URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2020, 14:45

Primarul Ilie Bolojan: Verificări obligatorii cu termometre cu infraroşu la companiile cu peste 50 de angajaţi şi în pieţele din Oradea (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunţat vineri că, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, toate companiile şi instituţiile publice din oraş cu peste 50 de angajaţi vor fi obligate să trieze personalul, luându-le temperatura cu aparate speciale cu infraroşu, cu citire la distanţă. Aceeaşi operaţiune va fi făcută şi în pieţele din Oradea, a anunţat edilul, într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook. 

Ai febră? 

"La nivelul Comitetului Municipal de Situaţii de Urgenţă s-au luat decizii pentru limitarea răspândirii virusului şi menite să asigure funcţionarea companiilor de a căror activitate depind zeci de oameni şi familiile acestora", a anunţat Ilie Bolojan. 

Potrivit acestuia, "din 13 aprilie, toate companiile sau instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi vor fi obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi sau în activitate, această triere urmând să fie făcută cu aparate de luare a temperaturii cu termometre cu infraroşu cu citire de la distanţă". 

Astfel, a subliniat edilul, vor fi identificaţi mai repede cei cu simtome, mai precis cu febră, şi trimişi acasă. Ilie Bolojan a precizat că cei cu simptome vor fi testaţi. "Echipele de intervenţie care vor fi funcţionale după această dată (n.r. – 13 aprilie) să le ia probe, în aşa fel încât să vedem dacă sunt infectaţi, dacă mai pot să meargă la lucru sau trebuie să rămână acasă. Această măsură, pe lângă că ne va permite să facem practic zeci de mii de verificări în fiecare zi, ne va permite şi să-i selectăm pe cei care au probleme şi vom limita infectarea în rândul companiilor care trebuie să funcţioneze în continuare". 

Edilul a spus că dacă companiile nu vor găsi termometre, atunci municipalitatea le-ar putea asigura, căci a comandat 2.000 de termometre cu infraroşu. 

Tot din 13 aprilie vor fi testate cu termometre, pentru febră, şi miile de oameni care merg în pieţele agroalimentare din Oradea, a mai precizat Ilie Bolojan. "Aşa vom contribui la perierea mai bună a celor care sunt în mişcare", a explicat acesta. 

Fără dezinfecţie pe străzi

În ceea ce priveşte dezinfecţia pe străzi, o măsură promovată de unii edili ca fiind importantă, Ilie Bolojan spune că nu o va adopta şi în Oradea. În schimb, vor fi curăţate şi spălate zonele publice aglomerate.

"Vom spăla spaţiile aglomerate, unde există trafic de pietoni - staţii de tramvai, de autobuz, intrări în pieţe - dar nu vom face aşa zisa dezinfecţie pe străzi pentru că, din toate analizele, nu are niciun fel de efect. Banii aceia îi vom direcţiona către spitale, către kituri, către probe, în aşa fel încât să putem face teste şi să putem proteja personalul medical", a explicat primarul.

Pe de altă parte, în conferinţa transmisă live, Ilie Bolojan le-a mulţumit orădenilor fiindcă au înţeles să rămână acasă, iar străzile oraşului sunt în bună parte goale.

El a mai menţionat că în săptămâna care se încheie echipele Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, care asigură sprijin pentru persoanele de peste 65 de ani, au sunat 3.500 de astfel de cetăţeni ai oraşului şi pe cei care au avut nevoie i-au ajutat. "În fiecare zi, 20 de colegi sunt în oraş făcând cumpărături de alimente sau medicamente, precum şi alte servicii", a precizat Bolojan. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Tinas
Nu trebuie sa te doară adevărul, umerii trebuie sa te doară, pt că ei îți suporta greutatea prostiei pe care o deții.
Postat 04 Aprilie 2020, 09:40 de Sandu2100
@sandu 3221o
""N-o"" cunosc prietene drag ..ce urmeaza buna a fost cafeaua??
Postat 04 Aprilie 2020, 02:20 de Tinas
@sandu 3221o
Doamneeeee prietene drag...de ce nu te duce acasa Primaru"" no sa gaseasca o gagica mai loiala ca tine...
Postat 04 Aprilie 2020, 02:16 de Tinas
Verificări obligatorii cu termometre cu infraroşu la companiile cu peste 50 de angajaţi şi în pieţele din Oradea
In UK , FRANȚA etc, companiile fac asta fara sa le zică primarul. Rău am ajuns după 30 de ani de PSD, toată lumea așteaptă să primească, nimeni nu are simțul responsabilității. Ai 2 angajați care lucrează în perioada, tu ca mare patron trebuie sa fi responsabil sa faci asta, nu să-ți spună primarul, pt că dacă unul e infectat tinde oprește producția.
Postat 04 Aprilie 2020, 00:53 de Sandu2100
Pistol cu apă
Mare brânză ați rezolvat! Termometrele astea măsoară temperatura de la nivelul pielii, ori pielea are temperatura diferită în funcție de gradul de expunere la mediul ambiant. La prima oră a dimineții temperatura frunții nu depășește 30 de grade. Poate doar la cei cu fruntea până la ceafă, dacă e acoperită cu căciula. Bag seama, la lupta cu virusul nu e important să câștigăm, ci să participăm. Nu ne dăm bătuți, murim cu virusul de gât! Cei mai ghinioniști vom muri cu el în gât.
Postat 03 Aprilie 2020, 20:49 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON