URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2015, 20:15

RAR după controalele în trafic: În Bihor sunt mai puţine maşini cu probleme tehnice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectorii bihoreni ai Registrului Auto Român au constatat, în urma controalelor efectuate în trafic în prima jumătate a acestui an, că pe şoselele din judeţ circulă "mai puţine maşini cu probleme tehnice".

"Ca urmare a controalelor riguroase desfăşurate zilnic de RAR în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de către RAR, ce prezintă bilanţul controalelor efectuate în prima jumătate a acestui an.

Totuşi, numărul maşinilor cu diverse defecţiuni tehnice continuă să rămână mare, arată RAR. "Astfel, în primele şase luni ale acestui an, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul judeţului Bihor, 1.184 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor inspectate, 79,81% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente".

Între problemele constatate de inspectorii RAR se numără neconformităţi din punct de vedere al securităţii rutiere (adică proasta funcţionare a instalaţiilor electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemelor de frânare, starea necorespunzătoare a şasiurilor, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate), toate acestea fiind semnalate la 48,4 % dintre autovehiculele controlate.

În cazul a 0,51% dintre vehiculele verificate în trafic, inspectorii au constatat probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, precum schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare), iar în cazul a 3,54 % dintre vehicule au fost depistate neconformităţi privind dovada de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).

Îîn urma analizei emisiilor poluante, la 11,75% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.

Pe de altă parte, au fost descoperite şi 22 de autovehicule care prezentau "pericol iminent de accident", în special din cauza defecţiunilor periculoase constatate la sistemele de frânare şi de direcţie. În aceste situaţii, una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele RAR.

În urma controalelor desfăşurate la nivelul judeţului Bihor de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră în prima jumătate a acestui an au fost aplicate 526 de amenzi şi au fost reţinute 308 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a gravităţii defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Tesan
Sper ca printre cei sanctionati au fost si cei de la TESAN PREST. Zilnic am emotii cand stau in microbuzele/autobuzele lor.
Postat 14 Iulie 2015, 08:06 de Minion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON