URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Aprilie 2021, 20:21

Restricţii de circulaţie în Ungaria pe perioada Paştelui catolic. Ce recomandări fac poliţiştii de frontieră din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe perioada Paştelui catolic, pe teritoriul Ungariei vor fi în vigoare restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj, au transmis, joi, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

"Autorităţile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoştinţă faptul că începând de joi,01.04.2021, ora 23.00 (ora României) până vineri, 02.04.2021,ora 23.00 (ora României) şi  sâmbătă, 03.04.2021, ora 23.00 (ora României) până luni, 05.04.2021 ora 23.00 (ora României), circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intră în vigoare ca urmare a faptului, că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice", se arată în comunicat.

În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

"Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale", subliniază reprezentanţii ITPF Oradea, care adaugă că vor ţine "legătura permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor". Asta pentru că, ca de fiecare dată, este de aşteptat să se formeze cozi la ieşirea din România. 

Astfel, Poliţia de Frontieră le "recomandă şoferilor de automarfare şi participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor". De asemenea, aceştia sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia Trafic Online disponiibilă pe site-ul politiadefrontiera.ro, care le arată câte minute de aşteptare se înregistrează la fiecare punct de trecere a frontierei.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita sunt Nădlac II, Turnu, Vărşand (toate trei pe raza judeţului Arad), Borş, Borş II, Valea lui Mihai (Bihor), respectiv Petea (jud. Satu Mare).

Merită amintit, totodată, că Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON