URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Martie 2020, 16:46

RAR a verificat aproape 2.500 de maşini, pe şoselele din Bihor, anul trecut. Dintre acestea, mai bine de o treime aveau probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Registrul Auto Român a făcut bilanţul activităţii din anul 2019, arătând că în Bihor a verificat 2.421 de maşini, din care 37% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 38 prezentau un pericol iminent de accident.

„Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,41% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,29% aveau probleme legate de identificare și 2,4% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, se arată într-un comunicat transmis de RAR.

Din pricina problemelor identificate în trafic, inspectorii RAR şi Poliţia Rutieră au retras 309 certificate de înmatriculare şi au dat 374 de amenzi. Şoferii rămaşi fără certificat de înmatriculare pot să îl redobândească numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

RAR a transmis că luarea acestor măsuri nu înseamnă că parcul auto din România este la pământ. „Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se mai arată în comunicat.

Rable pe şosele

La nivel naţional, anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 69.130 de vehicule. Din acestea, 31.607 (45,72%) aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27%), punți, jante, anvelope și suspensie (12%), respectiv şasiu, cadru și elemente atașate șasiului (10%).

„Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni mai grave la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi, jante, anvelope şi mecanismul de suspensie. Astfel, în cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident”, se mai arată în comunicat.

În total, la nivel naţional, în urma controalelor mixte ale RAR şi Poliţia Rutieră, au fost aplicate 22.447 de sancțiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule, iar 113 ITP-uri au fost anulate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON