URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2020, 22:59

Primele reacţii după exit-poll-uri: Nicuşor Dan dă asigurări că începe "schimbarea în bine", Firea nu acceptă înfrângerea (VIDEO)

Primele reacţii după exit-poll-uri: Nicuşor Dan dă asigurări că începe 'schimbarea în bine', Firea nu acceptă înfrângerea (VIDEO) sursa foto: hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Entuziasm la PNL şi USR-PLUS, doliu la PSD. Cam aşa ar putea fi descrise, pe scurt, primele reacţii ale politicienilor, duminică seară, după publicarea primelor rezultate exit-poll, valabile pentru ora 19.30. În vreme ce candidatul dreptei, Nicuşor Dan, care a fost ales drept primarul general al Capitalei, anunţă că va începe "schimbarea în bine a administraţiei publice", PSD-ista Gabriela Firea nu vrea să accepte că a pierdut, spunând că "tradiţional, spre dimineaţă vom şti rezultatul real al alegerilor".

În prima sa luare de cuvânt, Nicuşor Dan (47,2%) i-a asigurat duminică seară pe bucureşteni, atât cei care l-au votat cât şi pe cei care nu l-au votat, că Primăria va fi "partenerul" lor.

"Să ştiţi că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie. Îi asigur pe bucureşteni că vom începe schimbarea în bine a administraţiei publice", a spus Nicuşor Dan, adăugând că "Bucureştiul are oameni muncitori, creativi, care au reuşit în mediul privat, academic, şi cu o administraţie pe măsură Bucureştiul nu poate decât să reuşească". "Îi asigur pe bucureşteni că vom colabora cu ei. Primăria generală nu poate fi condusă în stilul Ceauşescu", a mai spus el.

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a obţinut 47,2% din voturi la alegerile ​​locale de duminică, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, ar avea 39% din voturi potrivit rezultatelor exit-poll CURS-Avangarde anunţate la ora 21.00 pentru ora 19.30.

În scurta sa ieşire publică, de acasă, singură, de pe Facebook, şi nu de la sediul partidului, aşa cum se întâmplă de obicei, Gabriela Firea 39% a declarat că rezultatele exit-poll-urilor "nu înseamnă că avem deja învinşi şi învingători". De altfel, în tot acest timp, liderii partidului s-au aflat la sediul PSD din Kiseleff.

"Tradiţional, spre dimineaţă vom şti rezultatul real al alegerilor", a spus ea, declarându-se convinsă că majoritatea bucureştenilor i-au dat un vot de încredere, iar de luni trebuie să se reapuce de treabă.

"Dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum 4 ani. (...) Prin urmare, orice cifră care se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri, nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre rezultate ale unor sondaje de opinie. Bineînţeles, le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a susţinut Gabriela Firea, confor HotNews.ro.

Ea a acuzat o campanie electorală "urâtă şi degradantă făcută de candidatul dreptei aproape unite" şi "manipularea" făcută de partidele de dreapta în legătură cu Centura Capitalei, apa caldă sau poluarea: "Manipulări grosiere care vor fi decontate de ceio care nu au dorit să discutăm despre Bucureşti, ci m-au asociat cu 10 august, cu care nu am avut nicio treabă, cu Ion Iliescu, cu Adrian Năstase şi cu Liviu Dragnea".

Firea a mai spus că va susţine o declaraţie de presă luni dimineaţă, după anunţarea rezultatelor oficiale ale aalegerilor din Capitală.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii aşteaptă numărătoarea voturilor, susţinând că Gabriela Firea a ales calea cea mai grea, aceea de a se lupta cu "dreapta unită", fără a face niciun troc sau joc politic.

"Am dublat votul politic pe Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare, când au fost 16,2%, acum estimarea la toate exit-poll-urile este de minimum 33%. Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul 3, ca şi vot politic pe Bucureşti, a fost sancţionat de bucureşteni pentru haosul din pandemie, hoţiile din pandemie, umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, profesorii, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând medicii", a spus Ciolacu, potrivit Digi24, felicitând-o pe Firea.

"Doamna Gabriela Firea este un politician de excepţie iar locul dânsei este în prima linie a PSD, chiar dacă a câştigat sau a pierdut", a spus preşedintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a adăugat că din semnalele pe care le primeşte din ţară, PSD va avea cel mai mare număr de aleşi locali şi marea majoritate a Consiliilor Judeţene.

De asemenea, el spune că există variante pentru a face majorităţi în consilii, dacă vor intra cei de la ALDE şi Pro România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PCR transpartinic [SARS-CoV-RO]. Ep.: Dictatura (secu-)mediocrității. Alt episod
I. "...Îi asigur pe bucureşteni că vom începe schimbarea în bine a administraţiei publice", a spus Nicuşor Dan, adăugând că "Bucureştiul are oameni muncitori, creativi, care au reuşit în mediul privat, academic, şi cu o administraţie pe măsură Bucureştiul nu poate decât să reuşească". "Îi asigur pe bucureşteni că vom colabora cu ei. Primăria generală nu poate fi condusă în stilul Ceauşescu", a mai spus el. 1. Despre candidatul ”Dreptei” (parţial) unite Nicuşor Dan: ”Spune-mi cine sunt prietenii [n.a. "și "păpușarii"] tăi și o să-ţi spun cine ești.” – Yoga Swami; 2. ”România (ne)educată” - Alt trist episod pentru bucureșteni. Se pare că le place cu primari generali model: Lis, tov. ”Petrov”, sau Videanu. 3. Încă o ”victorie” a (păpușarilor) lui Ciolacu Ur & Victor Viorel Ponta. Urmașii asasinului moral a lui Nicolae Ceaușescu, Iulian Vlad, știu de ce! II. ”Am dublat votul politic pe Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare, când au fost 16,2%, acum estimarea la toate exit-poll-urile este de minimum 33%. Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul 3, ca şi vot politic pe Bucureşti, a fost sancţionat de bucureşteni pentru haosul din pandemie, hoţiile din pandemie, umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, profesorii, mediul de afaceri şi nu în ultimul rând medicii", a spus Ciolacu, potrivit Digi24, felicitând-o pe Firea. "Doamna Gabriela Firea este un politician de excepție iar locul dânsei este în prima linie a PSD, chiar dacă a câștigat sau a pierdut", a spus preşedintele PSD.” 1. Dublarea votului politic la București este meritul echipei conduse de doamna Firea; 2. A sosit vremea ”amazoanelor” şi la conducerea PSD. Vremea ”călugărițelor” in pantaloni, la conducerea acestui partid trebuie să apună! III. for Ms. Gabriela Vrânceanu Firea: Do not give up. Keep going!
Postat 28 Septembrie 2020, 10:45 de stefan
Hai FĂ te draqu
E clar că pleci, pleacă și Pandele
Postat 27 Septembrie 2020, 23:18 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON