URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2018, 16:55

Realităţi paralele

Realităţi paralele sursa foto: psnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lecţia de căpătâi a propagandei este că o minciună spusă repetat tinde să fie acceptată drept adevăr. Aşa şi în România Centenară. Comentezi că au explodat preţurile? Partidul îţi aminteşte că El ţi-a mărit doar salariul! Pricepi, în sfârşit, că deşi intri în magazin cu portofelul mai umflat decât înainte, ieşi cu sacoşa mai uşoară? Pentru prima parte, meritul e al guvernanţilor, pentru a doua, vina speculanţilor! Cârâi că s-au scumpit covrigii? Activiştii te atenţionează că de fapt le-a ajustat găurile! Te vaiţi că pentru benzină, curent, ulei şi pătrunjel te scobeşti mai adânc prin buzunare? Înjură, mândrule român, multinaţionalele!

Ceea ce trebuia să fie un an fast al fiecărui cetăţean, sau barem unul tihnit, s-a transformat într-un calvar de care nu mai este nimeni scutit. Nici „radicalii” care nu acceptă în ruptul capului ca fărădelegea să fie botezată lege, nici verii răspândiţi prin Europa, dar întorşi să protesteze în Capitală, nici măcar necăjiţii care au votat PSD-ul. Primii sunt etichetaţi demult ca fiind nişte ciudaţi care, în loc să facă fieste digestive pentru a mistui ce le „dă” Statul, se ţin de idei „paralele” şi, mai rău, abstracte, cum ar fi libertate, democraţie, justiţie...

Diasporenii, buni doar să trimită „ajutoare”, nu şi să le fie ascultată voia, sunt ospătaţi cu gaze mai ceva ca-n Fâşia Gaza. Pe ceilalţi, amărăştenii de la talpa ţării, Partidul nici nu-i mai bagă-n seamă. Aşa cum în Piaţa Victoriei a încredinţat unor colonei în alb misiunea de a potoli recalcitranţii, prin sate au trimis escadroane echipate tot în alb să le ia purceii loviţi de pestă.

În timp ce „pe teren” e urgie, în sălile de conferinţe domneşte rozul. Pentru că aşa le-a cerut Daddy Dragnea, de la miniştrii din Guvern până la directoraşii din judeţe a fost declanşată o amplă operaţiune de astupare a realităţii prin minciuni gogonate, pompos denumite rapoarte şi bilanţuri. Adevărul trebuie să fie cel oficial, nu cel ştiut, individual, de fiecare.

În Oradea, miercurea trecută, la o săptămână după ce acelaşi lucru l-a făcut la Comisia de Dialog Social a Prefecturii, cu destule poticneli, un secretar de stat cu alură de bodyguard brăilean, directorul Casei Judeţene de Pensii a avut sarcina să prezinte în reluare proiectul viitoarei Legi a pensiilor, programată să intre în vigoare din „20-21”. Exact ca-n comunism, chiar dacă acum e greu, în cincinalul următor va curge numai lapte şi miere!

Vineri, a venit rândul şefuţului nr. 2 de la Direcţia Agricolă să repete ce spusese, cu doar două zile înainte, ministrul Petre Daea, cel pentru care nu există nici întristare, nici pestă porcină, ci doar behăiala veselă şi productivă - în lapte, brânză, lână, carne, poate curând şi-n ouă - a mioriticei oi, cea de toate zilele. Aşa au fost indicaţiile conducerii superioare de Stat şi de Partid, a recunoscut bietul director adjunct, care a admis că îşi „aduce aportul” la minciuna generală cu recoltele-record, dar a dat din umeri a neputinţă şi colaboraţionism.

În România Centenară totul merge strună, chiar dacă scroafa-i moartă în coteţ...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Bogatii naturale
Degeaba ai resurse naturale daca nu esti lasat sa le exploatezi in folosul propriu. Aici e cheia problemei. Asta este diferenta dintre jefutor (asupritor) si cel jefuit. Este lupta care se intinde de-a lungul istoriei. Cauza este aceiasi oriunde in lume. Locurile si perioadele difera. "Lovilutia" din '89... Putini pricep iar revizionistii se fac ca nu inteleg.
Postat 04 Septembrie 2018, 20:50 de Alcor
ironik si Sandu
Ignorati-l. Si in Lidl Irlanda (Dublin) sunt mai ieftine ca in Romania. Aceleasi produse. Pacat ca salariile sunt egale, dar nu si valuta :) Nu punem masinile, aceeasi masina noua in alte tari vs in Romania, de parca la romani ar fi salarii de Monaco, pe cand majoritatea se zbat la limita existentei (financiar vorbind)
Postat 04 Septembrie 2018, 16:06 de poiu
alcor
...lasa tu educatia mea si cei 7 ani de acasa...ca sunt la un nivel superior fata de al tau....ce am zis eu si ce ai inteles tu....mna daca nu poti, nu poti....mai strabate si tu Europa putin si....poate ai sa intelelgi si tu ceva.....
Postat 04 Septembrie 2018, 12:58 de ironi-k
Alcor
Nu trebuie sa fim imperiu că sa aducem bogații la noi in tara, noi le avem aici, dar suntem prea proști
Postat 04 Septembrie 2018, 12:38 de Sandu1206
Alcor
Nu Mai da vina pentru situatia din Tara pe faptul ca noi nu am asuprit alte popoare ca alte imperii! Aici e vorba doar de buna gospodarire a resurselor proprii, la modul foarte serios. Un exemplu: am dat Petromul, cand puteam fi peste Molul maghiar, un lider regional in industrie, pentru ca n-am stiut, n-am putut. Alt exemplu: Alro Slatina, Unde statul era actionar majoritar, cvedata pe doar 10 mil iar acum valoarea companiei este de cca 1 mld Eur!
Postat 04 Septembrie 2018, 11:08 de cetateanbihorean
ironi-k
Romania, nu a fost imperiu asa cum a fost Franta, Austro-ungaria, etc, imperii care si-au asigurat "bunastarea" prin asuprirea altor natiuni.
Postat 04 Septembrie 2018, 00:52 de Alcor
@ironi-k
"Frumos" comportament si "aleasa" educatie ai. Cei sapte ani de acasa, bata-i vina, plus restul care au urmat si-au lasat amprenta definitiv asupra apucaturilor tale din prezent. Nu poti sa te abtii sa nu generalizezi insultand si jignind pe toata lumea. In Franta democratia moderna, republicana, a fost instaurata in 1918, an in care Romania abia a reusit sa se elibereze de ocupatia si tirania ungureasca. A venit monarhia cu pacatele ei (cedarea Ardealului, etc). A urmat apoi anii de comunism impus de catre comunistii bolsevici rusi. Se cunoaste istoria. "Lovilutia" din '89... Te arde CENTENARUL ?
Postat 04 Septembrie 2018, 00:48 de Alcor
Enclava liberala
Da ,psd-ul e naspa,tara e naspa, judetul e naspa...oradenii sunt gratulati cu o administratie ultraperformanta, fiind foarte putin afectati de reformele psd-iste, avem printre cele mai mici tarife la apa-canal(pe bune),gigacaloria moderata,taxe-impozite locale disproportionat de mici in raport cu dezvoltarea orasului,bilete tramvai si autobuz sub nivelul marilor orase.Nu asa de bine stam la venituri medii nete,cam pe ultimele locuri...dar se lucreaza si la acest aspect,prin depopulare voluntara, vor ramine doar cei competitivi si bugetarii,plus turistii.Sa varsam deci o lacrima pentru restul tarii,greu incercata...de urgii si napaste
Postat 03 Septembrie 2018, 21:32 de excalibur
http://www.ziare.com/social/salariu/sistemul-de-pensii-bomba-cu-ceas-toti-banii-statului-se-duc-pe-pensii-si-salarii-si-traim-pe-datorie-ce-se-va-intampla-cand-cresterea-economica-va-stagna-1527742
Postat 03 Septembrie 2018, 21:00 de scortosul
re: DA!
DA! Gura pacatosului adevar graieste. Bugetarii traiesc si simt acest lucru, traiesc mult mai bine! Problema e ca ei traiesc din ceea ce producem noi astia amarastenii din privat! Aia care traiesc "ceva" mai bine nu traiesc pe realizari, din productie si productivitate, ei traiesc pe buget din taxe si impozite. Cat despre pensionari... tara are 100.000.000.000Euro datorii doar pentru majorari de pensii si salarii! Mai pensionari care ati primit 100 de lei si platitesc copii vostri care pribegesc aiurea prin lume cautand un loc numit "acasa". Toti care traiesc pe buget s-au vandut pe mici si bere ca sa poata fura sefii milione, miliarde. Merita santajul asat mizerabil si marunt sa traiti fara copii langa voi?
Postat 03 Septembrie 2018, 20:28 de scortosul
........
,,,,saptamana trecuta mi-am facut cumparaturile la un Auchan din Franta.....ce sa vezi???....la foarte multe produse preturile erau mult mai mici decat la oricare supermarket din Romania {nu mai vorbim de calitatea produselor si nivelul salariilor de acolo)..am alimentat in Austria cu 1,26 euro/litru....frumos nu???....in concluzie suntem o tara de cacat, condusa de gunoaie si hoti si locuita de un popor indobitocit..
Postat 03 Septembrie 2018, 20:17 de ironi-k
Da!
DA! Gura pacatosului adevar graieste. Bugetarii traiesc si simt acest lucru, traiesc mult mai bine! Problema e ca ei traiesc din ceea ce producem noi astia amarastenii din privat! Aia care traiesc "ceva" mai bine nu traiesc pe realizari, din productiviatet, ei traiesc pe buget din taxe si impozite. Cat despre pensionari... tara are 100.000.000.000Euro doar pentru majorari de pensii si salarii! Mai pensionari care ati primit 100 de lei si platiti copii vostri pribegesc aiurea prin lume cautand un loc numit "acasa". Tot6i care traiesc pe buget s-au vandut pe mici si bere ca sa poata fura sefii milione, miliarde. Merita santajul sa traiti fara copii langa voi?
Postat 03 Septembrie 2018, 19:27 de scortosul
Greu cu propaganda
...pentru ca oricâtă propaganda ai face, oamenii tot simt ca trăiesc cu ceva mai bine. Aici se încurca lucrurile și nu mai are efect propaganda.
Postat 03 Septembrie 2018, 18:59 de User anonimizat
Minciuna repetată
Prinde la asistații sociali, și se pare că sunt multi.
Postat 03 Septembrie 2018, 18:46 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON