URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2020, 08:43

Revoluție cu daune: Fostul manager al Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, „ars la buznar” de instanță

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul manager al Spitalului Municipal Oradea, Dacian Foncea, ar putea fi executat silit. Dar nu pentru vreo pagubă reclamată de foştii săi subalterni, cu care are mai multe procese pe rol, ci pentru daunele pe care le-ar fi provocat clinicii private unde a lucrat vreme de 7 ani, tot ca manager.

Este vorba despre NewMedics, care l-a dat în judecată pe Foncea, reclamându-l că ar fi refuzat semnarea contractului cu Casa de Sănătate pentru servicii de spitalizare de zi, dar şi că-şi făcea cumpărături personale din banii firmei, chit că avea un salariu îndestulător.

Una peste alta, suma imputată se ridică la 150.540 lei, pagubă pe care, deşi stabilită printr-o sentinţă definitivă, Foncea o contestă cum mai poate, adică pe propriul blog, unde continuă "revoluţia antisistem".

El se consideră "mânjit" pentru mărunţişuri în condiţiile în care, ca manager al clinicii, a adus "o plusvaloare de 20 milioane de euro" angajatorului său. Iată însă că mărunţişurile au ajuns să coste cam scump...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
FONCEA
Că-i 150000 sau 1,5 tot prejudiciu îi. Folosești termeni duri, “bandiții”, demonstrează asta în instanță degeaba urlii pe aici.
Postat 10 Iunie 2020, 19:38 de oradeaveche
apel la calm
Rugămintea noastră către toți participanții e de a păstra un ton civilizat. Domnule Foncea, nu putem elimina/modera un comentariu la care ați dat replica aici, pe loc, prin comentariu, și încă în termeni la fel de duri. Nu credem că e locul potrivit pentru a lămuri toată povestea, a fost un simplu premiu de-al lui Bihorel, care a dat informația pe scurt, o știre de fapt divers, și a pus și link către blogul dvs. unde se pot vedea informații suplimentare. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Postat 10 Iunie 2020, 23:20 de Moderator
De ce vă ascundeți sub pseudonime?
De ce nu sunteți bărbați să ieșiți în arenă, cu numele, cu faptele voastre? Mie nu îmi este rușine, nici de numele meu, nici de faptele mele. Foncea rămâne Foncea! Spunea comentariul anterior ceva ...de situația mea. Care situație? Într-un litigiu de muncă, cel mai probabil prin trafic de influență, completul de la Curtea de Apel m-a obligat să achit fostului angajator privat ...100 lei/lună. Am intrat să comentez pentru că trebuie să amendez minciunile și acuzațiile care mi se aduc. Bandiții cred că mi-am pierdut din autoritate și că nu mai am ...dreptul să strig după ei. Ba da, cu toate că sunt împroșcat cu mizerii și acuzații, chiar dacă într-un litigiu de muncă, mesajul acestor găști este de a mă denigra. Acum ei cred că m-au pus la punct. Nicio șansă! Cât de curând intrăm în faza de plângeri penale împotriva bandiților din Municipal. Apropo...amenințarea cu legea nu este infracțiune! Este metoda cea mai bună ca să scăpăm de infractori. Poate dă conducerea interimară a Spitalului Municipal o comunicare publică cum mai stă situația cu anchetarea penală a celor reclamați anterior de Foncea. Sunt dosare serioase acolo! Nu trebuie să caut mult ca să aflu de unde mi se trag aceste hotărâri... de recuperări în litigii de muncă.
Postat 10 Iunie 2020, 19:00 de FONCEA
FONCEA
Simplu fapt că în situația ta te pui și comentezi pe aici te discreditează și mai mult, cere dreptul la replică și ți-se va da.
Postat 10 Iunie 2020, 18:03 de oradeaveche
Acestui nenorocit ...lucigaina
În sfârșit se ajunge încet-încet la un deznodământ: Se asociează în comentariul tău CARP și POP, dar mai ales vorbești de acuzațiile de furt împotriva lor. Măi nenorocitule, nu ești capabil, fiind orbit de interese, să citești că mie mi se impută absurd colosala sumă de ... 100 de lei/lună din banii făcuți de mine la privat, dar împotriva ăstora doi, CARP și POP, am dovezi de scurgeri de bani publici, în sume de milioane de euro! Sigur că este o ocazie să profite bandiții să mă înjure, dar ceea ce mi se impută mie (100 lei/lună) nu este nimic nici măcar în comparație cu cât cheltuie Carp ilegal pe combustibil, neavând dreptul legal să aibă mașină de serviciu! Asta așa, să comparăm mere cu mere...Până sa-l faci hoț pe Foncea, mai ai mult drum, nenorocitule! Dar eu vă pun la dispoziția justiției pe toți! Chiar dacă justiția e încă oarbă, tot o să se ocupe de aceste dosare cândva, un procuror deștept! Veți vedea! Lucrurile nu pot rămâne tot așa! Și chiar dacă plătesc și acest preț, nejustificat de mare, toți nenorociții ca tine terfelindu-mi numele, efortul meu pălește în fața interesului public!
Postat 10 Iunie 2020, 14:35 de FONCEA
@lucigaina...
Lucigaina.. fain preudonim ti-ai tras. Am ras de unul singuir de m-am spart! FAIN! Felicitari!
Postat 10 Iunie 2020, 14:18 de scortosul
INCREDIBIL CE HOȚ !
Se pare că toate acuzatiile de furt impotriva lui Gheorghe Carp si Ovidiu Laurean Pop au la baza afirmatiile unui... HOȚ ! Ii ameninta ca stie TOT despre ei ! Totusi singura decizie definitiva cum ca cineva " îşi făcea cumpărături personale din banii firmei , chit că avea un salariu îndestulător " arata ca HOȚUL este FONCEA ! " MANAJERUL FONCEA ! "
Postat 10 Iunie 2020, 13:28 de lucigaina
INCREDIBIL!!! Dar prin CALOMNIE nu mă veți descuraja să lupt pt. oameni!
Se pare că a dat ordin Carp să scrie și Bihorel despre subiect!Așa e între prieteni... Pentru documentare completă a cititorilor, trebuie citit tot blogul foncea.ro! Dar, mai întâi de toate: - Răul dorit mie de binevoitori, nu se va întâmpla, spre supărarea lor; - Solicit să nu mă calomniați: așa ceva nu scrie în Hotărârea Instanței, chiar abuzivă și nelegală! Vedetele despre care știu TOT adevărul intră încet-încet în disperare, iar comanda grupurilor care au îngenuncheat Oradea, crede că mă va intimida mințind despre mine și degradându-mi imaginea publică. Mai vedem...
Postat 10 Iunie 2020, 11:40 de FONCEA
incredibil 2
si cat a fost de laudat pentru orice idiotenie facuta in scurta perioada cat a ocupat postul de manager !!! acum nu mai e problema ca au fost numiri politice dezastruoase ??? pe astea nu si le asuma Bolojan ? sau Carp ?
Postat 10 Iunie 2020, 10:32 de napoleon
incredibil
Pai mai draga Bihorel, parca mai ieri il ridicai in slavi pe ilustrul liberal de mai sus :))) acum nu-ti vine sa-ti dai singur doua perechi de palme ?? imi amintesc cum a fost prezentat in presa Foncea, Le Professionnel :)) omul de incredere al stimabilului primar Bolojan, respectiv Carp, omul care va revolutiona sistemul de sanatate, care va demasca toate ilegalitatile din sistemul public etc :))) manager de succes la clinici private :)))))
Postat 10 Iunie 2020, 10:26 de napoleon
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON