URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Mai 2020, 16:31

Relaxare în viteză şi cu alcool: un bihorean a fost prins de radar gonind pe Calea Clujului cu 122 km/oră, iar alţi şase au şofat după ce au băut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 360 de şoferi care au încălcat legislaţia rutieră au fost sancţionaţi de Poliţia Rutieră Bihor în ultimele două zile, primele de "relaxare" după încheierea stării de urgenţă, pentru şase au fost deschise dosare penale pentru că au şofat sub influenţa alcoolului.

La 19 ani, băută la volan

Luni noapte, la ora 02.38, agenţii din Salonta au oprit în trafic o tânără de 19 ani care conducea având o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o zi înainte, poliţiştii rutieri au depistat în Paleu un bărbat de 41 de ani din Cetariu, conducând, deşi avea aceeaşi alcoolemie, de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, poliţiştii din Beiuş au oprit în Leheceni un şofer de 38 de ani din localitate, conducând cu o alcoolemie şi mai mare, de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în Nucet pe un bărbat de 45 de ani din Câmpani a cărui concentraţie alcoolică în aerul expirat era de 0,69 mg/l alcool pur.

Sâmbătă, în Oradea, pe Calea Clujului a fost depistat în trafic un bărbat de 55 ani din Copăcel cu o alcoolemie de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe Calea Aradului pe un orădean de 57 de ani care conducea o autoutilitară, deşi alcoolemia sa a fost măsurată la o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul pur expirat.

Vitezoman

Un bărbat de 41 ani din satul Sărand, comuna Copăcel, a fost prins duminică după-amiază, în jurul orei 15.00, gonind pe Calea Clujului din Oradea cu 122 de km/h, într-o zonă de limitare la 70 de km/h. Pentru că a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 9-20 de puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, a informat Poliţia Bihor, printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Ca urmare a tuturor abaterilor constatate în trafic, poliţiştii bihoreni au aplicat în weekend 362 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 160.230 lei, şi au reţinut 28 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare, constatând totodată 14 infracţiuni şi 12 tamponări.

Potrivit informării, agenţii Poliţiei Rutiere au fost scoşi pe străzi şi şosele într-o acţiune care a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, dar şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

"Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză", precizează comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON