URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2021, 14:50

„Publicitate” anti-țepari: „Nu faceți ca noi!”, avertizează transportatori rămași neplătiți de un afacerist din Bihor

„Publicitate” anti-țepari: „Nu faceți ca noi!”, avertizează transportatori rămași neplătiți de un afacerist din Bihor PĂGUBIT. Viorel Criste (foto) susține că a făcut curse 40.000 lei pentru Andrei Mandra (medalion), dar a rămas cu ele neplătite, iar ca el o serie de alte firme de transport
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Chișcău, proprietarul unei mici firme de transport în care este și unic angajat, acuză că a fost înșelat cu echivalentul a 8.500 de euro de către administratorul unei alte firme, din Balc, Mad Cargo Spedition, care în vara anului 2020 i-a comandat cinci curse în Europa și nu i-a plătit nici una.

În aceeași situație se află cel puțin alte patru firme din Bihor, Hunedoara, Suceava și Vâlcea, prejudiciate cu circa 70.000 de euro.

De pe internet

„Anul trecut, în luna iunie, am văzut pe internet că Andrei Mandra, în calitate de administrator al Mad Cargo, căuta transportatori pentru încărcare mărfuri, transport și descărcare în Europa. Am luat legătura cu el, în aceeași lună mi-a comandat cinci transporturi în Germania și Franța și ne-am înțeles să-i facturez contravaloarea lor după 40 de zile. Dar, după ce i-am facturat primul transport, am rămas neplătit. În total făcusem deja 25.000 kilometri, iar valoarea pagubei pe care o am prin faptul că nu mi-a plătit cursele este de 40.000 lei, cam 8.500 euro”, s-a plâns Viorel Criste BIHOREANULUI.

Bărbatul afirmă că administratorul Mad Cargo Spedition i-a imputat că între cele două firme nu există niciun contract scris. „Eu dețin toate dovezile că mi-a trimis comenzile și că am executat transporturi pentru firma lui Mandra – CMR-uri (n.r. – documente ce atestă încărcarea și descărcarea unor mărfuri în țări europene diferite), conversațiile noastre pe Whatsapp, unde îmi trimitea comenzile, indicând unde să încarc marfă în țară și unde să descarc în străinătate, documentele de livrare a încărcăturilor etc”, spune Criste.

Proces de durată

În luna august a anului trecut, Criste a deschis la Judecătoria Marghita un proces prin care a solicitat emiterea unei ordonanțe de plată prin care instanța să oblige Mad Cargo Spedition să achite sumele datorate Plaitrans, însă magistratul care a soluționat cererea nu i-a dat satisfacție.

„Am prezentat toate documentele, am explicat că în același fel Mandra a păcălit alți patru transportatori din țară, dar hotărârea judecătorească mi-a fost defavorabilă, așa că trebuie să deschid un proces obișnuit pentru a recupera banii”, afirmă Criste.

Tot la Judecătoria Marghita, o solicitare similară, pe procedura rapidă, a fost respinsă și unei alte firme păgubite în același fel de Mad Cargo Spedition, Petmar SRL din Hațeg (județul Hunedoara).

„Am înregistrat plângere penală și la Poliție în august 2020 și până acum nu am primit niciun răspuns. Am fost în audiențe și mi s-a spus că Mandra a fost invitat o dată la audieri și nu s-a prezentat. De asemenea, am depus acte că în același fel Mandra a escrocat și alte patru firme, dar polițiștii au contactat una singură, fără să mai facă nimic apoi”, a mai spus, nemulțumit, Criste.

„Le transmit altor transportatori să nu se lege la cap cu Mandra și cu Mad Cargo Spedition, să nu facă ca noi, că pot păți la fel”, concluzionează administratorul Plaitrans SRL.

„Un escroc”

Administratorul unei alte firme țepuite de Mandra, SC Filip Dorna Grup SRL, a povestit și el BIHOREANULUI cum a fost înșelat de acesta, fără a ezita să-l eticheteze drept „un escroc”.

„Am văzut reclame pe care și le-a făcut Mad Cargo Spedition în presă, cu anunțuri că era în căutare de colaboratori pentru transporturi internaționale, așa am ajuns să-l cunosc. Mandra mi-a propus să încheiem un contract online, dar am preferat să vin în Bihor, să-l semnăm față în față. Am început să facem curse pentru el din septembrie 2020, dar nu le-a plătit, cu diverse pretexte, inclusiv că nu a încasat banii de la beneficiari. Am verificat și nu era adevărat. Firmele i-au plătit integral. Am deschis un proces la Judecătoria Vatra Dornei, pentru a obține o ordonanță de plată. Am rămas cu o pagubă de 17.000 euro”, a declarat administratorul Filip Dorna Grup.

„Știu că mai sunt plângeri și de la alte firme față de acest escroc, nu înțeleg de ce durează așa mult o anchetă, că doar nu e o treabă complicată”, a mai spus suceveanul.

„I-am plătit”

Contactat de BIHOREANUL, administratorul SC Mad Cargo Spedition, Andrei Mandra, susține că victima unor înșelăciuni ar fi chiar el, reprezentanții altor firme încercând să-l estorcheze de bani.

„Criste m-a văzut că-s mai tânăr, că am 20 de ani, și a crezut că m-a găsit de fraier să-i dau eu nu știu ce bani. Eu i-am plătit ce aveam să-i plătesc”, a declarat Mandra, refuzând să precizeze ce sume i-a achitat reclamantului și pentru câte curse.

De asemenea, tânărul a refuzat să facă referire la relațiile comerciale cu celelalte firme pe care le-a lăsat neplătite. În schimb, a promis că va trimite BIHOREANULUI, ca probă, documentele de plată, ceea ce nu a făcut, chiar dacă de atunci au trecut 10 zile. O fi pariat pe uitare, dar s-a păcălit pe el, de data asta...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Foame de bani
Asa patesti când e foame de bani si vrei sa faci cati mai multi. Cea mai simpla metoda e cu plata la descărcare! Ai confirmare de plata descarci, nu ai confirmare de plata parchezi vagonul o noapte in Ucraina:)) tu esti doar transportator nu si paznic si cu sigura iti iei banii. Dar voi lucrați la contracte cu firme crescute in apartamente de bloc sau prin ceva catune ...iti asumi aceste riscuri daca esti lacom
Postat 18 Iunie 2021, 23:59 de Adrian_Preda
smecheri de smecheri
la cat e de smecheras baiatul, probabil are in spate/familie bugetari cu functii.
Postat 17 Iunie 2021, 22:13 de roger
banii inainte
banii inainte ...Romania e tara hotilor
Postat 17 Iunie 2021, 19:26 de arin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON