URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2021, 14:33

Prinşi în flagrant: 38 de orădeni, amendaţi pentru că au aruncat gunoaie pe lângă pubele

Prinşi în flagrant: 38 de orădeni, amendaţi pentru că au aruncat gunoaie pe lângă pubele Gunoaiele din jurul ţarcurilor, una dintre cele mai reclamate probleme şi în aplicaţia Oradea City Report
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii locali din Oradea continuă să verifice cât de curate sunt ţarcurile cu gunoaie ale asociaţiilor de proprietari, iar concluziile, prezentate într-un comunicat transmis de Primăria Oradea, nu sunt lăudabile pentru locuitorii oraşului: în cinci săptămâni, 145 de asociaţii de proprietari din municipiu au fost sancţionate cu amendă sau avertisment pentru mizeriile din incinte sau din jurul lor.

Totodată, în timpul controalelor, au fost prinşi în flagrant 38 de cetăţeni care aruncau gunoaie pe lângă pubele. "În urma controalelor efectuate, au fost surprinse, identificate şi sancţionate 38 de persoane care au depozitat deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, respectiv în afara incintelor de colectare şi depozitare sau chiar pe domeniul public. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse de la 200 la 500 lei şi determinate să depoziteze corect deşeurile", se arată în comunicat.

Între 14 ianuarie şi 22 februarie, Poliţia Ecologică a făcut 875 de controale ale incintelor de colectare a deşeurilor şi au depistat probleme de 318 ori, iar de fiecare dată au cerut echipajelor RER Vest să facă curăţenie.

În total, în cele cinci săptămâni, poliţiştii locali au scris 197 de procese verbale de contravenţie pentru mizeriile întâlnite, dintre care 31 de amenzi în valoare totală de 16.500 de lei şi 166 de avertismente.

În plus, au scris amenzi şi pentru nerespectarea prevederilor HCL 873/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind administrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi publice situate în intravilan. Mai precis, agenţii au dat 6 amenzi în valoare totală de 6.500 de lei şi zece avertismente, dar comunicatul Primăriei nu lămureşte ce prevederi au încălcat orădenii.

În acest context, viceprimarul Arina Moş face un apel la orădeni, cerându-le să respecte curăţenia din municipiu. "Curăţenia oraşului depinde de fiecare dintre noi, nu doar de firmele de salubrizare. Considerăm că într-un oraş civilizat cum este Oradea, nu ar trebui să fie nevoie de aplicarea măsurilor coercitive din partea Poliţiei Locale. Avem încredere în spiritul civic şi mizăm pe buna credinţă a fiecărui orădean. Astfel, solicităm sprijinul comunităţii în succesul acestei campanii şi rugăm cetăţenii din Oradea să ne aducă la cunoştinţă faptele şi situaţiile care încalcă prevederile legale din regulamentul de salubrizare, apelând numărul de telefon al Poliţiei Locale – 0259/969", a declarat Moş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
In Romania
De cand e lumea amenzile sunt pentru cei cinstiti care gresesc. Asa va ramane pe veci. Cateii platesc, dulai se lafaie.Prostii si excrocii nu au deunde sau nu au proprietati. Popuplimea plateste!
Postat 25 Februarie 2021, 06:16 de scarbit
Fiecare cum considera
Intr-o lume ideala, da - politia ar trebui sa mai si patruleze, sa constate, sa semnaleze nereguli si probleme, etc. In realitate insa, stim foarte bine ca asta nu se intampla si nici nu se va intampla. Unul din motivele pentru aceasta stare de lucruri este si cel enuntat de tine, ca e mult mai usor sa se duca la asociatia de proprietari si s-o amendeze, decat sa faca activitatile enumerate de mine mai sus. La fel cum si pentru "jurnalisti" este mult mai usor sa dea pe goarna ce le toarna lor mai-marii zilei, decat sa analizeze lucrurile mai in profunzime, din mai multe unghiuri. Revenind la chestiunea de fata, eu cred ca numai asa merge daca oamenii pun presiune pe cei responsabili sa-si faca treaba. Dar asa gandesc EU. Cum gandesc altii, asta este alegerea lor.
Postat 24 Februarie 2021, 11:28 de v0id
@v0id
Ce treaba am eu sa semnalez problemele tarcurilor administrate de EI si virite cu forta in viata noastra? Politia locala sa sesizeze direct RER si Arikan.Sa patruleze continuu cartierele.Nu intelegem ca accesul cu cartela la gunoi a generat toate problemele??? Sa puna camere de supraveghere digi la fiecare platforma,daca vor sa vineze tiganii gunoieri.Dar nu vor.Ce sa le faca politia? Sa-i amendeze? Sictir...mai bine amendeaza cetatenii...follow the money
Postat 24 Februarie 2021, 10:13 de excalibur
Revolutia gunoiului
Baieti,nu e de joaca. Vom fi faultati(fotere in latina) pe termen lung,as zice pe viata...Uite cu ce se ocupa agentul lor de vinzari: [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradenii-nu-vor-sa-incheie-noile-contracte-cu-rer-asa-ca-primarul-birta-ii-cheama-la-intalniri-fiecare-dintre-noi-trebuie-sa-ne-schimbam-atitudinea-fata-de-deseuri-161897.html ]. In loc sa puna mina pe creion si sa faca niste calcule. Doar nu credeti ca e prost,neglijent,aiurit,incepator? Nu tata,e penelist,iar doctrina lor e sa ia de la cei multi si saraci si sa dea celor putini si bogati.
Postat 24 Februarie 2021, 10:07 de excalibur
Sa curga reclamatiile prin Oradea City Report
Ar cam fi timpul sa incepem sa semnalam prin Oradea City Report fiecare neregula referitoare la tarcuri - ca nu se pot deschide sau dimpotriva, ca sunt deschise in permanenta din cauza de lipsa lacat sau lacat defect, apa acumulata pe platforma de beton atunci cand ploua, etc. TOT. Dar reclamat TOT! Altfel suntem buni de plata iar, si iar, si iar. Buna si observatia ta @excalibur cu amenda aplicata asociatiei de proprietari pentru gunoiul depus IN AFARA tarcurilor. Inca putin si aruncam in carca asociatiilor tot ce inseamna salubritate. Hai ca se poate! Un HCL, ceva, in sensul asta?
Postat 24 Februarie 2021, 09:38 de v0id
Puscaria Oradea.Cum fac altii...
Platforma acoperita,ca sa nu ploua gunoiul,sa fermenteze,sa puta,observati gaura prin care poti arunca gunoiul direct in tomberon [ https://maramedia.ro/wp-content/uploads/2013/05/sighet-curatenia-primeaza-containerele-de-gunoi-vor-fi-amenajate-pe-platforme-in-toate-cartierele-orasului.jpg ]. Disciplina, secolul 21: [ https://mangalia.ro/index.php/2020/08/28/la-mangalia-se-monteaza-platforme-supraterane-pentru-colectarea-selectiva-a-deseurilor/ ]. Cluj [ https://actualdecluj.ro/prima-ghena-subterana-pentru-gunoi-inaugurata-in-zorilor-se-pregateste-un-monopol-rosal/ ]. Mai cautati si voi... google: "platforma de gunoi cartier"
Postat 24 Februarie 2021, 09:35 de excalibur
Cu miinile curate ...
Pompierul piroman.Nu e titlu de film sau de boala psihica,e un model de business.Cu mintea limpede,de dimineata,spalati pe ochi,ce observam noi in poza din articol? O poza face cit o mie de cuvinte: asta e modelul de platforma de colectare a gunoiului din cartierele oradene in 2021.Gunoiul este inaccesibil.Doar cu cartela.Cartela nu tine mai mult de un an,are o problema de MTBF(google).Ai primit o cartela-doua de apartament,o share-uiesti cu sotia,copilul.E cosul plin,iesi in graba din bloc,vrei sa arunci gunoiul in tarc, hopa,ai uitat cartela.Ce faci,ca esti deja in intirziere? Pai e simplu,te intorci frumos la domiciliu cu gunoiul in mina si demarezi o ancheta: unde ,la cine e cartela de gunoi???Aa,n-ai pe cine intreba,ceilalti membri sunt la scoala,la job-urile lor. Nu-i nimic,karma nu iarta pe nimeni...Chiar dupa masa,cind e program la asociatie,vei merge la asociatie sa soliciti o cartela sfintita de gunoi, CA CLIENT platitor al serviciilor RER.Te umpli cu un chef de viata nemaipomenit si te prezinti la asociatie.Solutia:"Cereti o cartela de la un vecin si mergeti la firma Arikan in Iosia(15 lei) sa va faceti o copie". OMG,mai bine lasam gunoiul linga tarc,dracului...ca nu ma vedea nimeni. Pe naiba,"în timpul controalelor, au fost prinşi în flagrant 38 de cetăţeni care aruncau gunoaie pe lângă pubele.".Mai mult,"145 de asociaţii de proprietari din municipiu au fost sancţionate cu amendă sau avertisment pentru mizeriile din incinte sau din jurul lor.".Deci,concluzie: RER&Politia au dat foc romei, ca sa aiba toata lumea de lucru...Partea frumoasa e ca distractia se va dubla in curind.Crestere economica.Mai mult,si psihiatrii vor avea mai multi clienti... Cei 38 amendati sa faca dovada ca sunt clienti RER si nu pot exercita operatiunea de depunere a gunoiului...Cum sa amendezi asociatia ca e mizerie in afara tarcului?Ce,administratorul e angajat paznic la RER cu juma de norma? Vorba aia populara ,poola nu stie carte...
Postat 24 Februarie 2021, 08:35 de excalibur
Am rezolvat o problema si am creat cinci
Care ar fi scopul la toata tevatura asta? Pai un scenariu normal ar fi ca cetateanul,constiincios,sa-si duca fractiile la aceste amenajamente RER,numite tarcuri de gunoi.RERul vine cu masinile si duce periodic gunoiul,curata tarcul si de la capat.Ce observam noi aici? Ca platformele de gunoi sunt blindate,jur imprejur si deasupra.La inceput erau decupate niste ferestre pe unde puteai arunca punga in tomberon.Le-au sudat,le-au blindat.Au captusit tarcurile cu tabla.Practic RER a declansat un razboi (ne)declarat cu cetateanul NORMAL. Miza este accesul tot mai greu la aceasta operatiune naturala si fireasca de a arunca gunoiul.Au dat vina pe tigani,au echipat tarcurile cu cartele.Mai nou cartele necopiabile,ca sa detina si monopolul cartelelor.Scopul este ca ORADEANUL SA NU MAI AIBA NICI O OPTIUNE,DECIT TARIFELE SI CONDITIILE RER. Absolut scandalos ce se intimpla in oradea, cu concursul Primariei Birta&Bolojan.Este copilul lor de suflet,de unde mai pica de-o ciorba.Scoate rer-ul 4-5 milioane profit anual,in conditiile in care spoliaza oradenii,au bani de masini noi,tarcuri cu cartele si fotovoltaice,pedale si manivele.Oradea e o vaca buna de muls,si-au dat seama,iar Primarul,in loc sa apere interesele a 200.000 de insi,face LOBBY acestor pradatori.Iar cind trebuie platite amenzile pentru neperformanta colectarii deseurilor,plateste orasul,desigur.Iar acum au un nou CONTRACT pe 8 ani,si vor sa ne invete de mici cu noua ordine locala.Nu ne salveaza nimeni,doar noi,prin noi insine...
Postat 23 Februarie 2021, 19:46 de excalibur
Tarcuri, gunoaie si aruncatori pe ...langa!
Sper sa vada cei indrituiti din Primarie aceasta postare! 1. Tarcul din Piata Emanuil Gojdu, blocurile A5-A9 este plin de apa cand ploua, nu poti s aintrin el sa arunci fractiile reciclabile sau nu! Este extraordinar de prost betonat, carpaci, ce mai ! 2. Vin la Piata Cetate persoane cu masina si descarca gunoaiele langa tarcul nostru. Nu vede nimeni? Sa ne batem noi cu ei ? 3. Pubele mizere, cred ca sunt ani de cand nu au mai fost dezinfectate/spalate. Ce aveti de zis? 4. Intrebare: Daca vor fi pubele cu pedala, cum vom actiona pedala din moment ce nu putem intra in tarc cand ploua din cauza baltii create? Cei indrituiti, va rugam sa va asumati observatiile noastre si sa luati masuri. Suntem in plin centrul orasului, langa cetatea atat de turistica si cu multe probleme...muzeale...chiar nu va intereseaza ? Si in Congo amploaiatii statului sunt mai preocupati de parerea cetatenilor !
Postat 23 Februarie 2021, 18:39 de Oradeamea
RER VEST
Ar fi bine ca cei care administrează țarcurile pentru gunoi să verifice dacă locuitori au acces pentru a arunca gunoiul. De multe ori nu ai acces la tomberoane pentru că nu poți să deschizi ușa. Deci ar trebui luați la întrebări și deținători țarcurilor nu tot timpul asociațiile și locatarii. Pe ei de ce nu -i amendează?????? Sau țarcurile nu sunt închise, o mină pentru gunoieri să mai facă un pic de mizerie Succes poliției locale să deslușească acest mister
Postat 23 Februarie 2021, 16:23 de Acela
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON