URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Martie 2018, 12:10

RCS&RDS şi-a dublat anul trecut pierderile din furnizarea de energie. Cum s-a ajuns aici

RCS&RDS şi-a dublat anul trecut pierderile din furnizarea de energie. Cum s-a ajuns aici foto generic, profit.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că, în mai puţin de 2 ani, a reuşit să intre în top 10 al furnizorilor de energie electrică din România, având o strategie agresivă de preţuri, prin care a câştigat numeroşi clienţi industriali şi din zona instituţiilor publice, dar şi consumatori casnici, grupul RCS&RDS, controlat de magnatul orădean Zoltan Teszari, şi-a dublat, anul trecut, pierderile din vânzarea energiei electrice.

Concret, anunţă site-ul Profit.ro, dacă în 2016 pierderile din această activitate au fost de 4,1 milioane euro, anul trecut, acestea as-au ridicat la 8,6 milioane euro. 

"Întrucât preţul pe care îl facturăm clienţilor în ce priveşte activitatea noastră de furnizare de energie este unul fix, creşterea costurilor pentru energia electrică pe care o achiziţionăm de la terţe părţi pe platformele de tranzacţionare poate avea un efect negativ asupra situaţiei noastre financiare şi rezultatelor operaţiunilor. De exemplu, din cauza volatilităţii neobişnuite a costurilor pentru energia electrică pe care am achiziţionat-o, am înregistrat o pierdere de 8,6 milioane euro în anul incheiat la 31 decembrie 2017 din activitatea noastră de furnizare a energiei electrice", au precizat reprezentanţi ai companiei pentru sursa citată.

Reprezentanţii RCS&RDS au mai arătat că, deşi compania a luat măsuri pentru a reduce impactul acestor costuri, nu se poate garanta că "aceste eforturi vor fi eficace, din cauza variaţiilor naturale a nivelului cererii lunare venite din partea fiecărui client, fie din segmentul clienţilor noncasnici sau din cel casnic, precum şi variaţiile neprevăzute ale costurilor pentru energie electrică pe pieţele de energie electrică din România în viitor".

Compania a primit licenţă de furnizor de energie de la ANRE în 2013, însă a început activitatea propriu-zisă în 2015, la început doar pentru consumatori industriali. Ulterior, în 2016, s-a atacat şi piaţa clienţilor casnici.

Profit.ro mai notează că RCS&RDS deţine mai multe parcuri fotovoltaice funcţionale, cu o putere instalată totală de 15,72 MW, a căror producţie este folosită inclusiv la satisfacerea necesarului propriu de electricitate al grupului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
E clar!
Urmeaza majorari de tarife pt. ca, nu-i asa, nicio firma (privata! la stat se poate orice!) nu poate fi nerentabila.
Postat 24 Martie 2018, 17:19 de pinonel
OK
@poiu: Măi, chiar aș bea...o cafea cu tine ! Ceai nu !
Postat 23 Martie 2018, 22:03 de TDS
Tds
Ultimul off topic. Bem un ceai cu proxima ocazie. Eram și eu puțin ascuțit :)
Postat 23 Martie 2018, 21:45 de poiu
măcar le zici civilizat ! ceea ce apreciez foarte mult
@poiu: 1. Corect ! 2. Legătura cu articolul " e " legăturile" lu' Zolika ! Dar comentariul tău ce legătură are cu articolul? Hai să ne...între noi !
Postat 23 Martie 2018, 20:37 de TDS
Tds
Ai uitat verbele din insiruirea de cuvinte. Fara verb, nincs (nu exista) propozitie, iertat fie Pruteanu! Si lipsește legatura la articol, nu pentru asta sunt comentariile?
Postat 23 Martie 2018, 20:10 de poiu
hat...
trebuie erata! Fagylalt...fog meg jo!
Postat 23 Martie 2018, 14:48 de TDS
Gratulat elado / înghețată vindem...dar ne imprietenim cu cine trebuie si...stii cine a fost pe la mine? " nea Traian cu Raducu! "! ...rog neg jo!
Evident un articol de informare, acum NESEMNAT! Despre prietenii lui Bolojan ( by the Way, la parcare tot nu lucrează cineva!), cfm. media, " parte a binomului/ câmpului tactic / statului paralel " ( a se observa, am dat un citat)! C'est la vie!
Postat 23 Martie 2018, 14:46 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON