URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2014, 12:28

Protestul localnicilor din Grădinari împotriva asfaltatorului spaniol de pe DN 76, încheiat în coadă de peşte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe lege, dar nedoriţi

Circa 250 de localnici din satul Grădinari, comuna Drăgăneşti, s-au întrunit luni la Căminul Cultural din localitate, pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de amplasarea în satul lor a unei staţii de mixturi asfaltice de către compania Azvi, angajată să reabiliteze tronsonul Beiuş-Ştei al DN 76, sub motiv că aceasta le va umple de fum grădinile de legume din vecinătate.

Culmea, zona nu este una agricolă, ci industrială (pe aceeaşi platformă funcţionează de multă vreme o parte din capacităţile de producţie ale grupului de firme European Drinks), iar Azvi are toate actele necesare din punct de vedere legal, de la avizul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi cel al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor până la autorizaţia de construcţie emisă de Primăria comunei Drăgăneşti. "Zona este una industrială, dar există grădini în zonă şi oamenii se tem de poluare", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ovidiu Banda.

Între ciocan şi nicovală

Prezent la întâlnirea cu sătenii din Grădinari, la care au participat şi reprezentanţii Azvi, dar şi cei ai DSP şi APM, prefectul Claudiu Pop a confirmat că firma este în deplină legalitate, dar a adăugat şi că localnicii sunt decişi să nu-i accepte prezenţa. Şi, pentru că alte mijloace nu au, vor uza de nişte acte de proprietate pe care le au asupra terenurilor de sub singurul drum de acces la instalaţie.

"Un grup de localnici au afirmat că deţin titluri de proprietate pe câteva parcele de sub drum, care este drum comunal şi este şi asfaltat, deci e de mirare cum le-au obţinut acolo şi nu în altă parte, şi ameninţă că vor interzice accesul firmei în zonă", a declarat prefectul, pentru BIHOREANUL, în cursul dimineţii de marţi.

"Eu înţeleg că oamenii sunt nemulţumiţi, dar şi dânşii trebuie să înţeleagă că, dacă au de gând să blocheze drumul, vor încălca legea. De aceea, am sugerat celor de la Azvi să se gândească la o soluţie pentru relocarea staţiei", a spus Claudiu Pop.

O asemenea decizie aparţine, însă, managerilor companiei, neputând fi luată la nivel local.

"Nu vreau ca dorinţa locuitorilor de pe marginea DN 76 de reabilitare a drumului să se bată cap în cap cu dorinţa locuitorilor din Grădinari de a nu avea în apropiere staţia fără de care Azvi nu poate lucra", a mai spus prefectul.

Cert e că, în aceste condiţii, ca şi când n-ar fi destul că lucrările la DN 76 sunt deja în întârziere, reabilitarea - cel puţin pe tronsonul între Beiuş şi Ştei - va mai avea de aşteptat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
AZVI...
Eu stau in satul Gradinari si stiu exact ce si cum se intampla : https://www.facebook.com/julia.covaci?fref=ts uitativa la videoclipurile legate de constructie...AZVI du doar pune in pericol vietile locuitorilor don sat,ci si lucreaza ilegal...cu 10 minute dupa ce au sosot hartiiile,cumca ei construesc ilegal si trebuie sa plece din locul respecteiv,cum si ultimul politist a plecat din localitate au continuat lucrarile ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic...
Postat 24 Iunie 2014, 21:19 de Locuitor al satului
firma continua lucrarile
mult stimate domna Marinescu, dupa discutia avutade locuitori satului Gradinari cu prefectul in data de 16.06 2014, situatia a escaladat la Gradinari firma de asfaltari foreaza puturi de apa la adancime, instaleaza statia utilajele de producere a asfaltului iar ca tacamul sa fie complect astazi intro discutie avuta cu primarul din Draganesti ia anuntat ca zona satului gradinari este declarata zona industriala si nu mai are dreptul de eliberare de certificate de producator in zona industriala asa ca pe langa distrugerea faunei si mediului cu statia de asfalt locuitorii nu isi mai pot vinde produsele pe pietele locale doar la bisnitari care impanzasc Bihorul de ceva timp. Va multumim pentru articol ...Locuitorii satului Gradinari
Postat 17 Iunie 2014, 20:56 de Iulian
palmasi de BINS
Palmasii astia din zona Binsului nu au nevoie de niciun drum ,Sunt niste jegosi,puturosi,Relocarea acestei statii de bitum se face datorita unui oarecare Badea,fiul celui de la Camera de comert bihor,care are de vandut niste duplexuri,si-l incomoda Statia celor de la AZVI ...
Postat 17 Iunie 2014, 16:22 de gil
NAH, CUM E MANG CU PROMISIUNILE LUI PONTA?
NAH, CUM E MANGULE CU PROMISIUNILE LUI PONTA? CA SE FACE DRUMUL, CA FACEM PANA SI AUTOSTRADA IN BIHOR, NUMAI DATI-NE VOTURILE! MUMU DRUM, MUMU AUTOSTRADA! NUMAI PROMISIUNI IEFTINE DE OAMENI DEMAGOGI DEMNI DE CARAGIALE! RUSINE! NISTE INCOMPETENTI !
Postat 17 Iunie 2014, 14:21 de 76MNG
azvi
AZVI, au excavat mari portiuni din DN 76, au montat semafoare si au plecat. De cateva luni. Au blocat circulatia pe drumul national, fara justificare (nu lucreaza pe santier) iar eu cred ca sunt pasibili de amenda sau chiar de constatarea unei infractiuni...vezi OG nr. 43/1997.
Postat 17 Iunie 2014, 13:34 de un contributor
Vrăjeală !?!
O staţie de mixturi asfaltice de tipul celei avute de Azri se montează complet în 5 zile lucrătoare !?! Şi asta la noi în RO, că la alţii durează 2 zile !?! Cu excepţia "buncărului" care se "recuperează" mai delicat la partea de infrastructură, toate celelalte utilaje, maşini, unelte şi aparate, sunt mobile !?! Pe de altă parte, ia vezi domnu' Prefect, cum s-a ajuns să se retrocedeze părţi din drumurile comunei unor persoane fizice !?! Nu cumva acum, cu acest prilej, apar la iveală matrapazlâcuri mai vechi ce s-au făcut prin zona folcorică cu pricina ??? Poate sunt niscai drumuri prin acea "zonă industrială" care, chiar dacă sunt de domeniul public, au ca proprietari nişte "germeni" de pe acolo !?!
Postat 17 Iunie 2014, 13:14 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON