URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2018, 15:53

Reacţie după controlul Curţii de Conturi: Vicepreşedintele Traian Bodea spune că şefii Consiliului Judeţean nu sunt "Maria Tereza", dar nici nu ascund nereguli grave

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Traian Bodea a organizat, miercuri, o conferinţă de presă în care a negat acuzaţiile PNL-iştilor, care au susţinut că, în urma unui control, Curtea de Conturi, a găsit un prejudiciu de 2,5 milioane lei care trebuie recuperat.

"Respectăm legea"

Bodea a spus că, de fapt, şefii CJ chiar s-ar putea "mândri" cu rezultele controlului. Concret, vicepreşedintele CJ Bihor s-a arătat mulţumit de faptul că la investiţiile derulate prin Direcţia Tehnică s-au găsit prejudicii de recuperat "doar de 7.600 lei" la drumul Beliu – Tinca – Leş, bani care, potrivit lui Bodea, au fost recuperaţi în timpul controlului.

De asemenea, la direcţiile de resurse umane şi achiziţii publice nu au fost identificate sume de recuperat, lucru care, a afirmat Bodea, arată că "suntem o instituţie care respectă legislaţia".

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care, de altfel, răspunde de Direcţia Economică a instituţiei, a recunoscut că există totuşi prejudicii de recuperat în valoare totală de circa 180.000 lei.

Problema maghiară

O bună parte din prejudiciu o reprezintă suma de 112.000 lei care, potrivit Curţii de Conturi, a fost alocată ilegal firmei Festinus SRL din Sălard pentru organizarea Festum Varadinum, un eveniment al UDMR, partidul din care face parte şi preşedintele CJ, Pásztor Sándor. Traian Bodea a afirmat, însă, că instituţia a contestat acel prejudiciu.

Întrebat de BIHOREANUL care au fost argumentele, vicepreşedintele a spus că, deşi au existat probleme cu "cronologia documentelor", suma nu poate fi considerată prejudiciu întrucât "evenimentul a avut loc, iar organizatorii au prezentat documentele justificative pentru cheltuirea banilor".

Cât despre sumele imputate ca fiind cheltuite ilegal la Direcţia Social Comunitară şi la Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Traian Bodea a spus că acestea au fost mici, de circa 5.000 de lei la prima, respectiv 40.000 lei la a doua, faţă de sumele cheltuite de acele direcţii. Bodea spune, de asemenea, că prejudiciile au fost cauzate de "3-4 mici particularităţi", întrucât ONG-urile şi asociaţiile nu ar fi avut personal calificat care să se ocupe de prezentarea documentelor privind cheltuirea banilor la timp.

"Nu suntem Maria Tereza…"

În timp ce dădea explicaţii, Traian Bodea a făcut şi o gafă, după "modelul" premierului Viorica Dăncilă, confundând-o pe Maica Tereza, călugăriţa care şi-a dedicat viaţa pentru a-i ajuta pe săraci, cu împărăteasa Maria Tereza, nicidecum o sfântă.

"Atâta timp cât ştim că nu avem probleme mari, deficienţe mari - şi ne luptăm să nu fie în fiecare zi - este logic să ne apărăm. Nu suntem noi Maria Tereza niciunul, dar încercăm cât ţine de noi să nu ne trezim peste 3-4 ani că suntem chemaţi după aceea de acasă", a spus Traian Bodea, la finalul conferinţei.

Citește pe aceeași temă:

PNL dezvăluie: Curtea de Conturi a descoperit fraude de 2,5 milioane lei la Consiliul Judeţean, bani drenați ONG-urilor și firmelor de casă (VIDEO)

Acuzat de drenări financiare către ONG-urile UDMR, şeful CJ Bihor dă replica prin purtătorul de cuvânt: Bolojan vrea să abată atenţia de la neregulile Primăriei!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
scripta manent
Daca nu mi stergeti coentariile va dau indicii clare la infractori,ca asta doriti,dar referitor la crima organizata din oras si judet,nu ascultati de cei ce va platesc minciunile,nu stati in rasplata lor niste arginti criminali,faceti bine tarii fara plata si va asigur ca PAINEA CEA DE TOATE ZILELE E ADEVAR PROMIS,nu va ingrijorati de nimic ci in orice lucru aduceti cererile voastre inaintea Domnului Isus Hristos!Afisati mi comentariul cu armasarul de bodea ca raspund pentru el,protestanti s cei mai nenorocoti,avem dovada Cuvantul,cei ce si pun nadejdea in HRISTOS doar pentru lumea asta is cei mai nenorociti dintre toti oamenii asa scrie...
Postat 01 August 2018, 23:32 de User anonimizat
RE: scripta manent
Domnule, aici nu poţi să scrii cum vorbeşti pe maidan. Dacă îţi asumi acuzaţiile, primul pas e să le scrii sub identitate asumată, nu sub pseudonim. Dacă vei continua în stilul acesta, îţi vom suspenda contul.
Postat 01 August 2018, 23:56 de Moderator
bodea, la raport - in ce baza iti iei salariul?
domnu bodea, ce raport de activitate personal aveti la judet? ia prezentati exact cu ce anume v-ati ocupat ca sa va justificati salariul.
Postat 01 August 2018, 19:45 de roger
Stie el....
Stie el ce spune ca doar de acolo capata lucrari prin tot judetul!
Postat 01 August 2018, 16:43 de scortosul
helen
dute
Postat 01 August 2018, 16:20 de todo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON