URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iunie 2021, 19:39

Procentul de vaccinare anti-Covid în oraşele şi comunele din Bihor. Vezi topul întocmi de DSP!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a întocmit un tabel care arată acoperirea vaccinării anti-Covid în comunele şi oraşele din Bihor, prezentat pe scurt, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural. Clasamentul, obţinut ulterior de BIHOREANUL, arată că cea mai mare acoperire se înregistrează în Oradea, procentul persoanelor vaccinate fiind de 25,34% din totalul populaţiei. 

Oradea, Sântandrei, Biharia...

"Este vorba despre procente raportate la numărul total al locuitorilor din respectivul UAT, obţinut de la Evidenţa Populaţiei. Nu avem date privind numărul de persoane eligibile pentru vaccin în fiecare oraş sau comună. Astfel, procentul de vaccinare real mai creşte puţin", a explicat, la solicitarea BIHOREANULUI, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. 

Oradea (25,34%) este urmată în topul acoperirii vaccinării anti-Covid de Sântandrei (procent de 22,43 din totalul populaţiei), Biharia (22,22%), Paleu (21,81%), Beiuş (20,93%), Lazuri de Beiuş (20,7), Borş (20,68), Ştei (20,66), Valea lui Mihai (20,36). 

La coada clasamentului se află comunele Pomezău (3,47%), Vârciorog (3,45%), Drăgeşti (3,29) şi Roşia (2,80%).

Media vaccinării la nivel de judeţ este de doar 18,21%, potrivit raportului DSP Bihor. 

Pe de altă parte, în scurtul raport prezentat Colegiului Prefectural cu privire la vaccinarea în judeţ, dr. Calin Sonea de la DSP Bihor a arătat deşi abia de o zi a fost lansată la nivel naţional campania „Oraşul vaccinează satul”, în Bihor activitatea de vaccinare cu echipe mobile a început de mai bine de 3 săptămâni, primăriile fiind anunţate cu privire la deplasările acestor echipe mobile pentru ca la rândul lor să poată anunţa localnicii.

Vezi procentul de vaccinare în fiecare UAT din Bihor! (sursa: DSP Bihor)

Se închide centrul de vaccinare din Borş

După cum BIHOREANUL a mai scris, ritmul vaccinării în Bihor a scăzut considerabil în ultimele săptămâni. Marţi, dr. Călin Sonea a anunţat că, la ceva mai mult de o lună de la deschidere, activitatea centrului de vaccinare din vama Borş va fi oprită.

"Activitatea centrului de vaccinare din Borş, deschis la solicitarea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi care a fost derulată cu sprijinul forţelor armate, va fi suspendată din 1 iulie", a anunţat dr. Sonea despre centrul deschis pe 24 mai şi care a fost deservit de angajaţi ai Spitalului Militar din Timişoara.

Reprezentantul DSP Bihor a arătat că în perioada în care a funcţionat, centrul de vaccinare din Borş a administrat doar 343 doze (toate Johnson&Johnson), iar numărul dozelor pierdute a fost de 105. "Se vaccina o persoană acum, iar apoi nu mai era niciun doritor, iar vaccinul Johnson&Johnson, odată deschis, expiră după trei ore", a explicat dr. Sonea BIHOREANULUI.

La mijlocul acestei luni, după o activitate de şase săptămâni, a fost închis şi centrul de vaccinare de tip drive-through din parcarea complexului ERA Shopping Park, motivul fiind acelaşi precum cel care justifică închiderea centrului din vama Borş, şi anume adresabilitatea scăzută, adică lipsa persoanelor dornice să se vaccineze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu au reușit să prostească prea mulți.
A zis "președintele meu" că România a învins pandemia. Cu asta și cu atât a înfrânt și propaganda cele 3 tulpini de până acum. Având în vedere situația și în raport de noua tulpină Delta, e clar că "vaccinurile" astea sunt ca și expirate în totalitate?
Postat 29 Iunie 2021, 21:38 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON