URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2019, 09:37

Revoltă pe Facebook: O tânără din Bihor s-a pozat „sărbătorind” împuşcarea unui cerb

Revoltă pe Facebook: O tânără din Bihor s-a pozat „sărbătorind” împuşcarea unui cerb foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O fotografie postată de o tânără din localitatea bihoreană Valea de Sus, comuna Câmpani pe contul de Facebook, în care apare împreună cu o prietenă de-a ei lângă un cerb împuşcat a stârnit revoltă printre internauţi, imaginea declanşând totodată şi o anchetă a poliţiştilor.

Fotografia a fost postată de Roxana Ţoţa vineri seară pe reţeaua de socializare, cu textul "sărbătorind vânătoarea de cerbi".

În imagine se poate vedea animalul de pe puntea din spate a unui Nissan Navara aparţinând Ocolului Silvic Sudrigiu, iar tânăra şi prietena ei se pozează ţinând coarnele animalului ca pe un trofeu.

Mai mulţi iubitori de animale i-au reproşat fetei că se distrează pe seama unui "masacru pe faţă", în condiţiile în care "nu e nimic funny în asta".

Situaţia a fost semnalată şi BIHOREANULUI de cititori care puneau sub semnul întrebării faptul că animalul ar fi fost împuşcat legal în condiţiile în care, potrivit legii, vânătoarea de cerb "pentru trofeu" s-a încheiat pe 15 decembrie. 

Povestea a fost lămurită, în final, de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor care au găsit-o în scurt timp pe tânără, precum şi cerbul împuşcat şi pe vânătorii care l-au ucis. 

Din primele verificări, cerbul a fost împuşcat vineri, iar vânătorii au prezentat poliţiştilor o autorizaţie eliberată de Ocolul Silvic Sudrigiu. Documentul, care le dădea dreptul să împuşte un cerb mascul de selecţie, a fost ridicat până la finalizarea anchetei începute pentru suspiciuni de braconaj.

"Se va verifica dacă vânatul corespunde categoriei pentru care s-a emis autorizaţia şi pentru care perioada de vânătoare se încheie pe 31 decembrie", au declarat BIHOREANUUI surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, tânăra ar fi realizat fotografia în curtea unei persoane la care vânatul urma să fie prelucrat. Cert este că, imediat după sosirea poliţiştilor, Roxana Ţoţa a şters postarea de pe Facebook.

UPDATE:

După apariţia acestei ştiri, tânăra care a distribuit fotografia pe internet a ţinut să precizeze BIHOREANULUI că nu are legătură cu vânătoarea, ci doar a postat imaginea pe reţeaua de socializare.

"Nu sunt de vinovată cu absolut nimic, iar vânătorii au autorizaţie. Vânatul a fost organizat de ocolul silvic", a transmis Roxana Ţoţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sa simta...
...si vanatorii "aroma" glontului!!
Postat 30 Decembrie 2019, 10:11 de AnaConda
De cand dati voi ca presa microfonul unei mici portiuni de ecologisti vegani extremisti care nu manca carne deloc
Postare cu 26 comentarii si 11 share e ditamai revolta?! Vanatul e ilegal?! Fi-or si cativa dezorientati care nu fac diferenta intre animal si om, ce vor avort la liber dar vanat interzis, dar sa manance ei linistiti salata toata ziua si sa ne tolereze si ei libertatea noastra, ca tot e moda cu toleranta. Fac pariu ca politia incheie ancheta fara nici un vinovat, ca nu vor gasi nici o infractiune. Iar pentru jurnalismul de calitate, eu nu vad cum “din poza se poate vedea ca autoturismul apartine ocolului silvic”, dat fiind ca nu i se vede numarul de inmatriculare. Sau or fi toate Nissan Navara din Romania doar ale Ocoalelor silvice?! Si apoi, tot pentru prezumtia de Vinovatie, ca presa pe tonul asta scrie orice articol, sunt si oameni care posteaza poze pe facebook cu intarziere de cateva zile, saptamani...
Postat 30 Decembrie 2019, 07:03 de unu
Nu sunt credincios
dar ma rog totusi Universului sa vina al 3-lea razboi mondial. Sa vad vanatorii cu arma in mana si jumate de creier zburat aparandu-si patria. Sa dispara odata rasa asta de c@c@t numita omenire. Sa muriti in chinuri ca si cerbul ala toti vanatorii care vanati de placere si nu pt ca va este foame! Hai sictir!
Postat 29 Decembrie 2019, 15:38 de Kid
Pro@sta.
Ar fii interesant de vazut, care ar fii reactia pro@stei, daca pe platoul masinii era mama / copilul ei.
Postat 29 Decembrie 2019, 13:59 de Kuler
Vanatoare, fara etica! Snobism! Fieful multora...ciocoi!
ASA,NU! Insa, cei care au organizat vanatoarea, in cadrul Instructajului, in baza autorizatiei, trebuiau sa precizeze ce si cum...! Ar trebui ca organele de control sa verifice in amanunt si alte aspecte!Vanatoarea nu e un sport! E total lipsita de fair-play!Doamne fereste sa participi la o vanatoare cu personaje care au obtinut permisul de vanatoare ( no comment) si sunt lipsiti de etica...chiar si fara caracter, unii!Te expui acestor "purtatori de arma"ca la poligon! Atentie!Pericol! Adrenalina!Foamea de SANGE...!
Postat 29 Decembrie 2019, 11:33 de vineri
hobby????
Nici sa fii nebun nu piti considera sport aceasta pasiune practicata de multi. Devenind sport de masa la mivel industrual si-a pierdut farmecul su este tot mai intolerabil.
Postat 29 Decembrie 2019, 10:25 de iahim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON