URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2023, 17:50

PSD Bihor cere demiterea șefului Inspectoratului Școlar, din cauza scandalului cu „cerneală simpatică” ajuns la DNA: E complice sau incompetent!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o zi după ce DNA a anunțat trimiterea în judecată a fostei directoare a Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, și a fostului director de la Școala Gimnazială Avram Iancu, Sorin Cuc, acuzați că au fraudat concursul pentru funcție, PSD Bihor cere demiterea inspectorului școlar general Horea Abrudan.

Printr-o scrisoare deschisă adresată ministrului Educației, Ligia Deca, social-democrații bihoreni îl acuză pe Abrudan că fie a fost complice la această fraudă, ceea ce DNA Oradea a exclus, fie este incompetent.

„Justiția își va urma cursul, însă responsabilitatea în acest caz nu este doar una de natură penală. Există și o responsabilitate politică a PNL, partidul care a propus și numit persoanele care au avut sarcina de a organiza acest concurs, inclusiv una din persoanele trimise în judecată”, se arată în scrisoarea făcută publică joi.

Potrivit PSD Bihor, în calitate de inspector general și de președinte al comisiei județene de organizare a concursului național de directori, Horea Abrudan ar trebui să-și asume acest eșec.

„În cazul dumnealui este vorba fie de complicitate, fie de incompetență, iar, în lipsa unei demisii de onoare, soluția este una singură: demiterea acestuia de către Ministrul Educației”, a mai transmis organizația politică.

Potrivit comunicatului transmis miercuri de DNA Oradea, Horea Abrudan ar fi fost instigat de șefa CCD Bihor „să emită - fără vinovăție - decizia de numire în funcție pentru Cuc”, profesorul care a câștigat concursul, după ce foaia sa de la proba scrisă ar fi fost modificată de Țigan, care a corectat șapte dintre răspunsuri pe care candidatul le-a greșit. Acest lucru a fost posibil pentru că Sorin Cuc ar fi folosit, spun procurorii, cerneală „simpatică”, adică un tip de cerneală care dispare ulterior.

Șeful IȘJ Bihor a fost audiat de DNA, pe parcursul cercetărilor, iar când scandalul a izbucnit, el a declarat pentru BIHOREANUL că acuzațiile l-au șocat și că nu se simte deloc vulnerabil în acest scandal.

Merită menționat și că PSD Bihor are propriul reprezentant la conducerea IȘJ Bihor, pe profesorul Nicolae Avram, care este inspector școlar general adjunct și care în trecut a mai ocupat funcția de șef al instituției. El a fost demis, în 2015, după ce n-a luat notă de trecere la concursul organizat pentru funcție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
TRANSFER COPIL MIOARA ȚIGAN la GOJDU
Copilul a fost transferat discreționar, în anul 2020, în condițiile în care perioada era 25 august-7 septembrie, ei au făcut suplimentarea în 10 iulie. Copilul sare astfel peste testarea de la început de ciclu pentru selecția elevilor, la cel mai bun liceu din oraș și astfel evită acele testări în detrimentul multor elevi care au rămas pe dinafară. Cereți Hotărârea Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar, nr.103/10.07.2020, să vedeți ce surprize, exact un loc, pentru cine? Cereți și niște hârtii și la Gojdu. Aveți legea 544/2001, accesul la informații de interes public și nu vă pot refuza, în acea hotărâre veți vedea cine era în consiliul de administrație (Horea Abdrudan, Mioara Țigan, etc)
Postat 21 Aprilie 2023, 10:06 de ObservatorBH
TRANSFER FRAUDULOS HOREA ABRUDAN.
Acesta s-a transferat fraudulos de la C. T. Mihai Viteazul la C. N. Eminescu in timp ce era inspector de resurse umane (2021), oare nu e conflict de interese sa pui colegul de birou sa iti semneze transferul? apropo, omul este în continuare în funcție la ISJ, deși este membru PSD
Postat 21 Aprilie 2023, 10:05 de ObservatorBH
HĂRȚUIRE DIRECTORI ÎN FUNCȚIE.
Din momentul numirii în funcția de inspector general adjunct și apoi inspector general plin, Horea Abrudan, cheamă directorii la el în birou să pună presiune să demisioneze sau să îi amenințe cu controale, ulterior care nu cedează sunt santajați cu rezultatele controalelor măsluite (cereți o situație a controalelor în școlile din județul Bihor în ultimul an și vedeți câți directori mai sunt în funcție). Aveți bază legală 544/2001, o parte din directori au demisionat după amenințările lui, o parte au avut parte de controale i i-a demis. Cereți situația inpecțiilor școlare în perioada 2020-2022, și unde este inspecție generală, acel director nu mai este în funcție.
Postat 21 Aprilie 2023, 10:01 de ObservatorBH
ANGAJARE FRAUDULOASĂ A FIULUI VITREG AL LUI ABRUDAN LA C.N. GHIBU Oradea PE POSTUL DE BIBLIOTECAR ÎN ANUL 2020
Și-a angajat baiatul vitreg(copilul soției rezultat din prima căsătorie) la directorul Timar, Ghibu (membru PNL), la liceu, în schimbul aducerii cumantei lui Timar de la Marghita la Ghibu, în afara calendarului de mobilitate. (aici există o cercetare blocată pentru moment de procurorii locali, faptele sunt confirmate și dosarul înaintat la procurori). Cine îl blochează? ar fi interesant de aflat.
Postat 21 Aprilie 2023, 10:00 de ObservatorBH
TEZA DE DOCTORAT ABRUDAN PLAGIATĂ.
Lucrarea a fost susținută la Universitatea din Baia Mare, are 50 de pagini (conform normelor a lucrare de doctorat trebuie să aibă un minim de 150 de pagini), iar pe baza titlului de doctor, Horea Abrudan si-a echivalat toate gradele didactice (alți oameni stau 10 ani să primească gradul 1). Solicitați lucrarea de la biblioteca Națională sau Universitatea din Baia Mare și dați unui profesor de matematică să o verifice. EMILIA SERCAN îi desfințează teza de doctorat în 5 minute.
Postat 21 Aprilie 2023, 09:59 de ObservatorBH
A ÎNVIAT PSD A DUPĂ 3 ANI DE ABUZURI A LUI ABDRUDAN
EXAMEN DIRECTORI FRAUDAT - PSD BIHOR A TĂCUT TRANSFER DISCREȚIONAR AL COPILULUI MIOAREI ȚIGAN la GOJDU - PSD BIHOR A TĂCUT TRANSFER FRAUDULOS HOREA ABRUDAN DE LA CT MIHAI VITEAZUL LA CN MIHAI EMINESCU - PSD BIHOR A TĂCUT HĂRȚUIRE DIRECTORI ÎN FUNCȚIE DE CĂTRE ABRUDAN - PSD BIHOR A TĂCUT ANGAJARE FRAUDULOASĂ A FIULUI VITREG AL LUI ABRUDAN LA C.N. GHIBU Oradea PE POSTUL DE BIBLIOTECAR - PSD BIHOR A TĂCUT TEZA DE DOCTORAT PLAGIATĂ A LUI ABDRUDAN SUSTINUTA LA UNIVERSITATEA DIN BAIA MARE, O TEZA CARE NU RESPECTA RIGORILE STIINȚIFICE, APOI A ECHIVALAT-O CU GRADUL 1 ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT - PSD BIHOR A TĂCUT AȚI LĂSAT UN INCOMPETENT ȘI UN CORUPT SĂ CONDUCĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL DIN BIHOR APROPAE 3 ANI FĂRĂ SĂ SPUNEȚI NIMIC, OARE NU ARE LEGĂTURĂ CU FAPTUL CĂ I-A NUMIT LA MANG NORA ÎN FUNCȚIE DE DIRECTOR LA CJRAE????
Postat 21 Aprilie 2023, 09:56 de ObservatorBH
capul lui...vrem?
Dar de ce sa-l vrem? Dragi copii luati exemplu de la maestri vostri! Lasati scoala si focus pe fenta. Daca fentezi ajungi sus, daca studiezi, muncesti si ai rezultate in cercetare nu ai nici o sansa. O dovedeste situatia cu cerneala si poate mai sunt si altele. In consecinta la asa maestri asa urmasi, speram doar ca elevul sa-si depaseasca maestrul. S-a prins ideea?!?!?
Postat 21 Aprilie 2023, 09:23 de Christa
Ro Caldă sau întorsuri cu PNL și PSD
Partea nasoala e că, dacă-l schimbă pe simpaticul și neprihănitul general, restul inspectorilor (detașați, interimari) trebuie să schimbe (cel puțin până la viitoarele alegeri) macazul politic (din PNL în PSD, ca deh, e și rocada, dac-o fi să fie), vor coti spre stânga. Directorii scolilor, detașați/interimari sau ,,simpatici" ( Cuc nefiind singurul caz simpatic, doar că, pentru restul nu a existat vreo sesizare) vor vira și ei spre stânga.
Postat 20 Aprilie 2023, 18:24 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON