URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2022, 16:14

Primarul de Sânmartin, Cristian Laza, şi-a dat demisia din funcţiile de conducere deținute în PSD Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul de Sânmartin, Cristian Laza, şi-a dat joi demisia din Biroul Judeţean al PSD şi a renunțat la funcţia de preşedinte al organizației comunale a partidului.

"Mi-am depus demisia"

Cristian Laza, care este unul dintre cei mai performanţi primari PSD din Bihor, a decis să rămână simplu membru de partid. "Mi-am depus demisia din Biroul Judeţean al PSD şi din funcţia de preşedinte al PSD Sânmartin", a confirmat Laza pentru BIHOREANUL.

Acesta a adăugat că, în ciuda renunțării la funcții, nu ia în calcul și să părăsească partidul. "Am şi scris în demisie că sub nicio formă nu iau în calcul să părăsesc PSD. Rămân simplu membru", a spus primarul comunei Sânmartin.

El a completat că "dacă peste câţiva ani voi mai decide să candidez la funcţia de primar şi organizaţia din comună mă va propune, voi candida tot pentru PSD, nu pentru alt partid".

Laza a refuzat să precizeze pentru BIHOREANUL motivul demisiei din funcţiile de conducere din partid. "A fost o chestie internă, de partid, pe care nu vreau să o comentez. Nu este adevărat că m-aş fi certat cu preşedintele (n.r. - cum se zvoneşte). Îl respect pe domnul Ioan Mang, dar nu vreau să fac parte dintr-o structură de conducere în care părerea mea nu contează şi unde sunt doar de umplutură", a afirmat primarul.

L-a adus pe Sîrca

Demisia lui Laza din funcţiile de conducere pe care le deținea în plan local în PSD intervine într-un moment în care filiala Bihor a partidului este în plină campanie de recrutări.

Spre exemplu, primarul de Sânmartin l-a convins luna aceasta pe fostul şef al Poliţiei Economice din Bihor, Florian Sîrca, apropiat al său, să se înscrie în partid şi să anunţe acest lucru într-o conferinţă de presă organizată de conducerea organozației județene.

"M-aş fi aşteptat să mă sune"

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele PSD, Ioan Mang, a declarat că nu are cunoştinţă despre demisia lui Laza. "Eu nu am văzut nicio demisie. M-aş fi aşteptat de la domnul Laza să mă sune să îmi spună, nu să aflu de la dumneavoastră", a declarat Mang.

Șeful PSD Bihor a susținut, de asemenea, că nu cunoaşte motivele demisiei. "Nu ştiu ce anume l-a determinat să facă asta", a spus Mang, care a precizat însă că "oamenii mai şi obosesc şi îşi pierd răbdarea".

Fără finanţare pentru gaz

Sursele BIHOREANULUI afirmă că ieşirea primarului Cristian Laza a intervenit în urma unei videoconferinţe organizate joi cu primarii PSD Bihor pe tema fondurilor din PNRR, la care ar fi participat și reprezentanți ai partidului cu funcții de secretar și subsecretar de stat.

Primarul de Sânmartin era oricum deja nemulţumit că localitatea nu a primit finanţare pentru introducerea reţelelor de gaz în comună cu fonduri europene şi declarase că va contesta la Curtea de Apel Bucureşti modul în care Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a atribuit cele 180 milioane de euro, ceea ce ar fi putut duce la blocarea programului, de care beneficiază, însă, și numeroase localități cu primari PSD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
schMaNelu a simtit miros de competitor...
Tovarase NM, lumanarea ta se stinge! Sa nu ai liniste nici odihna, pentru tot raul pe care l-ai facut! Nu te pot caracteriza, ca nu ai termeni de comparatie la cat est ide marsav!
Postat 26 Februarie 2022, 10:06 de vineri
Laza e mult peste birtinez&birtanez!
Nu zic ca e usa de biserica, dar a facut in Sanmartin mult mai mult decat a facut birtinezul&gasca in Oradea. Pastrand proportiile, evident. Si ce e mai important: prin ce a facut a incercat si sa ajute locuitorii, nu si-a urmarit doar propriul interes.
Postat 26 Februarie 2022, 06:00 de pinonel
șMANGleală...
Da ce sa faci cu o asemenea fosilă blatinst si marionetă...orice om normal care are demnitate morală nu poate accepta umilință de la un obosit care nu a fost ales nominal in viața lui si vrea sa ramana pană la moarte in conducerea partidului. Felicitari domnule primar!!!
Postat 25 Februarie 2022, 19:15 de strada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON