URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
06 Aprilie 2020, 08:25

“PROGRESSIO – Un proiect în sprijinul economiei sociale”. Sau despre cum poți obține o finanțare de până la 100.000 de euro pentru o întreprindere socială

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Această situație gravă, generată de pandemia de COVID - 19, a făcut ca pentru prima dată de la revoluția industrială, întrega planetă să reconsidere felul în care lucrăm, în care ne impărțim resursele și în care le folosim la comun, cât și modul în care castigăm bani sau facem profit.

Până acum, întregul sistem concurențial s-a bazat și a funcționat pe ideea de separare, concept ancorat în natura economiilor din întreaga lume, care se clatină azi sub propria ne-sustenabilitate. Pentru prima dată în istoria României europene, antreprenorii și structurile statului au șansa de a întelege practic și nu in teorie, necesitatea economiei sociale. Pentru prima data în istoria României europene, avem șansa de a sprijini acest model de antreprenoriat participativ, care dezvoltă odată cu afacerea și oamenii care lucreaza în ea, comunitățile în care activează sau care le cumpără serviciile/produsele, model de antreprenoriat care ne ajută să gestionam dependența de produse/servicii de import.

Proiectul PROGRESSIO – Un proiect în sprijinul economiei sociale SMIS 127419, beneficiar Institutul pentru Politici Sociale, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vine să sprijine o nouă concepție, să dezvolte o nouă abordare și să promoveze antreprenoriatul  in aceasta forma participativă.

Proiectul are ca obiective finanțarea și consultanța pentru înființarea și dezvoltarea a 30 de întreprinderi sociale (din care 15 în mediul rural) în Regiunile Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest, dar și formarea profesională pentru aplicanți. Rezultatele directe vor fi crearea și menținerea a 87 de locuri de muncă, promovând activ integrarea persoanelor vulnerabile, și asigurând totodată asistență personalizată fiecărei structuri înființate. Toate întreprinderile înființate vor beneficia de asistență financiară și operațională pentru demararea afacerii, realizarea obiectului de activitate, eficientizarea producției și desfacerea mărfurilor/serviciilor, cu scopul asigurării sustenabilității acestora.

Dacă dorești să afli cum te poți ajuta pe tine, dar și comunitatea în care trăiești prin accesarea unei finanțări cu o sumă cuprinsă între 54.000 și 100.000 Euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale în unul din județele Dolj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Gorj, Bihor, Cluj, Sălaj, contactează-ne: Institutul pentru Politici Sociale / 0040 756 075 222 / office@politicisociale.ro.

Mai multe informații poți afla aici: https://politicisociale.ro/blog

Valoarea totala a proiectului este de 12.907.784,66 lei, din care 12.856.291,69 lei cofinanțare UE. Proiectul a inceput pe 2 octombrie 2019 si se va incheia pe 1 octombrie 2022.

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Daca taceai filosos ramaneai!
Stimabile CrisDumi, citind comment-ul dvs. ma gandeam ca sunteti cel putin Harvard graduate in economics... Sa o luam cu inceputul, statele onorabile pe care le amintiti se bazeaza chiar mai mult pe finantari ale UE, comparativ cu saracele state emergente. Ba mai mult, mare parte din bugetul alocat statelor emergente se intoarce intr-o forma sau alta tot catre aceste state (sunt beneficiari directi sau indirecti ai fondurilor din statele emergente). Referitor la banii aruncati in vant pot fi partial de acord cu dvs. nu toate programele sau finantarile isi ating scopul, dar doar partial din cauza beneficiarilor de fonduri. va specific ca beneficiarii de fonduri isi auma multe din rolurile ce ar trebui indeplinite de minunatul stat roman (pe plan social, educational, economic, cultural, etc.). necorelarea programelor, al finantarilor cu politicile pe domenii ale statului roman, lipsa de viziune, de profesionalism, duc la "risipirea" unor fonduri sau la diminuarea rezultatelor. Aveti o parere deformata despre "foamea" acestor antreprenori. As putea sa ma simt jignit daca parerea dvs. ar fi una pertinenta si fundamentata. acesti antreprenori isi asuma investitii pe care de cele mai multe ori le sustin integral din buzunar sau credite pana la rambursarea sumelor. articolul subliniaza bine, sistemul concurential va disparea chiar in timpul vietii noastre, google va poate ajuta sa cercetati care este adevarata "concurenta" pe domenii, sau mai pe intelesul dvs. in cate maini "diferite" sunt concentrate resursele pe sectoare specifice. Pana acum, istoria documentata cu fapte si cifre, ne releva adevarate corporatii worldwide, infiintate ca si intreprinderi sociale in domenii diverse: mica manufactura, agricultura sau cercetare aplicata in stiinte spatiale. In final, parerea mea stimate domn este ca orice euro introdus in tara genereaza consum, taxe, impozite, tva, etc., si tot din punctul meu de vedere, daca fiecare milion de euro impacteaza o singura persoana, care la randul ei are puterea de a-si impacta cel putin familia, atunci mi se pare un mare succes! Dar evident nu gandesc la scara globala ca dvs. Toate cele bune.
Postat 26 Mai 2020, 19:55 de dacataceaifilosoframaneai
Zeamă pe rakkkat !?!
S-a mai încercat asta în fiecare ciclu bugetar european ... dar funcționează doar în sisteme economice care nu se bazează mai deloc pe finanțări nerambursabile, cum sunt Germania, Franța, Olanda ... !?! La noi sunt bani aruncați în vânt, pentru că nu rezolvă scopul ci doar mai scoate din foame câțiva antreprenori orientați o vreme !?! Economia socială e un fâsss ... ca orice economie non-profit, care e bună doar celor care vând bunuri, servicii și echipamente, micilor firme nou înființate pe această cale !?!
Postat 06 Aprilie 2020, 08:54 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON