URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2022, 14:00

Profesorul bihorean Virgil Preda şi-a lansat cartea „O viață între pasiuni și himere” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala mare a Primăriei Oradea a fost neîncăpătoare sâmbătă seara, când a avut loc lansarea cărţii „O viaţă între pasiuni şi himere", scrise de reputatul antrenor de atletism prof. Virgil Preda. 

Cartea surprinde activitatea prodigioasă a acestuia în cei 45 de ani aflaţi în slujba atletismului, timp în care a „scos” campioni şi medaliaţi pe bandă rulantă.

Campioni la lansare

Printre participanții la eveniment s-au numărat nume celebre ale atletismului românesc, cum ar fi: Anişoara Cuşmir - fosta campioană olimpică, în prezent preşedintă al Federaţiei Române de Atletism, vicecampionul olimpic Marian Oprea, secretarul general al FRA, Ion Buligă, dar şi alţi foşti mari atleţi, ca Bogdan Tudor, Tiberiu Agoston şi Ligia Bara (fostă Grozav).

De la eveniment nu a lipsit nici senatoarea Arina Moş, nici nume cunoscute sportului bihorean, precum Alexandru Lungu sau antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

De asemenea, la evenimentul organizat de preşedintele AS Progress Oradea, Karmen Chimerel, şi moderat de profesorul Virgil Preda, au fost prezenţi şi majoritatea performerilor lansaţi de autorul cărţii.

„Oameni de caracter”

În cadrul evenimentului a fost prezentat un film, în care au fost arătate succint cele mai importante momente ale carierei de 45 de ani a antrenorului Virgil Preda. Împreună cu soţia sa, prof. Mariana Preda, cei doi au crescut şi condus spre performanţă nouă generaţii de atleţi, iar cea de-a 10-a este în formare, după cum a precizat autorul.

Conform acestuia, sportivii soţilor Preda au cucerit, în toţi aceşti ani, nu mai puţin de 750 de medalii interne şi internaţionale, iar cea mai bună performanţă a fost titlul de campioană mondială de junioare obţinut de Ligia Bara Grozav în proba de săritură în înălţime, la Campionatul Mondial de la Lille, din Franţa, din anul 2011. 

„Pentru mine a fost o satisfacţie deosebită văzând aproape toţi medaliaţii noştri prezenţi aici, în sală. Noi ne-am străduit, de-a lungul celor 45 de ani de antrenorat, să formăm performeri în atletism, dar şi oameni de caracter, care să reuşească în viaţă. Nu toţi au fost campioni, dar toţi s-au realizat, au devenit oameni respectaţi, cu cariere de invidiat", a declarat profesorul Virgil Preda, care în prezent este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.

Cartea lansată de profesorul Virgil Preda "O viaţă între pasiuni şi himere" reliefează întreaga activitate de antrenor şi conţine mai multe articole şi interviuri pe care acesta le-a realizat la începutul anilor 90, pe când a cochetat cu gazetăria, dar şi mai multe articole din presa locală apărute cu ocazia rezultatelor de excepţie obţinute de atleţii antrenorului orădean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON