URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2020, 16:50

PSD vrea „să calmeze nebunia de proiecte de la Consiliul Judeţean”, cu care Bolojan „îşi face campanie”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor critică hiperactivitatea Consiliului Judeţean, nemulţumiţi că preşedintele Ilie Bolojan ar fi "în continuă campanie electorală", anunţând că va încerca "să-i calmeze nebunia de proiecte" şi acuzându-l totodată pentru reorganizarea instituţiilor de cultură.

Consilierul judeţean PSD Felix Cozma spune că, dacă teatrele din Oradea cheltuie prea mulţi bani din bugetul judeţului, ar trebui transferate la Ministerul Culturii ca teatre naţionale.

"PR politic"

"Este un PR politic ce se întâmplă de două luni la Consiliul Judeţean, Ilie Bolojan îşi expune foarte mândru planurile, vom vedea dacă vor fi realizate. Modul cum sunt prezentate bihorenilor mă face să cred că dl preşedinte Bolojan şi PNL Bihor sunt în continuă campanie electorală", a declarat consilierul judeţean Felix Cozma într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul organizaţiei PSD Bihor, din care face parte.

Cozma a afirmat că grupul de consilieri judeţeni "încearcă să calmeze nebunia de proiecte", criticând în special recenta reorganizare a instituţiilor de cultură subordonate CJ Bihor, despre care a afirmat că a fost decisă fără să se fi făcut niciun audit în prealabil şi că "a fost o creaţie subiectivă".

La Minister

Cozma a afirmat că are "sugestii" pentru preşedintele CJ Bihor, care este şi liderul PNL Bihor, dar şi unul dintre liberalii cu influenţă în plan central, una dintre ele fiind transferarea teatrelor orădene în subordinea Ministerului Culturii, astfel încât ele să fie finanţate de la bugetul central.

"Teatrul, pentru a nu mai fi atât de costisitor, şi înţeleg că dl. Bolojan are trecere pe lângă Guvern, poate să-l transforme în Teatru Naţional", a spus PSD-istul, fără a preciza dacă propunerea sa vizează Teatrul Regina Maria (a cărei organigramă a fost redusă săptămâna trecută de la 148 la 121 posturi) sau Teatrul Szigligeti (unde s-au redus de la 145 posturi la 109). "E o propunere care poate ar trebui luată în calcul", a răspuns Cozma, în doi peri, fără a lămuri la care dintre cele două teatre orădene s-a referit.

O poveste "reală"

Pe de altă parte, la fel cum a procedat marţea trecută la şedinţa CJ Bihor în care s-au votat reorganizările instituţiilor de cultură subordonate judeţului şi DGASPC, când a sugerat că liberalii vor angaja la această din urmă instituţie un director economic, Felix Cozma a făcut şi în conferinţa de presă o aluzie la presupuse interese economice pe care liberalii le-ar avea într-una din aceste instituţii.

"Am să vă spun o chestiune din Consiliul Judeţean cât se poate de reală", a zis Cozma, precizând că a aflat despre această "chestiune" de la "cineva", şi anume că "la o instituţie subordonată compartimentul de audit desfiinţat de Ilie Bolojan contrar legii, pentru că legea nu-ţi dă voie să funcţionezi fără audit, a efectuat un control şi au descoperit foarte multe facturi pentru cazări şi mese cu un operator economic din domeniul HoReCa unde făceau petreceri şi liberalii".

"O să încercăm să nuanţăm"

Asaltat de jurnalişti, care i-au cerut să spună concret despre ce instituţie este vorba şi despre ce "operator economic", Cozma a afirmat că se referă la Filarmonică, instituţie condusă, însă, de peste 12 ani, de reprezentanţi ai UDMR, refuzând însă să precizeze firma la care Filarmonica a plătit servicii de cazare şi masă.

"O să încercăm pe viitoarele conferinţe de presă să nuanţăm aceste declaraţii", a încercat să-l scoată din încurcătură pe Cozma colegul său Adrian Madar, purtătorul de cuvânt al PSD Bihor, alături de care a susţinut întâlnirea cu jurnaliştii care au cerut informaţii concrete, nu aluzii care nu pot fi verificate.

"Decalogul neliniştii liberale"

Tot Madar a spus că are un "decalog al neliniştii liberale", şi anume 10 întrebări pentru consilierii judeţeni care au votat reorganizarea instituţiilor de cultură.

Între cele 10 întrebări sunt: ce cărţi au citit ultima oară, cartea cărui autor din Bihor au citit-o ultima oară, la ce evenimente culturale au participat în ultimii doi ani, dacă în ultimii trei ani au fost la vreun spectacol de teatru, "câte numere ale revistei Familia aţi avut în mână în ultimii cinci ani", "câte spectacole de muzică aţi vizionat la Filarmnica Oradea în ultimii cinci ani" etc.

Interesant ar fi, însă, ca la chestionarul PSD să răspundă şi consilierii judeţeni ai acestui partid, căci sigur nici aceştia nu-s mai "culţi"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Chiorul zice că vede ...
... dar e împiedicat "la mers" de toate lucrările mărețe ale lui Bolojan, niciuna terminată corespunzător, aproape toate demne de a fi refăcute și evident realizate la preț dublu ori triplu față de orice loc din Europa !?! Niște "neterminați" toți susținătorii ... agramați și asistați !?!
Postat 22 Decembrie 2020, 10:27 de CrisDumi
Văd...
... aici un comentariu in care se fac tot felul de afirmatii, fara sa fie sustinute de argumente, sociopat, lucrari de mantuiala, etc. Este usor sa aduci insulte unei personalitati, insii care fac acest lucru incearca sa se urce in proprii ochi, sarmanii, catarandu-se pe reputatia personalitstii respective. Cum ar veni, daca eu improsc cu laturi pe CIMEVA, inseamna ca eu sunt si mai si. Cam natanga logica, cel putin in acest caz, cand competenta lui Ilie Bolojan in gestionarea treburilor cetatii a fost demonstrata cu asupra de masura, iar un neica nimeni nu va putea, prin procedee lipsite de onestitate, sa-i stirbeasca reputatia. Ba din contra.
Postat 22 Decembrie 2020, 09:27 de marginan
LOL
S-au trezit socialistii sa acuze conducerea Consiliului Judetean ca tot ce face e doar campanie, acum cand s-au terminat alegerile si nici nu urmeaza altele curand. Nici macar ca minciuna, PR, replica politica nu are sens. Daca 4 ani de munca inseamna campanie, noi intelegem ca ei vor sa asfalteze drumuri, sa inceapa lucari si sa miste ceva doar cu o luna inainte de alegeri, in campanie. Iar Bolojan le strica piata...
Postat 21 Decembrie 2020, 19:58 de unu
Felix
Nu e campanie electorala, se numeste curajul de a face ceva pt cetateni, curaj pe care PSD nu-l are.
Postat 21 Decembrie 2020, 18:44 de Sandu2100
Bolojan își va "rupe gâtul" ... cât de curând !?!
Individul e sociopat și bate câmpii pe subiecte pe care nu le "vizualizează" ca efect !?! Bihorul e în pericol, pentru că va fi îndatorat pe zeci de ani de acum înainte ... iar lucrările inițiate vor fi multe, făcute de mântuială și fără relevanță în final.
Postat 21 Decembrie 2020, 17:40 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON