URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2020, 17:20

„Primăvara iubirii”: Spectacol folcloric dedicat femeii, pe 8 martie, la Oradea

„Primăvara iubirii”: Spectacol folcloric dedicat femeii, pe 8 martie, la Oradea Florica Bradu va urca pe scenă în spectacolul "Primăvara Iubirii"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Femeii cu muzică şi dansuri populare. Ansamblul Folcloric "Nuntaşii Bihorului" şi Şcoala de Arte "Francis Hubic" au programat un regal folcloric, "Primăvara Iubirii", care va avea loc pe 8 martie, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

"Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea va răsuna de cântece de iubire, iar dansatori şi interpreţi deopotrivă vor omagia femeia, prin frumoasele creaţii populare, izvorâte din aceeaşi dragoste perenă pentru tot ce este frumos. Organizatorii şi-au propus să ofere publicului iubitor al genului un spectacol inedit, care să îi poarte pe cei prezenţi în lumea iubirii şi a vieţii de odinioară, într-o lume de poveştilor populare şi a cântecelor strămoşeşti", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Pe scenă vor evolua interpreţii Florica Bradu, Maria Haiduc, Antonela Ferche Buţiu, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Ciprian Mocan, Alexandru Carţiş, Teodora Şandru şi Mihai Jula, Grupul Vocal "Lioara" al Şcolii de Arte "Francisc Hubic" din Oradea, coordonat de prof. Antonela Ferche Buţiu, precum şi tinerii interpreţi ai Grupului Vocal "Nuntaşii Bihorului – Juniori", coordonaţi de Florica Ruja.

Din alte zone folclorice ale ţării, au fost invitaţi cinci interpreţi tineri şi valoroşi, laureaţi a numeroase festivaluri importante de profil: Florin Boita (Banat), Ionuţ Pumnea (Sibiu) şi Alexandru Pop (Zărand), precum şi doi dintre câştigătorii îndrăgitei emisiuni a Televiziunii Române, "Vedeta Populară": Cătălina Rotaru (Bucovina) şi Vlad Sărmaş (Bistriţa).

"Nu vor lipsi dansurile populare româneşti, atât de îndrăgite şi de spectaculoase, prezentate de dansatorii Ansamblului Folcloric "Vetre Bihorene", coregraf Dumitru Cora, şi de către dansatorii tineri şi veterani ai Ansamblului Folcloric "Nuntaşii Bihorului", preşedinte Dinu Avram", au mai transmis organizatorii.

Acompaniamentul muzical va fi oferit de Orchestra "Rapsodia Bihoreană", condusă de prof. Liviu Buţiu.

Preţul unui bilet este de 20 lei, acesta putând fi achiziţionat de la casiera Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea (de luni până vineri, între orele 9 şi 17) sau pe blt.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON