URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2021, 11:00

Reciclabilele, în orice sac: Bihorenii pot folosi saci transparenți pentru colectarea selectivă a deșeurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru că cele mai multe dintre produsele pe care le cumpără sunt ambalate în diverse folii, pungi sau cutii din plastic, mulţi dintre bihorenii care colectează selectiv deşeurile constată că produc cantităţi semnificative de deşeuri din ambalaje.

Ca acestea să fie reciclate, trebuie aruncate separat de resturile biodegradabile sau reziduale, scop în care RER Vest, operator de salubritate în Oradea şi în 25 de comune din jurul municipiului, a distribuit tuturor clienţilor, gratuit, saci galbeni de unică folosinţă.

În plus, sătenii din Zona Metropolitană au primit şi saci de culoare albastră, pentru ambalajele din hârtie şi carton.

Dacă epuizează aceşti saci, bihorenii trebuie să ştie că pot folosi orice alt fel de sac de unică folosinţă găsit în comerţ, cu condiţia să fie transparent, astfel încât muncitorii care ridică deşeurile să vadă dacă conţin doar resturi „uscate”.

În fiecare localitate, colectarea deşeurilor se face după un program bine stabilit, care este disponibil şi pe site-ul companiei, rervest.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Autisti
Ma intreb daca "operatorul" asta care ne da astfel de indicatii a fost vreodata in vreun magazin care vinde saci de gunoi. Sa vada ca numai transparenti nu sunt. Oare traiesc pe aceeasi planeta cu restul cetatenilor?
Postat 12 Iunie 2021, 00:20 de Musti
Românul șmecher
Ar pune rezidual in sac dacă nu ar fi transparent, și ar compromite reciclabilele
Postat 12 Iunie 2021, 00:07 de Valcov
Wow
"bihorenii trebuie să ştie că pot folosi orice alt fel de sac de unică folosinţă găsit în comerţ, cu condiţia să fie transparent". Autodenunt. De multa vreme,poate dintotdeauna,am strins fractia reciclabila,pet-uri,hirtii ,plastice in niste saci xxl,negri,cu snur galben.Mi s-au parut destul de incapatori,tragi snurul si tusti la tomberonul galben.La bloc.Banuiesc ca polietilena neagra,gri e reciclata,asa ca ne mai folosim de ea,inca o data. RER-ul,sensibil, vrea tranparent,polietilena 1st class.Saci mari de gunoi transparenti n-am vazut, doar mici,pentru galeata,tip plasa. Chiar asa,de ce n-ar fi toti sacii transparenti, sa putem fi controlati,scanati ce bagam in saci, sa putem fi amendati,pe fapte,nu pe banuieli. Bravo,RER
Postat 11 Iunie 2021, 18:52 de excalibur
mai
in primul rand sa dea saci de gunoi tuturor nu doar satenilor si apoi mai discutam de culoarea lor. Pana atunci le ducem in pungi/saci/galeti din care avem. Cam stupid articol.
Postat 11 Iunie 2021, 15:59 de nihil
altceva?
tari astia de la RER ! Oare in viitor vor trebui sa aiba si ceva desene? Sau va trebui sa le impachetam pe fiecare separat sa le poata numara ? In acelasi timp sacii negri, verzi, albi etc ii aruncam in cei transparenti ? Logica de tarani ! In loc sa le para bine ca selectam cat mai mult si sa incurajeze asta sub orice forma ... Dupa logica asta trebuiau sa ne dea si tomberoane transparente!
Postat 11 Iunie 2021, 12:33 de oradea_mea_si_a_ta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON