URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2014, 16:36

Probleme "arădene" la Bacul din Bihor: Un preşedinte de comisie n-a vrut să elimine 8 elevi prinşi cu copiuţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judeţul Arad este vedetă la ilegalităţi în această sesiune de Bacalaureat, chiar şi dincolo de graniţele administrativ-teritoriale.

Un profesor din acest judeţ, trimis de Ministerul Educaţiei preşedinte de comisie de Bacalaureat la Marghita, n-a vrut să elimine din examen opt elevi prinşi cu fiţuici şi telefoane mobile asupra lor.

Potrivit inspectorului şcolar general interimar, Nicolae Avram, luni, la prima probă scrisă a Bacalaureatului, opt elevi care au susţinut testul la Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita au fost prinşi că aveau asupra lor telefoane mobile şi fiţuici.

"Era aproape finalul examenului când i-a prins chiar un monitor al Ministerului Educaţiei, care se afla în şcoală. Acesta i-a cerut preşedintelui de comisie să întocmească un proces-verbal pentru eliminarea lor, dar preşedintele a refuzat", a declarat, marţi, Avram pentru BIHOREANUL. Trei reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei se află în această sesiune de Bacalaureat în Bihor, la fel ca şi în alte judeţe, monitorizând modul de desfăşurare al examenului.

Întrucât preşedintele de comisie a refuzat să facă procesele verbale, documentele au fost scrise de asistenţii din clasă. Cum hârtiile n-au avut însă semnătura preşedintelui, şi lucrările elevilor au fost sigilate şi pregătite pentru corectură, la fel ca şi ale colegilor lor.

În final, însă, în urma unei discuţii cu reprezentanţi din Bucureşti ai Ministerului Educaţiei, preşedintele în cauză a acceptat să semneze procesele verbale şi, astfel, să-i elimine oficial pe cei 8 tineri din examen. Ei vor mai putea să dea examenul abia în sesiunea din toamna lui 2015.

Pe de altă parte, Avram a precizat că marţi, când a avut loc proba la limba şi literatura maternă, examenul de Bacalaureat s-a derulat fără probleme în Bihor. Din cei 697 de candidaţi prezenţi la examen, nici unul nu a fost eliminat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Presedintele spagilor - directorul Sas Marcel
Va puneti oare intrebarea de ce nu a vrut presedintele sa dea afara pe cei 8 elevi? Raspunsul este simplu: la C.N. Goga din Marghita de ani de zile functioneaza de ani de zile un oribil carusel al spagii la bacalaureat. Evident, sub directa supraveghere binevoitoare a Inspectoratului Scolar. Anii trecuti mai marii Inspectoratului mergeau in "control" la C.N. Goga din Marghita dar doar pentru a-si lua plicul cu bani (directorul Marcel Sas stie foarte bine acest lucru). Ma intreb cum de, dupa atatea scandaluri in scoala, Marcel Sas mai este inca director? Este simplu raspunsul: nu tai capul gainii care, IN TIMPUL BACALAUREATULUI, iti face atat de multe oua de aur. Sa va mai dau, domnule Marcel Sas, domnule inspector Avram, alte amanunte legate de vizitele presedintelui de comisie de bacalaureat de la Universitatea Transilvania din Brasov, IN TIMPUL BACALAUREATULUI la Hajduszoboslo? Sa va spun cum a plecat cu masina plina de pantofi de la ARA Valea lui Mihai? Sa va mai spun cat a fost remuneratia (evident neoficiala) a membrilor comisiei de bacalaureat? DOMNULE INSPECTOR GENERAL AVRAM! Faceti odata curatenie la Marghita si eliminati marul putred numit SAS MARCEL!
Postat 03 Iulie 2014, 10:16 de popescu cristian
Bac C.N.O Goga Marghita
Păi, la acesată școală în fiecare an au fost probleme. Cei din ISJ Bihor știu foarte bine acest lucru.În fiecare an aici s-au făcut "mișmașuri".Dar cine are răbdare să vizioneze cd-urile care înregistrază examenul?
Postat 01 Iulie 2014, 19:27 de Sargon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON