URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Decembrie 2017, 14:10

Reguli noi pentru şoferi: ITP va fi obligatorie anual pentru maşinile vechi

Reguli noi pentru şoferi: ITP va fi obligatorie anual pentru maşinile vechi foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul 2018 va aduce schimbări pentru proprietarii de maşini din România. Toate autoturismele mai vechi de 12 ani vor trebuie să facă inspecţia tehnică periodică o dată pe an, nu la doi ani, cum se întâmplă în prezent.

Aşadar, sunt afectaţi de această schimbare românii care au maşini produse înainte de 2018. "Este şi o directivă care ne permite pentru maşinile de peste 150 de mii de kilometri să modificăm perioada de inspecţie. Noi ne gândim la siguranţă în primul rând şi la siguranţa cetăţenilor. O maşină care este verificată mai des are toate şansele să rămână în parametrii de funcţionare normali", a explicat directorul general al RAR, George Dinca, potrivit stirileprotv.ro.

În prezent, în România sunt înmatriculate aproape 7 milioane de maşini, iar jumătate din acestea vor fi afectate de această prevedere nouă. 

Pe de altă parte, cei care au maşini noi vor face ITP-ul la trei ani de la prima înmatriculare. În acelaşi timp, RAR anunţa că vrea să lanseze un cazier al maşinilor la mâna a doua. Va conţine informaţii despre kilometraj, accidente sau intervenţii importante, cum ar fi schimbarea motorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mi se pare corect
Dar sa verifice si centurile, si ușile cum se închid deschid, sa verifice planetarele etc. 90% din golfuri , boamveuri si alte căruțe in vest nu trec testele de verificare. La noi trece de RAR.
Postat 31 Decembrie 2017, 19:55 de Sandu1201
ITP la soferi??
ITP pentru soferi nu s-ar putea? pe sistem bonus-malus, ai evenimente,te duci mai des la verificare. Un server online si o baza de date cu ispravile fiecaruia,la care sa aiba acces nu numai politia. Eventual cei care au un cazier incarcat sa poarte pe toate fetele masinii bulina rosie,precum cladirile cu risc seismic din capitala
Postat 31 Decembrie 2017, 00:08 de excalibur
Bine zici, scortosule
E doar o alta taxa din partea socialistilor care ii va afecta pe cei mai saraci!
Postat 30 Decembrie 2017, 20:16 de unu
O hotie!
Marea majoritate a accidentelor rutiere nu sunt cauzate de defectiuni tehnice! Accidentele au ca si cauzalitate consumul de alcool, grandomania beizadelelor, nesimtirea, neatentia in conducere. Cate accidente au fost din cause tehnice? Procent? E clar un bir pentru guvernati pe spatele amarastenilor care nu au bani sa isi schimbe masinile. Sa renunte la ele si sa uumble pe sosele doar politrucii si beizadelele care traiesc din hotie? Taxele sunt tot mai multe pentru cei multi si saraci!
Postat 30 Decembrie 2017, 17:27 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON