URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2018, 18:45

Proba cu alerta: Autorităţile testează sistemul de avertizare şi alarmare a românilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va începe să testeze aplicaţia RO-Alert, menită să avertizeze şi să alarmeze populaţia în situaţii de urgenţă. Anunţul a fost făcut sâmbătă, într-o conferinţă de presă a secretarului de stat Raed Arafat, transmisă în direct în toate prefecturile din ţară.

"Astăzi facem încă un pas cu sistemul RO-Alert, în sensul în care lansăm pagina web de informare a sistemului RO-Alert şi care este accesibilă populaţiei. În această pagină găsiţi toate informaţiile, inclusiv despre modul de configurare a telefoanelor", a declarat Raed Arafat, conform agerpres.ro.

Practic, românii sunt îndemnaţi să intre pe site-ul aplicaţiei, www.ro-alert.ro, şi să urmeze indicaţiile, pentru a-şi configura telefoanele. Doar aşa vor putea primi mesajele pe care DSU le va transmite, în situaţii de urgenţă, precum calamităţi naturale, fenomene meteo extreme, inundaţii de mari proporţii sau dezastre de origine umană.

Mesajele de avertizare vor fi transmise doar pentru anumite zone, ameninţate de situaţii de urgenţă, prin celulele tuturor reţelelor de telefonie mobilă, şi vor indica tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.

Ro-alert.ro funcţionează în sistem cell-broadcast, prin celule radio, diferit faţă de sistemul sms. Alerta va fi însoţită de un semnal audio, indiferent dacă telefonul este într-un mod silenţios sau nu, semnal audio care nu va înceta decât prin citirea mesajului de pe ecran.

Între 17 şi 27 septembrie, aplicaţia va fi testată, aşa că românii care vor avea configurările făcute vor primi mesajele de test.

Vezi cum vor arăta mesajele de alertă în perioada de teste:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Instalează aplicatia
Dar nu înainte de a studia ce tip de acces are nevoie in telefonul tau. O aplicație de alertare sa îmi acceseze mie conținutul foto al telefonului? La fel lista de apeluri și identificării apelanților? Oare ce are de spus DPA despre astea? Nu sunt puțin cam exagerate, scopurile fiind cu totul altele? Arafat, nu mă interesează, cu root pe telefon am dezactivat complet serviciul și componentele lui. Securiști ordinari, prin ce mijloace ajung sa spioneze fara nici un scop oamenii. Sa vedem și ce are eventya de spus autorităților europene.
Postat 15 Septembrie 2018, 19:08 de poiu
Acum un an
A fost o furtună ce a lovit puternic pe un front de la Timișoara până la Baia Mare,și meteorologii nu au știut nici măcar cu o oră înainte să o anunțe....
Postat 15 Septembrie 2018, 18:58 de crisan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON