URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2017, 16:03

Proiectul Legii turismului: STS va aduna şi stoca date despre toţi turiştii din România

Proiectul Legii turismului: STS va aduna şi stoca date despre toţi turiştii din România sursa foto: www.tvrnews.ro

Ministerul Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul Legii turismului, aşteptat de mulţi actori ai acestui sector. Totuşi, proiectul cuprinde şi prevederi controversate, precum faptul că Sistemul de Telecomunicaţii Speciale va stoca date despre toţi turiştii din ţară, de la nume, la CNP ori scopul călătoriei.

Potrivit news.ro, proiectul prevede că furnizorii de servicii turistice vor fi responsabili de colectarea următoarele informaţii de la turişti: numele, prenumele, data naşterii, locul naşterii, cetăţenia, date referitoare la domiciliu (ţară, localitate, stradă, număr), date referitoare la actul de identitate (tipul, seria şi/sau numărul, data eliberării şi instituţia emitentă, statul emitent), codul numeric personal sau numărul personal de identificare, cu excepţia turiştilor străini care nu posedă un astfel de număr, data sosirii şi data plecării, scopul călătoriei, date privind plata, inclusiv adresa de facturare, date din profilul "client fidel", dacă există, agenţia sau agentul de turism prin care a fost făcută rezervarea sau a fost cumpărat biletul.

Datele vor fi transmise într-un soft anume, intitulat Sistemul Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din Romania, care va fi în administrarea STS. Toate informaţiile vor fi stocate timp de cinci ani.

”În urma implementării acestui sistem informatic vom avea o acurateţe mai bună în ceea ce priveşte numărul real al turiştilor străini şi români cazaţi în structurile de primire turistică de pe teritoriul României. De asemenea, putem să ne dăm seama cum şi unde prioritizăm investiţiile în turism, deoarece vom observa mult mai bine care sunt destinaţiile preferate ale turiştilor şi vom putea asigura o fiscalizare mai bună a acestui domeniu de activitate”, a explicat, pentru news.ro, ministrul Turismului, Mircea - Titus Dobre.

Intenţia Ministerului a fost deja criticată. Csaba Ferenc Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a declarat pentru mediafax.ro că principala problemă este modul în care sunt utilizate ulterior informaţiile.

”Din punct de vedere al nediscriminării nu am putea să vorbim despre încălcarea acestui principiu al nediscriminării, pentru ca datele se strâng de la toate persoanele, indiferent de apartenenţa etnica, religie, naţionalitate şi asa mai departe. Problema se pune, însă, ce vor să facă cu aceasta baze de date? Cum îmi protejează datele personale? De ce să cunoască o instituţie a statului unde îmi fac eu vacanţa? ”, a declarat Asztalos.

Proiectul Legii Turismului va sta în dezbatere timp de 20 de zile şi ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
General data protection regulations
Pai in felu asta cam fiecare unitate de cazare risca o amenda de 20m€ sau 4% din cifra globala de afaceri, oricare e mai mare. Si asta pe turist. Astia sunt batuti in cap, daca iei astea azi de la un neamt, francez ori scandinav, despăgubirile cerute de un grup pot baga tara in faliment. Rau e sa fii prost, mai grav e ca anunti in gura mare.
Postat 27 August 2017, 19:37 de poiu
Dragnea prostu, cainele nostru!
Ma p!s pe Tudose si pe Guvenul Comunist! Decat sa plec in vacanta pe litoralul romanesc, prefer sa merg in Grecia! Acolo nu exista administratie PSDista! Eu unul nu o sa apar niciodata in rapoartele voastre.
Postat 26 August 2017, 18:57 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON