URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2015, 13:17

Probleme la companiile cu cele mai ieftine poliţie de asigurări: Euroins, în procedură specială

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou scandal pe piaţa asigurărilor auto.  După Astra, Euroins, unul dintre asiguratorii care vinde printre cele mai ieftine poliţe de pe piaţă, intră în procedură specială.

Potrivit Digi24.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat această decizie din cauza problemelor cu banii pe care compania de asigurări le are.

Nu este prima oară când Euroins are probleme. Practicând un preţ uneori cu mult sub cel al competitorilor săi de pe piaţa asigurărilor, compania cu capital bulgăresc a vândut inclusiv anul acesta 1,2 milioane de poliţe RCA. Ani de zile a fost suspectată că vinde poliţele prea ieftine pentru a mai avea şi de unde să-şi despăgubească clienţii, iar anul acesta Euroins s-a aflat pe primul loc în topul celor care efectiv au plătit despăgubiri celor implicaţi în accidente rutiere.

În prezent, arată Digi24.ro, Euroins deţine un sfert din poliţele RCA din România, astfel că Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis nu doar că e nevoie de o majorare de capital, ci şi de o mai mare supraveghere a companiei.

Astfel, arată sursa citată, Euroins trebuie să facă raportări lunare către ASF pentru a demonstra că încearcă să se redreseze în baza unui plan ce trebuie să fie aplicat timp de un an. În cazul în care compania acoperă cele 200 de milioane de lei cerute de ASF într-un an, procedura specială se anulează. În caz contrar, Euroins va avea soarta Astra, a cărei dizolvare a fost cerută în instanţă, după ce nu a reuşit să îşi majoreze capitalul cu 425 de milioane de lei. După cum se ştie, la începutul lunii septembrie, ASF a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de deschidere a procedurii de dizolvare a companiei de asigurări Astra, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată de instanţă.

Pe de altă parte, ASF atrage atenţia că niciuna dintre poliţele deja emise nu va avea de suferit, ba din contră, Euroins încă mai are dreptul să vândă poliţe de asigurare şi să facă lichidări de daune.

Euroins este a treia companie de asigurări care are probleme serioase. Au mai fost Astra şi Carpatica Asig. Astra e la un pas de faliment, Carpatica e încă pe piaţă. Situaţia Euroins seamănă mai mult cu cea a Carpatica Asig decât cu cea a Astra.

Digi24.ro mai menţionează că testele de stres făcute în primăvară au arătat ca asigurătorii din România au nevoie de aproximativ 1,6 miliarde de lei pentru a îndeplini criteriile de solvabilitate cerute. Cea mai mare parte din bani sunt în dreptul unor firme cu probleme, Carpatica Asig, Euroins şi de acum defuncta Astra. La Carpatica, acţionarul principal, Ilie Carabulea, a anunţat că va face recapitalizarea cu banii pe care-i ia de pe urma vânzării băncii cu nume similar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON