URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2017, 14:12

Propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier: deputatul Mihai Tudose

Propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier: deputatul Mihai Tudose foto: mediafax foto Marius Dumbrăveanu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, a fost votat de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de premier, a anunţat luni liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, Mihai Tudose a fost votat cu doar patru abţineri şi niciun vot împotrivă. ALDE a anunţat că susţine această propunere.

Întrebat dacă Tudose îndeplineşte criteriile de integritate, dat fiind că a fost suspectat de plagiat, Dragnea a răspuns că da, căci a făcut cerere pentru a-şi retrage doctoratul. Întrebat, de asemenea, dacă nu cumva consideră că Tudose "are dublă comandă", liderul PSD a spus că nu crede că este aşa. "Convinerea mea este că nu are dublă comandă", a zis Dragnea.

La ora 15.00, delegaţia PSD va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Digi24.ro, celelalte cinci persoane aflate pe lista scurtă de candidaţi a PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului.

Lia Olguţa Vasilescu a spus că au fost şase nume pe lista scurtă pentru premier, dar cinci persoane au refuzat. "Tocmai pentru că planează anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligaţia – într-un termen cât mai scurt – să ne arate că nu are dublă comandă", a adăugat Vasilescu, potrivit Digi24.ro.

Absolvent de "Cantemir", cu plagiat

Agenția de știri Mediafax scrie că Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Pesedist de 25 de ani

Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor; comisie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2014, iar din 2000 până în 2004 a fost membru. În perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, în guvernul Ponta.

Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila la alegerile parlamentare din 2016. Ministrul propus a fost preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Elenă şi este din 2012 preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federală Germania.

Tudose a ocupat mai multe funcţii în PSD în ultimii 25 de ani. Acesta este membru în FDSN din 1992. Din 1994 până în prezent este membru în Consiliul Naţional PSD. În perioada 2004-2008, Tudose a fost preşedintele organizaţiei PSD din municipiul Brăila, iar din 2014 până în 2015 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Brăila. Din 2015 până în prezent este vicepreşedinte PSD Naţional. Potrivit declaraţiei de avere, deputatul deţine un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes şi o colecţie filatelică estimată la 30.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON