URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2020, 20:30

Primarul PSD din Sârbi, Gavril Herman, respinge acuzaţiile că ar fi înregistrat ilegal flotanţi în comună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reales în funcţie de localnicii din comună, primarul PSD din Sârbi, Gavril Herman, respinge vehement acuzaţiile adversarilor politici, care au susţinut că a umplut satele pe care le conduce cu flotanţi, pentru a-şi securiza mandatul.

Într-un drept la replică transmis BIHOREANULUI, în urma a două articole publicate în această săptămână, dintre care unul privind numărul mare de flotanţi care au votat în comuna Sârbi, peste 400, Herman a declarat că, de fapt, oponenţii săi de la PNL ar fi înregistrat ilegal flotanţi în comună, folosindu-se chiar de „pilele” de la Primăria Sârbi.

Trebuie menţionat însă că edilul a fost contactat de reporterul BIHOREANULUI înainte de publicarea articolului care cuprindea acuzaţiile adversarilor săi politici, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice.

Pe de altă parte, BIHOREANUL îşi asumă greşeala de a publica un articol pamflet la rubrica „Premiile lui Bihorel”, care a conţinut o informaţie eronată. În textul cu pricina, care a şi fost eliminat după depistarea greşelii, se afirma în mod fals că primarul Gavril Herman şi-ar fi angajat fiica ca agent de contractare la compania de salubritate RER Vest, pentru a avea un pretext să bată din poartă în poartă în comună, înainte de alegeri. În realitate, însă, nu a fost vorba despre primarul în funcţie, ci despre un fost primar al comunei.


Redăm în continare dreptul la replică aşa cum a fost transmis de edilul Gavril Herman:

Referitor la articolele denigratoare postate in data de 27 si 28 septembrie 2020 pe site-ul ebihoreanul.ro, vă rog să publicați următorul DREPT LA REPLICĂ.

Ca primar al comunei Sârbi am muncit întotdeauna în mod corect și cinstit pentru a asigura locuitorilor condiții mai bune de trai. În aceste condiții, recunoscute de toți locuitorii comunei,  acuzațiile aduse la adresa mea în cele două articole semnate de doamna Adriana Totorean sunt fie minciuni, fie simple speculații sau bârfe, care nu fac cinste unei publicații cu pretenții precum Bihoreanul.

Consider că pentru a-și face corect meseria, un ziarist, mai întâi, ar fi trebuit să se documenteze temeinic și să nu publice informații neverificate. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul meu. Nu am fost contact de nimeni din redacția Bihoreanul pentru a verifica ”informațiile” înainte ca ele să fie publicate, ceea ce denotă fie rea voință, fie lipsă de profesionalism. Fie ambele.

Referitor la conținutul celor două articole neadevărate, doresc să precizez următoarele: adevărul este că nu mi-am convins niciodată fiica să se angajeze la nicio companie pentru simplul motiv că NU am copii.

În al doilea rând, nimeni nu poate fi scutit de la plata facturii de salubritate, toții locuitorii comunei având obligația de a avea contract cu operatorul de salubritate și de a plăti serviciile facturate. Așadar, nici această ”știre” nu poate fi adevărată.

La fel cum nu este adevărată nici acuzația privind influențarea votului de numărul persoanelor cu ”flotant” din comuna Sârbi. ”Informațiile” publicate de dvs. sunt bazate strict pe punctul de vedere al candidatului PNL și sunt total eronate. Frustrat și incapabil să-și recunoască înfrângerea, candidatul PNL încearcă să-și explice înfrângerea răspândind minciuni și acuzații nefondate. Votul fiind unul secret, nimeni nu poate ști cum votează o persoană în cabina de vot, așadar numărul nu poate indica în nici un caz și intenția de vot al persoanei respective.

Ca să și exemplic cele mentionațe aș vrea să vă dau și exemple, care din punctul meu de vedere sunt destul de clare și cu privire la cine a "făcut flotante":

- în localitatea Sarcău au fost făcute peste 20 de flotante, la o populație de 41 persoane cu drept de vot, ori eu am avut 12 voturi, iar contracandidatul meu 49,

- în localitatea Burzuc unde acum 4 ani am avut în plus față de contracandidatul meu de atunci cam 200 de voturi, acum am avut 90,

-  subalternul șefului Ocolului silvic Oradea, cu domiciliul în comuna Tileagd, sat Uileacul de Munte și-a făcut reședința în localitatea Burzuc împreună cu fiul său, la un imobil într-o stare avansată de degradare,

- contracandidatul meu a solicitat registrului agricol, unde își desfășoară activitatea soacra fiicei lui, adeverințe pentru reședință unui număr de 8 persoane la un imobil fără usi si ferestre.

- tot legat de reședințe, la domiciliu contracandidatului si-au făcut reședința un numar de 8 persoane care nu au fost văzute niciodată locuind acolo. La ferma fratelui acestuia din localitatea Fegernic s-au făcut alte 4 reședințe, iar la sora lui din Sârbi 8,fără ca vreuna din aceste persoane să fi stat macar o zi in comuna Sârbi

Și putem continua, însă as prefera să se înceteze cu aceste dezinformări grosolane.

Cu privire la acuzația adusă de apropiați ai contracandidatului meu conform căreia o angajata a primăriei i-ar fi furat parola de la registrul agricol electronic precizez faptul că, datorită concediilor repetate avute de către referentul agricol al primăriei Sârbi, in cauză soacra fiicei contracandidatului meu am fost nevoiți, in lipsa acesteia să se ocupe și alte persoane de eliberarea actelor de la compartimentul agricol, motiv pentru care responsabila de la registrul agricol, de bună voie a dat parola și altor persoane.

Rezultatul votului de duminică 27 Septembrie 2020, arată clar că majoritatea locuitorilor comunei Sârbi apreciază activitatea pe care am desfășurat-o în ultimii 8 ani și au încredere în mine că pot să continui dezvoltarea comunei noastre.

Vă mulțumesc pentru colaborare.

Gavril Herman
Primarul comunei Sârbi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON