URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2020, 13:24

Rabla pentru Electrocasnice: Primeşti bani de la stat ca să-ţi cumperi aparatură, inclusiv laptop, tabletă sau uscător de rufe!

Rabla pentru Electrocasnice: Primeşti bani de la stat ca să-ţi cumperi aparatură, inclusiv laptop, tabletă sau uscător de rufe! sursa foto: www.presasm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din 15 decembrie, Ministerul Mediului va lansa noul program Rabla pentru Electrocasnice, prin care 100.000 de români vor primi vouchere cu sume între 200 şi 500 de lei, pentru achiziţia de echipamente electrice sau electrocasnice.

Pe lista produselor acceptate se regăsesc frigidere, televizoare, aparate de aer condiţionat, maşini de spălat rufe sau vase şi, în premieră, aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Concret, românii dornici să se înscrie în program vor intra pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu şi vor cere un voucher sau mai multe, dar pentru produse diferite, dacă au în plan să cumpere mai multe electronice.

Programul are un buget total de 40 milioane de lei. Valoarea voucherului diferă, în funcţie de echipamentul cumpărat.

Pentru un laptop, finanţarea nerambursabilă este de 500 de lei; pentru aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase - 400 de lei; pentru tablete şi maşini de spălat rufe - 300 de lei; pentru aspiratoare - 200 de lei.

"Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Practic, se va intra în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou", a explicat ministrul mediului, Mircea Fechet, joi, într-o conferinţă de presă.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista  acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O tâmpenie de program ...
... care ar trebui să vizeze colectarea, prelucrararea și/sau reconversia aparatelor vechi, nicidecum modelul "dinte pentru dinte" !?!
Postat 26 Noiembrie 2020, 15:25 de CrisDumi
????
De ce este "Acest articol un pamflet" ?
Postat 26 Noiembrie 2020, 13:41 de Citizen
RE: ????
Dintr-o eroare. A fost remediată.
Postat 26 Noiembrie 2020, 13:52 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON