URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2020, 09:30

"Revoluția" lui Cataramă continuă: Candidatul vrea să facă testări în piața publică, DSP Bihor susține că nu are voie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul Pro România Bihor la Senat, Viorel Cataramă, a anunţat că, împreună cu o asociaţie a soţiei sale, Adina Alberts, intenţionează să organizeze două sesiuni de testare gratuită pentru noul coronavirus, în Piaţa Unirii din Oradea şi în Beiuş, "ca oamenii sănătoşi să poată munci".

Anunţul a fost făcut, luni, de Viorel Cataramă, într-o conferinţă de presă organizată la Hotelul Hilton. Potrivit afaceristului, la Oradea testările ar urma să aibă loc miercuri, între orele 13:00 – 17:00, şi joi, în Beiuş, între orele 10:30-13:00.

"Toată familia se mută la Oradea, ca să mă susţină şi să mă ajute. Ne vom organiza, vom face această acţiune respectând toate legile din România, inclusiv regulile de distanţare socială", a ţinut să precizeze Cataramă, arătând că testele care vor fi făcute sunt de tip antigen, teste rapide Biocredit, "cu o acurateţe de 95%".

Notificare la DSP

Acțiunea reprezintă o premieră şi are ca scop să atragă atenţia actualei guvernări asupra importanţei testării în masă. "Noi promovăm ideea testării masive a populaţiei, pentru a lăsa oamenii sănătoşi să lucreze. Considerăm că e o mare greşeală ca oamenii sănătoşi, de-a valma cu oamenii infectaţi, să nu poată munci, să nu se poată bucura de drepturi şi libertăţi, numai pentru că un guvern - susţinut în mod necondiţionat aici, în Bihor, de autorităţile locale - nu e capabil, nu e competent să facă acest lucru, aşa cum se întâmplă în alte ţări", a spus Viorel Cataramă.

Potrivit vorbitorului, asociaţia a achiziţionat, deja, o parte din teste (150 la număr) şi a notificat Direcţia de Sănătate Publică Bihor, cerând desemnarea unei persoane din cadrul instituţiei care să asiste la derularea operaţiunilor specifice. "Sigur, să vedem dacă oamenii din Oradea şi Beiuş vor să fie testaţi, să ştie dacă sunt sau nu infectaţi. Va fi o acţiune, cum ar trebui să fie multe altele, în aşa fel încât populaţia să fie testată în totalitatea ei, ca să ştim odată despre ce e vorba şi să putem să relansăm activitatea economică. Că, indiferent câte măsuri propunem noi, dacă lumea nu poate munci, nu poate avea loc nicio redresare economică. Condiţiile esenţiale sunt să se poată munci şi să existe piaţă de desfacere", a declarat candidatul.

Până luni după-amiaza, directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă nu fusese informată, însă, despre acţiune. "Şi dacă o să primesc adresa, îi voi răspunde domnului Cataramă că astfel de acţiuni pot fi realizate doar în condiţii speciale, în cabinete autorizate pentru servicii medicale", a declarat BIHOREANULUI Rahotă.

Live pe internet

Tot în conferinţa de presă de luni, Viorel Cataramă a dezvăluit că, în ultima săptămână, a transformat o încăpere din hotel într-un studio TV, pentru propria emisiune, în care dezbate zilnic probleme din judeţ alături de invitaţi de genul foștilor candidați independenți Alexandru Degău sau Horea Vușcan, emisiunea putând fi vizionată pe pagina sa de candidat. 

"Au început să-mi sosească la recepţie dosare, fotografii, reclamaţii de la cetăţeni. Sunt foarte multe. Aflu despre pasajul Magheru, atât de lăudat, că a fost proiectat greşit şi nu pot trece autocarele prin el, şi că în Oradea, în ultimii 3 ani, au fost 10.770 de arbori toaletaţi care au murit şi 3.700 arbori tăiaţi din rădăcină. Cu contracte, cu hotărâri, cu documente justificative. Prin intermediul presei adresez o întrebare Primăriei Oradea: e posibil ca aceşti peste 14.000 arbori să fi fost înlocuiţi fără să vedem noi? E un lucru de o gravitate extremă", a spus Cataramă, promiţând să facă publice toate sesizările care i-au fost transmise până la finalul campaniei electorale. 

„Frăţia ticăloşilor”

Candidatul Pro România la Senat a mai criticat, luni, sumele exorbitante cheltuite de oraş pentru promovarea turistică, atrăgând atenţia că turiştii vor fugi fiindcă "n-au ce face după ora 17, pentru că totul e închis", iar străzile din Oradea, altele decât cele centrale, sunt pline de gropi.

"Felicitări că au făcut zone pietonale, au renovat clădiri, au făcut centuri. Dar turiştii n-au ce face în Oradea. După ora 17, activitatea este inexistentă. În oraş, 25% dintre străzi sunt pline de gropi, iar nivelul de trai e la pământ. Aveţi acum statistica rece, clară, în ce priveşte nivelul de trai, nivelul de salarizare. Ce vreau să spun este că trebuie atraşi investitori care sunt capabili să ofere salarii mari", a spus Cataramă, făcând referire la o statistică a Comisiei naţionale de prognoză, potrivit căreia, bihorenii sunt printre cei mai prost salarizaţi români, sub Vaslui şi Vrancea, "bătându-se" pentru ultimul loc cu cei din Covasna şi Harghita. "Asta în timp ce Clujul şi Timişoara se bate pentru primul loc cu Bucureştiul", zice Cataramă.

Vina pentru situaţia creată, a explicat tot el, aparţine unei "frăţii ticăloase" a partidelor politice din Bihor, evident, mai puţin Pro România, care au devenit subordonate, chiar "servitoare" ale unui alt partid şi personaj politic, nominalizându-l pe preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, "care conduce cu mână de fier, de multe ori cu rezultate foarte bune, judeţul".

Alege libertatea

După ce a vizitat mai bine de jumătate din judeţ, concluzia lui Viorel Cataramă este că sloganul său - Alege libertatea - are din ce în ce mai mulţi adepţi, că mulţi oameni care suferă îi aduc la cunoştinţă diverse probleme cărora le aşteaptă rezolvare.

"În viaţa mea nu am primit nimic gratis, decât de la mama. Acum, în Ştei, o doamnă care vindea halva nu a vrut să-mi ia banii, la fel şi hair-stylistul din Oradea care m-a tuns şi taximetristul cu care am circulat. Toţi au aflat că sunt aici, spun că sunt singurul care lupt pentru drepturile lor, pentru libertatea lor. Pentru că oamenii au rămas fără drepturi şi libertăţi, li s-a luat până şi dreptul de a munci", a spus el.

Cataramă susţine că „trocul” politicienilor din Bihor a ajuns să-i înfricoşeze pe oameni, mulţi dintre ei având temeri să vorbească despre problemele pe care le au. "Nimeni nu comentează, toată lumea se teme, primesc mesaje la recepţie, pentru că nu vor să apară alături de mine de frică să nu păţească ceva. Sub o formă sau alta îşi pot periclita locul de muncă, afacerea. Se ştie că plătiţi cea mai scumpă gigacalorie din ţară. Ceea ce vreau să spun este că renaşterea partidului Pro România aici este benefică mai ales din acest punct de vedere: că va lucra la baionetă cu autorităţile locale să dezvolte judeţul Bihor şi să crească nivelul de trai. Pot să mă tot amendeze. O să mă uit în buzunar şi o să găsesc nişte bani să-mi plătesc amenzile. Dar nu o să renunţ la activitatea mea de a informa opinia publică despre ce se întâmplă şi care e situaţia reală în judeţul Bihor şi în municipiul Oradea", a promis Cataramă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CATARAMA
E incredibil acest specimen care inca ne crede prostii din anii '90 . El de fapt face campanie electorala nu-i arde lui de starea natiei, cat despre copacii taiati in Oradea nu o reusit nici PSD-USR sa ne prosteasca, tot Oradeanul vede ca se planteaza mai mult decat se taie, dar trebuie inteleasa si toaletarea. Pasajul Magheru este foarte util pt noi, dar CATARAMA nu e NOI. Disperat rau
Postat 24 Noiembrie 2020, 13:52 de Sandu2100
?
Asta se pare ca se crede în Bangladesh. Mai degrabă recomandam testare rapida pt dansul, disperarea este la limita. Cred ca aceasta campanie cu toate tâmpeniile și inepțiile debitate a avut darul de a-l afecta grav. După alegeri va fi necesara o perioada lunga de recuperare în liniște.
Postat 24 Noiembrie 2020, 10:14 de 3636
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON