URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2023, 14:45

Rezultate deosebite pentru echipele secţiei de polo a clubului Crişul Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele săptămâni ale acestei luni au adus mai multe competiţii pentru tinerii sportivi ai secţiei de polo de la clubul Crişul Oradea.

Fetele, pe primul loc

În perioada 2 - 5 februarie, echipa feminină de U17 a clubului orădean, formaţie antrenată de Dorin Sava, a participat la Alba Iulia, la primul turneu al acestui sezon.

Aici, tinerele poloiste orădene le-au întâlnit pe cele de la CSM Unirea Alba Iulia, C.S. Dinamo București și C.S.S 1 București.

Formaţia orădeană a avut o evoluţie excelentă în toate cele trei partide, reuşind să câştige toate meciurile. Mai întâi, elevele antrenorului Dorin Sava s-au duelat cu cele de la CSS 1 Bucureşti, pe care le-au învins destul de clar, cu scorul de 17-9. Apoi a urmat duelul cu Dinamo Bucureşti, cel mai strâns joc, dar care a fost câştigat tot de către Crişul cu scorul de 6-5.

În fine, în ultima partidă, trupa bihoreană a întâlnit echipa gazdă CSM Unirea Albă Iulia, formaţie pe care a învins-o cel mai clar, cu 21-7.

După acest turneu, CS Crişul Oradea s-a instalat pe primul loc al clasamentului la U17. „Felicitări fetelor pentru urcarea pe primul loc al clasamentului”, a transmis coordonatorul secţiei de polo de la CS Crişul, expertul sportiv Cosmin Goina.

Cinci din şapte pentru băieţii de la U19

Tot în această lună, echipa masculină de U19 a secţiei de polo de la CS Crişul Oradea a fost gazda turneului final cu numărul 2, care s-a desfăşurat la Bazinul Crişul.

Elevii antrenorului Marcel Haşaş au susţinut şapte partide, reuşind să obţină cinci victorii.

În prima confruntare, CS Crişul Oradea a dispus clar de Partizan Tg. Mureş, scorul de 16-7. A urmat un joc în care s-au distrat cu partenerii de întrecere de la CSS Viitorul Cluj, pe care i-au învins cu 29-1. Tot foarte clar au câştigat jucătorii formaţiei orădene şi următoarele două partide, scor 24-4 cu CSM Cluj Napoca şi 21-5 cu CNER Bucureşti.

În etapa a 5-a a turneului, Crişul Oradea s-a confruntat cu Dinamo Bucureşti, iar după un duel extrem de echilibrat, dinamoviştii s-au impus la limită, cu scorul de 9-8.

În etapa a 6-a, CS Crişul a revenit la victoriile clare, după ce a dispus cu 27-2 de CSS Nr. 1 Bucureşti, pentru ca în ultima rundă să întâlnească CSA Steaua Bucureşti, în faţa căreia a cedat la o diferenţă de trei goluri, cu scorul de 12-15.

În urma acestor rezultate, formaţia orădeană se clasează pe locul 3 înaintea ultimului turneu, care se va desfășura la București în perioada 18 – 19 februarie, „unde sperăm ca echipa noastră să obțină o medalie cât mai strălucitoare”, după cum a precizat Cosmin Goina.

Victorii pe linie pentru copiii de la U13

În fine, echipa de copii U13 condusă de antrenorul Antonio Alexandrescu a obținut și ea victorii pe linie în ultimul turneu de calificare pentru Campionatul Național, care s-a desfășurat în prima partea a acestei luni.

În primul duel, micii poloişti de la Crişul au trecut cu 12-6 de Unirea Alba Iulia, pentru ca apoi să dispună cu 12-4 de Aqua Sport Tg. Mureş. A urmat duelul cu AMEFA Arad, joc câştigat de trupa orădeană cu scorul de 8-3.

În ultima confruntare, CS Crişul Oradea a evoluat în compania echipei Viitorul Cluj, pe care a învins-o la o diferenţă de patru goluri, cu scorul de 12-8.

„Felicitări băieților și antrenorului! Urmează cele două turnee finale care se vor desfășura în lunile aprilie și iunie pe care le vom aborda din poziție de lideri ai zonei nord”, a mai transmis expertul sportiv Cosmin Goina.

Cei mai mulţi la lotul naţional

Pe de altă parte, tot în ultimele zile, Federația Română pe polo a trimis convocatorul lotului național U15, unde clubul Crişul Oradea are cei mai mulți jucători convocați dintre toate celelalte cluburi din țară, „fapt care demonstrează munca de calitate depusă de specialiștii noștri. Le dorim mult succes la turneul din localitatea Novaky – Slovacia”, după cum transmite conducerea clubului orădean, într-un comunicat.

Jucătorii convocaţi la lotul naţional de la această categorie sunt: patru sportivi pregătiţi de antrenorul Nicolae Diaconu (Adrian Pop Cotuna, Denis Feke, Michael Orient şi Roland Orsos) și doi sportivi pregătiţi de antrenorul Antonio Alexandrescu (David Boros şi Darius Holhos).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON