precum şi unităţile de alimentaţie publică (restaurante, cantine, pensiuni) care au organizat mese festive. În acest sector au fost realizate în total 438 controale, din care 58 au vizat unități de procesare, iar restul de 380 au acoperit toate tipurile de unități din sectorul vânzării cu amănuntul, unități care manipulează, depozitează, prelucrează, transportă și comercializează alimente.

Inspectorii DSVSA au aplicat 46 de sancțiuni, din care 24 amenzi contravenționale în valoare totală de 39.200 lei, principalele deficiențe constatate și sancționate fiind depozitarea alimentelor în condiții insalubre, comercializarea de alimente în spații neautorizate, respectiv manipularea și etichetarea necorespunzătoare a alimentelor.

Ca întotdeauna, însă, DSVSA nu a comunicat numele agenţilor economici sancţionaţi, aşa încât publicul consumator să evite pe viitor unităţile neconforme.

În perioada 1-13 aprilie, DSVSA a asigurat şi control în abatoare şi în punctele de sacrificare a mieilor şi iezilor, comunicatul instituţiei arătând că în cele două săptămâni în Bihor au fost sacrificate 1.574 miei şi iezi, din care 1.316 la centrul de sacrificare organizat în Piaţa Ioşia din Oradea.

În sectorul zootehnic, inspectorii sanitar-veterinari au verificat unităţile de creştere şi cele de comercializare a animalelor, însă şi cele de comercializare a furajelor şi a medicamentelor de uz veterinar. În urma celor 93 controale făcute în acest sector (din care 9 în târguri de animale, 15 în trafic şi 60 în exploataţii zootehnice), inspectorii DSVSA au aplicat 9 sancţiuni, din care patru amenzi în valoare totală de 2.880 lei, principalele abateri consemnate fiind deţinerea şi transportul de animale neidentificate şi/sau fără documente sanitar-veterinare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON