URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2014, 12:15

Profii, la fel de răi ca elevii! Trei educatoare date afară din examenul de definitivat, pentru că au copiat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi le ţin predici elevilor că nu trebuie să copieze, ajunşi în examen, profesorii au aceleaşi obiceiuri. Luni, trei educatoare din Bihor au fost eliminate din examenul de definitivat, pentru tentativă de fraudă.

"Una dintre ele avea un ceas inteligent, iar celelalte două au schimbat între ele foile de examen", a declarat, marţi, inspectorul şcolar general interimar, Nicolae Avram. Cele trei cadre didactice eliminate se vor putea înscrie din nou la examen abia în 2016.

Examenul de definitivat este obligatoriu pentru profesorii cu minim un an vechime în învăţământ. Dacă însă predau de 5 ani şi nu promovează definitivatul, îşi pierd locul de la catedră. Nota de trecere la acest examen este 8.

Anul acesta, în Bihor s-au înscris la examenul de definitivat 365 de profesori, din care 15 au absentat, iar 19 s-au retras după ce au aflat subiectele. Notele dascălilor vor fi afişate pe 19 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
lamentabil
nu le tin partea celor care copiaza, insa, din intamplare am vazut cat se pregatesc acesti oameni pentru un astfel de examen sau, doar ca sa ramana in sistem. enorm. in plus au foarte multe cheltuieli de suportat, birocratie si au de invatat foarte multa materie aberanta pentru ceea ce trebuie ei sa predea la clasa. si cu ce se aleg, apoi? cu un salariu infim, dispret si eventual, compasiune. e aiurea. cum poate un om de acest gen, care totusi reuseste in acest sistem, sa-ti motiveze copilul sa invete?
Postat 16 Iulie 2014, 11:33 de veghe
Ai dreptate
Ai dreptate Chiriac, cam asa stau lucrurile pe la ISJ...din pacate...prietenii stiu de ce...
Postat 15 Iulie 2014, 14:56 de mosu
Mai întâi treceți pe la Avram!c
Inspectorul Avram are de recuperat taxa care a plătit-o la Partid!
Postat 15 Iulie 2014, 14:01 de chiriac
”jurnalisti”
Cui tin predici educatoarele ? Prescolarilor? Adriana , introducerea ta se potriveste altui film.
Postat 15 Iulie 2014, 12:46 de bibi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON