URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2022, 10:03

Putere de masoni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recenta dezvăluire a BIHOREANULUI privind recunoaşterea de către Marea Lojă Naţională a României a unei loje locale - Varadinum, în care s-au întovărăşit politicieni din USR cu politicieni din PSD, la fel cum în trecut, într-o altă lojă, Ţara Crişurilor, s-au înfrăţit alţi PSD-işti cu PNL-işti - a stârnit sute de comentarii, confirmând în plus justeţea demersului jurnaliştilor. E, clar, un subiect de interes public!

Nu doar pentru că MLNR, care i-a primit pe "varadini" în "obedienţa" sa, este o organizaţie pe care Guvernul a calificat-o "de utilitate publică", din cele ce primesc gratuit bunuri din partea statului, ci şi pentru că între masoni există legături ce determină decizii politice, juridice, administrative, economice. Oamenii au tot dreptul, ca atare, să ştie cine e mason, şi însăşi legea îi obligă pe cei care ocupă poziţii publice să-şi declare apartenenţa la masonerie. Doar că majoritatea nu o fac. Dimpotrivă, încălcând jurământul depus la "iniţiere", că vor respecta legile ţării, o ascund. 

"Aşa se explică unele lucruri!", a remarcat un cititor, ex-USR-ist, despre tovărăşia dintre deputatul Silviu Dehelean, fostul subprefect Daniel Palaghianu, senatorul wannabe Flavius Bunoiu şi liota de PSD-işti din gaşca lui Emilian Pavel. Politruci cu "viziuni" declarat opuse, "progresişti" pro LGBT cu "retrograzi" tradiţionalişti, "oameni noi" cu "ciumaţi roşii"... O fraternitate despre care niciun USR-ist de rând nu avea habar.

Ce leagă indivizi aparent aşa diferiţi? Sunt prea multe indiciile că nu idealuri înalte, nu clamata dorinţă ca "dintr-un om bun să devii unul şi mai bun", ci propriile interese personale, căci, între altele, masonii jură şi să se ajute reciproc în orice împrejurare a vieţii.

Or, despre această întrajutorare, evaluând retrospectiv unele fapte, avem motive să credem că poate chiar dărâma instituţii ale statului care le periclitează interesele. Să ne amintim că, în 2017, DNA Oradea i-a inculpat pentru fals în declaraţiile de interese pe chestorul Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea, care şi-au ascuns apartenenţa la masonerie după ce primul a trenat anchetarea afacerilor unui alt frate, patronul CIAC Ioan Mintaş, iar celălalt i-a rezolvat un proces.

După doi ani, avocatul Răzvan Doseanu producea un imens scandal cu o înregistrare din sediul DNA Oradea care a dus nu doar la excluderea din instituţie a celor mai activi procurori, ci la însăşi castrarea ei, căci de atunci DNA Oradea a "intrat în adormire", nemaigăsind nici urmă de corupt. Şi, iată, în noiembrie 2022, descoperim, la reuniunea masonică surprinsă de BIHOREANUL, că Doseanu nu e doar "maestru" în Barou, ci şi în masonerie, întrebarea fiind, aşadar, dacă nu cumva masoneria a îngropat DNA Oradea. 

Întrajutorarea masonică, "discretă", cum zic edulcorat purtătorii de şorţuleţe, poate fi de fapt subversivă şi tocmai de aceea apartenenţa la masonerie trebuie cunoscută. Ţinută ascunsă, acoperă complicităţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Masoneria, acest liant al coruptiei
Putem sa afirma ca sub acoperirea subreda a "valorilor spirituale" masoneria nu e decat cea mai mare si prolifica grupare de crima organizata din Romania.
Postat 19 Aprilie 2023, 11:15 de CivisUlpianum
Nimic nu mai e ce-a fost odata
Nici apartamentele, nici apartenentele, nici hotia, nici omenia, nici masoneria nu mai sunt ce-au fost odata. Din pacate se pare ca gradul de mason e un fel de doctorat deja, un grad fara mare valoare morala spirituala, totul se rezuma la interese. Pacat ca masoneria este asociata cu infractionalitatea. Toti marii infractori viseaza sa fie masoni in speranta protectiei. De aici asocierea.
Postat 23 Noiembrie 2022, 11:31 de scarbit
Ce scriu eu si ce citeste el.
Una-i apartenenta, alta-i apartament. Nici un subinteles in postarea mea, am subliniat trei teme mari si groase pentru cine (nu) vrea sa vada. Asa ca, “EffePefe”, inainte de a face considerente la persoana, citeste bine. P.S.: aia cu Prima e expirata, presupuneri si probabilitati, eu vorbesc de certitudini.
Postat 22 Noiembrie 2022, 15:46 de User anonimizat
@CT bati câmpii acolo cu apartamentele!
Apartamentele ( te referi cu subînțeles la Apartamentele PRIMA înțeleg) nu au nici o legatura cu finanțările ratate de Bolojan!
Postat 22 Noiembrie 2022, 14:23 de EffePefe
Aveți dreptate!
Masoneria a îngropat DNA Oradea. Ma întreb dacă nu, și astăzi, unele “lucruri” sunt îngropate sau dezgropate după cum dictează domnii masoni din USR!? Felicitări domnule Cris pentru seria de articole dedicate acestui subiect!
Postat 22 Noiembrie 2022, 11:17 de User anonimizat
Presupuneri si probabilitati.
“Edulcorat” pot sa presupun si eu ca nu se vrea descoperirea sursei unor prejudicii ale administratiei, pe baza unei presupuse apartenente la o structura, care probabil nu are personalitate juridica. Ce mai conteaza, se alimenteaza prin “advertoriale”. Desigur, domnu’ Doseanu e devina ca probabil a destructurat DNA-ul. Cu alte cuvinte, in timp ce unii sunt vanati, haituiti, unora nu li se pun intrebari. Un foileton pe baza ingroparii prejudiciului Ciuperca? Un serial pe baza corectiei financiare totale la linia de tramvai Aradului-Cantemir? Un documentar pe baza ratarii finantarii la parcarea din Centrul Civic? Nu, nu se poate. Apartenentele alea, la grupuri de interese, la erori, incompetente, pe bani publici si nu putini, sunt bine-mersi.
Postat 22 Noiembrie 2022, 10:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON