URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2022, 12:30

Record de noi cazuri Covid descoperite în Bihor: peste 800! Aproape 70 sunt reinfectări, iar peste 11% sunt copii

Record de noi cazuri Covid descoperite în Bihor: peste 800! Aproape 70 sunt reinfectări, iar peste 11% sunt copii foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua de 18 ianuarie 2022 consemnează un nou record în ce privește numărul de noi cazuri SARS-CoV-2 depistate în Bihor într-o singură zi: potrivit Direcției de Sănătate Publică și Prefecturii Bihor, au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore încă 823 persoane cu Covid.

Precedentul nivel record de îmbolnăviri data din 27 octombrie 2021, când în plin val IV al pandemiei în Bihor au fost anunțate 641 cazuri noi de infectare.

Sursele medicale ale BIHOREANULUI arată că din cele 823 noi cazuri, 93 au fost descoperite la copii cu vârste între câteva luni și 14 ani (ceea ce înseamnă 11,30% din total), iar 66 sunt reinfectări la persoane care au mai fost afectate de Covid și în trecut (8,01% din total).

Cele mai recente diagnostice s-au pus după ce luni au fost făcute 2.877 teste, rata de pozitivare fiind de 28,60%.

Bilanțul de la declanșarea pandemiei a ajuns în Bihor la 55.281 îmbolnăviri, din care 49.447 s-au încheiat cu vindecări (cu 340 mai multe decât în ziua precedentă), iar al deceselor raportate de autorități la 2.624 (cu 3 mai multe decât luni). Conform surselor, este vorba despre persoane nevaccinate, cu vârste între 69 și 89 ani și cu diverse comorbidități.

În ciuda numărului uriaș de cazuri noi, marți dimineață în spitalele cu secții Covid din Bihor erau internate doar 209 pacienți cu virusul, cu doar unul mai mult decât în ziua precedentă. În secțiile ATI sunt 27 pacienți în stare gravă.

Numărul total al cazurilor active a urcat în Bihor vertiginos, la 3.210, incidența medie în județ ajungând la 5,42 cazuri Covid la mia de locuitori (de la 4,81 în ziua precedentă), a 7-a din țară, după cele din Brașov (6,03), București (6,15), Ilfov (6,23), Suceava (6,72), Timiș (7,13) și Cluj (9,17).

În ce privește incidențele pe localități, în continuare acestea depășesc un caz la mia de locuitori în 78 din cele 101 comune și orașe, „vârfurile” fiind de 14,48/1.000 în Abram, 13,06 în Țețchea și 11,51 în Oșorhei.

Incidența în Oradea, unde sunt 1.746 persoane cu SARS-CoV-2, se apropie vertiginos de un nou prag, ajungând la 7,77 cazuri Covid (față de 6,94 în ziua precedentă). Între orașele din județ, incidența cea mai mare este înregistrată în Marghita (8,14/1.000), iar cea mai mică în Salonta (2,08).

În ce privește campania de vaccinare, luni au fost administrate 508 doze de ser anti-Covid pentru tot atâtea persoane, numărul celor vaccinate cu schema completă ajungând la 211.034, iar al celor care au primit și doza booster la 61.084.

Situația pe localități:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ipocrizie
Terminati cu aceste stiri tampite de doi lei!!!
Postat 20 Ianuarie 2022, 20:57 de User anonimizat
99,9987% - supraviețuire
Profesorul de top, epidemiolog, John Ioannidis a publicat un nou studiu care concluzionează că rata de supraviețuire a persoanelor sub 20 de ani care iau COVID este de 99,9987%. Majoritatea copiilor n-au nici un simptom. La cum se fac testele și dacă strănuți îți iese că ai Covid. Au pus suc de portocala, pepsi, cola, apa de la robinet și a ieșit în testele rapide Covid. Testele PCR sunt scoase de la 1 ianuarie 2022 din America. Pandemia se menține exclusiv STATISTIC cu un scop precis! În realitatea de zi cu zi viața merge înainte.
Postat 18 Ianuarie 2022, 16:57 de georgemarian
Propaganda mai are un pic ... și gata, se fâsâie pe toată Terra.
Banii nu vor mai fi virați și "jurnaliștii" se vor întoarce împotriva actelor administrative care l-au înlocuit pe cel medical. Așa e oportunismul definit mediatic. 67% dintre teste sunt false pe plan mondial. Virusul ca atare e fix cum a spus președintele propagandei românești, adică ... "o gripă mai severă decât de obicei". Mai nou, vine propaganda mondială să ne spună că este, de fapt vorba, de SAR (efectele exploziei nuclearea "Fukushima" care ar fi prefigurat SARS-COV-2). Alți psihopați ai planetei vor protecție globală prin "abonarea" tuturor oamenilor la "metavers". Vaccinul s-a dovedit deja că produce tulpini și variante de tot felul, iar vaccinarea a fost similară cu intenția de a vedea cât mai multe decese a celor care nu mai produc plusvaloare, ci doar culeg roadele muncii lor de o viață. Miocarditele vaccinaților în vârstă au explodat ca număr ... Iar bolile autoimune au ajuns să fie mai frecvente și mai firești decât "mersul pe bicicletă". Nebunia planetară a ajuns la limita suportabilă și multe nații renunță deja la prostia restricționării luberei circulații. Norvegienii, spaniolii, elvețienii și alții de prin Asia, Africa, America Latină sau din spațiul uman nedefinit, renunță complet la orice restricții pentru bipezi. Șmecheria Covid-19 a ajuns la final. "Adevărații băieți deștepți" care s-au îmbogățit prin pandemie rămân cu banii câștigați. Degeaba însă ... oentru că finalul e al lor, iar normalitatea anti-globalistă se va reinstaura. Cu efectele inerente ale creșterii numărului de creiere arse.
Postat 18 Ianuarie 2022, 13:40 de KP
Creste rata de cand se poartă masca?!
.
Postat 18 Ianuarie 2022, 12:45 de Jianu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON