URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2023, 14:25

Trebuia să fie gata luna aceasta, dar nu va fi! Stadiul lucrărilor la pasajul subteran de lângă Piața Cetate (FOTO)

Trebuia să fie gata luna aceasta, dar nu va fi! Stadiul lucrărilor la pasajul subteran de lângă Piața Cetate (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din fața Pieței Cetate sunt realizate în proporție de 70%, chiar dacă termenul de finalizare a lor este în această lună.

Potrivit unui comunicat al Primăriei constructorii municipalității au atacat în paralel mai multe obiective. „Se sapă rampa dinspre zona centrală la pasajul din dreptul Pieței Cetate și au început lucrările de decopertare în vederea realizării drumurilor, precum și amenajarea parcării din strada Mihail Kogălniceanu”, a transmis Primăria.

Printre altele, până acum constructorul a turnat placa de suprabetonare de deasupra celor 28 de grinzi ale pasajului și a turnat pereții aferenți rampei dinspre cartierul Nufărul și zona mediană.

Șantierul este însă întârziat. În primă fază, lucrările trebuiau finalizate în octombrie 2022, apoi s-au prelungit până în mai 2023, ca acum să fie evident că este nevoie de o nouă păsuire.

„Termenul de finalizare pentru pasajul din Piața Cetății este 20 mai 2023, dar va fi necesară prelungirea, pentru corelarea lucrărilor cu cele cinci pasaje din Piața Gojdu, precum și cu cele la breteaua care va fi construită dinspre strada Evreilor Deportați spre strada Dimitrie Cantemir”, a explicat pentru BIHOREANUL managerul de proiect, Ovidiu Guler.

În prezent, proiectarea și execuția viitoarei bretele de legătură, care nu a fost cuprinsă în proiectul inițial al Primăriei, este abia în curs de licitație.

„Estimăm finalizarea lucrărilor în toamna acestui an, atât pentru pasajul subteran cât și pentru breteaua de legătură”, a declarat Guler, optimist. 

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A - lider de asociere, S.C. Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A şi SC Leko Construct S.R.L.

Valoarea totală a acestora se ridică la 32.610.187,17 lei fără TVA, fiind finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Finanţarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile, mai arată reprezentanţii municipalităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Apropos domnule Primar Birta...
..., cât se va mai plătii în plus, dar de penalizările firmelor care nu și-au făcut treaba în termen, nu ați dorii cumva să ne spuneți nimic domnule Primar Birta???? ...că nu sa realizat la timp lucrarea, pandemie nu a fost, firmele au primit plățile la timp, ploi nu prea au fost să nu se poată muncii, cum și ce ne puteți explica fără tentă politică.
Postat 10 Mai 2023, 16:05 de Morometul
Pasaj city
Mai trebuie sa asteptam pana cand se apropie alegerile locale, ca atunci sa ne arate "mareata conducere" ce realizari au. Bineinteles, un mare absenteism la vot lasa loc celor care se vor da pe spate de "realizarile" bolo & co. si il vota din nou.
Postat 07 Mai 2023, 11:06 de JAM11
Wager
Pariu ca pana in septembrie 2024, nu va fi gata!
Postat 06 Mai 2023, 22:19 de Maikeltroll
::::))))))
Tot Orădeanul stie de ce nu e gata, dar propaganda PSD ne spune altceva:::))))
Postat 06 Mai 2023, 20:53 de Sandu2100
a fi sau a nu fi
Cine e prostul si magarul care a crezut ca lucrarea va fi gata la timp?
Postat 06 Mai 2023, 20:00 de Fradi
Masoară de 2 ori si taie o dată
Decit să-i alerge bolojan că repede, că pierdem finantarea, mai bine lucrează incet si sigur...
Postat 06 Mai 2023, 19:54 de excalibur
...
Era o minune dumnezeiasca daca era gata la termenul fixat in proiect, adica octombrie 2022. Rare sau inexistente sunt lucrarile care se finalizeaza la termen, fara 2-3 amanari.
Postat 06 Mai 2023, 18:57 de corm16
Desigur
Credeați altceva? Important e ca se face, nu ce se face și cum. Dacă nu ne place sa ne mutam în Teleorman !
Postat 06 Mai 2023, 17:46 de Giculescu
OCTOMBRIE 2022
Pe naiba trebuia sa fie gata acum. In panoul de santier scria termen de finalizare octombrie 2022, deci trebuia sa fie gata demult. Doar ca panoul a fost dat jos, OCTOMBRIE 2022!!!!
Postat 06 Mai 2023, 17:04 de Mihaita
Penalitatile pentru intarziere ??
De ce prietenii mafiei galbene patronate de nebunul birtinului nu platesc penalitati pentru intarzierea lucrarilor ?
Postat 06 Mai 2023, 15:59 de Silver_Cat
Pasaj Cetate......
Nici la toamna nu va fi gata.....
Postat 06 Mai 2023, 14:32 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON