URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2018, 17:55

Proiectul Creative Start, dedicat tinerilor care vor să devină antreprenori în domeniul industriilor creative, prezentat la Universitatea din Oradea

Proiectul Creative Start, dedicat tinerilor care vor să devină antreprenori în domeniul industriilor creative, prezentat la Universitatea din Oradea foto: Crisana.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au prezentat miercuri, la Universitatea Oradea, proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative.

"Proiectul are ca scop sprijinirea zonei de industrie creativă, artă, softuri, orice industrie care aduce ceva nou. El se adresează în mod special tinerilor, de la care se aşteaptă să fie creativi. Oaspeţii noştri au oferit informaţii despre proiectul pe care l-au lansat, sumele care se pot accesa şi noutăţile. Este un gen de proiect mai bun decât altele, pentru că oferă din start 75% din valoarea proiectului câştigat, adică ai banii, îi cheltui şi apoi îi justifici, comparativ cu altele care sunt invers", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti din Oradea, Aurel Căuş.

Proiectul a fost prezentat, în sala bibliotecii universitare, de preşedinte CNIPMMR, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, de preşedintele BNS, Dumitru Costin, alături de reprezentanţi ai universităţii şi ai autorităţilor orădene.

"Această ţară are nevoie de antreprenori, de tineri dinamici care să nu depindă decât de propriile lor capabilităţi. Ce poate fi mai cool în cariera voastră decât să fiţi voi cei care le plătiţi salarii colegilor voştri, decât să vedeţi cum ideile voastre prind rădăcini şi se dezvoltă. La asta poate contribui acest proiect. El a fost gândit în trei etape. Una în care ne adresăm educaţiei. Ne dorim să fie cât mai mulţi tineri care să dorească să îşi dezvolte o afacere. Cea de-a doua etapă este cea a finanţării. Din 600 de persoane care vor participa vor fi selectate 75 de planuri de afaceri care vor primi o finanţare de 160.000 de lei fiecare, adică aproximativ 34.300 de euro, nerambursabili. Etapa a treia este şi cea mai importantă din punctul meu de vedere. Este cea a mentoratului. Tinerii a căror afacere a fost selecţionată vor fi consiliaţi de antreprenori cu experienţă pentru că nu este simplu ca, la început de drum, să găseşti clienţi, parteneri sau furnizori", a declarat preşedintele CNIPMMR Florin Jianu, potrivit Crişana.ro.

Lansat până în prezent în zona de nord-vest a României, în cadrul proiectului Creative Start vor fi selectate pentru cursuri de antreprenoriat 600 de persoane din judeţele Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Acestea vor participa gratuit la cursuri, iar 75 dintre ei vor putea câştiga 34.300 de euro – bani nerambursabili pentru planul de afaceri propus. Ca noutate, potrivit lui Florin Jianu, se va aduce şi componenta de mentorat, firmele urmând să fie mentorate de oameni de afaceri cu experienţă şi expertiză demonstrată.

Pot participa în acest proiect persoanele care au vârsta peste 18 ani, au domiciliul sau reşedinţa în regiunea de dezvoltare Nord-Vest: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj sau Bihor, şi intenţionează să înfiinţeze o afacere în domeniul industriilor creative în mediul urban al regiunii Nord-Vest şi nu se află în categoria tinerilor NEETs (acei tineri care nu sunt nici angajaţi şi nici nu se află într-o formă de şcolarizare sau formare).

Sunt eligibile persoanele angajate, inclusiv cele care desfăşoară o activitate independentă (300), dar şi şomerii, inclusiv cei inactivi (300).

Perioada de desfăşurare a cursurilor este 1 martie 2018 – 3 octombrie 2018, iar planurile de afaceri vor fi evaluate de un juriu format din 6 experţi.

Creative START este un proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Scopul acestuia este Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale şi susţinerea dezvoltării spiritului antreprenorial şi inovator, Creşterea gradului de informare şi de conştientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, încurajarea antreprenoriatului, ceşterea ocupării la nivelul regiunii Nord-Vest prin crearea a 150 de locuri de muncă în întreprinderile nou înfiinţate, promovarea inovării sociale prin încurajarea viitorilor antreprenori să angajeze persoane din grupuri vulnerabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON