URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Ianuarie 2018, 12:52

Revelion cu ghinion în Serbia. Mai mulţi tineri din Oradea au făcut toxiinfecţie alimentară (FOTO / VIDEO)

Revelion cu ghinion în Serbia. Mai mulţi tineri din Oradea au făcut toxiinfecţie alimentară (FOTO / VIDEO) foto: Răzvan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

26 de tineri români, din Oradea şi din Timişoara, care au petrecut Revelionul într-o staţiune din Serbia s-au întors mai repede din vacanţe după ce au făcut toxiinfecţie alimentară. 

Informaţia a fost publicată de Digi24, sursă conform căreia turiştii spun că s-au simiţit rău după ce au mâncat la hotelul unde erau cazaţi. Pentru că se simţeau rău, oamenii s-au întors acasă şi au scurtat vacanţa de schi cu o zi.

Potrivit unuia dintre tinerii care au semnalat situaţia la Digi24, toxiinfecţia a fost cauzată de mâncarea de la hotelul la care au fost cazaţi şi că în acest sens nu există dubii pentru că nu au mâncat în alte restaurante. Mai mult decât atât, acesta a spus că s-a întâlnit în hotel cu mai multe grupuri de români care acuzau aceleaşi probleme şi au fost şi situaţii în care copiii au ajuns la urgenţe, în spitalul din Kopaonik, cu toxiinfecţie alimentară.

Grupul de tineri români a semnalat situaţia managerului hotelului, care le-a spus că mâncarea pregătită în restaurantul hotelului nu are nicio problemă, ba chiar s-a ajuns la discuţii mai aprinse pentru că nu şi-a asumat nicio răspundere.

Informaţiile au fost confirmate BIHOREANULUI de către unul dintre turiştii intoxicaţi, pe numele său Răzvan. Potrivit acestuia, din Oradea au fost 6 persoane, patru adulţi şi doi copii. Întâmplarea s-a petrecut la hotel JollyKop, din Kopaonik. De altfel, acesta a trimis redacţiei şi câteva imagini din care se văd şi condiţiile precare pe care le oferă hotelul, dar şi de la Urgenţe.  

"Nici condiţiile de cazare nu au fost OK. Noi am încercat să schimbăm camera încă din prima zi, dar nu am putut. Culmea, aveam camera deasupra restaurantului unde s-a ţinut petrecerea de Revelion. Hotelul e în extindere, de jur împrejur e şantier", a povestit Răzvan.

Sejurul a fost programat din perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, cu demipensiune inclusă, la preţul de 181 euro / persoană. 

Tinerii intoxicaţi spun că au trimis o scrisoare Ministerului de Externe şi Ambasadei României în Serbia, în care anunţă situaţia şi prin care cer autorităţilor române să ia atitudine.

Digi24.ro mai notează că, tot în vacanţa de Revelion, tot în Serbia, cinci români au rămas fără maşini, iar alţii trei s-au ales cu maşinile sparte, în staţiunile sârbeşti Kopaonic şi Raşca. Românii au anunţat imediat autorităţile sârbe, dar răspunsul primit n-a fost încurajator. Aceştia îşi pot lua gândul că autoturismele ar putea fi recuperate, pentru că nimeni nu a văzut nimic. Poliţia din Serbia ar fi informat că se fac cercetări pentru găsirea autoturismelor, dar şansele de găsire a lor sunt aproape nule. Hoţii ar avea obiceiul să ducă maşinile furate în Kosovo, acolo unde poliţia sârbă nu are jurisdicţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON